NORMA SANITARĂ VETERINARA din 22 august 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 642 din 9 septembrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 546 22/08/2003
ActulCONTINUT DEORDIN 546 22/08/2003

privind stabilirea condiţiilor speciale ce reglementează activităţile de import de produse din pescuit şi acvacultura originare din India



 + 
Articolul 1Autoritatea competenţa din India responsabilă cu verificarea şi certificarea conformitatii produselor din pescuit şi acvacultura exportate către România cu cerinţele Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit este Consiliul de Inspecţie a Exportului (CIE) din India (EIC – Export Inspecţion Council) din Ministerul de Comerţ al Indiei.
 + 
Articolul 2Produsele din pescuit şi acvacultura originare din India trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:a) fiecare transport trebuie să fie însoţit de un certificat de sănătate original, numerotat, completat corespunzător, semnat, datat şi cuprinzând o singura fila, conform modelului din anexa care face parte integrantă din prezenta norma sanitară veterinara;b) produsele trebuie să provină din unităţi autorizate pentru export în statele membre ale Uniunii Europene;c) cu excepţia produselor din pescuit congelate, în vrac şi destinate fabricării alimentelor conservate, toate ambalajele trebuie să poarte inscripţionat cuvântul "INDIA", numele şi numărul de autorizare ale unităţii, depozitului frigorific sau vaporului, fabrica de origine, lizibil, cu litere remanente.
 + 
Articolul 3(1) Certificatul de sănătate, asa cum este menţionat la art. 2 lit. a), trebuie să fie elaborat şi în limba română.(2) Certificatul de sănătate trebuie să aibă înscrise numele, calitatea şi semnatura reprezentantului Consiliului de Inspecţie a Exportului din India şi ştampila oficială a acestuia, cu o culoare diferita de cea a imprimatului.
 + 
Articolul 4(1) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, va lua măsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încălcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.(2) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, poate modifica, completa sau abroga total ori parţial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.
 + 
Anexă––la norma sanitară veterinara–––––––––-CERTIFICAT DE SĂNĂTATEpentru produse din pescuit şi acvacultura originare din India şi destinate exportului în România, cu excepţia molustelor bivalve, echinodermelor, tunicatelor şi gasteropodelor marine sub orice formăHEALTH CERTIFICATEfor fishery and aquacutture products originating în India and intended for export to the European Community, excluding bivalve molluscs, echinoderms, tunicates and marine gasteropods în whatever formNr. de referinţa: ………..Reference No: ……………Ţara de expediere: INDIACountry of dispatch: INDIAAutoritatea competenţa: Consiliul de Inspecţie a Exportului (CIE) al Ministerului de ComerţCompetent authority: Export Inspecţion Council of India (EIC) of Ministry of CommerceI. Detalii de identificare a produselor din pescuitI. Details identifying the fishery productsDescrierea produselor din pescuit/acvacultura(1):Description of fishery/aquaculture products(1):– specia (denumirea ştiinţifică): ……………………….– species (scientific name): ……………………………– prezentarea produsului şi tipul de tratament(2): ………..– presentation of product and type of treatment(2): ……….Număr de cod (unde este disponibil): …………………….Code number (where available): ………………………….Tip de ambalaj: ……………………………………….Type of packaging: …………………………………….Număr de pachete: ……………………………………..Number of packages: ……………………………………Greutate neta: ………………………………………..Net weight: …………………………………………..Temperatura necesară pentru depozitare şi transport: ………Requisite storage and transport temperature: ……………..II. Originea produselorII. Origin of productsNumele şi numărul (numerele) autorizaţiei oficiale a unităţii (unităţilor), depozitului (depozitelor) frigorific(e) sau pescadorului (pescadoarelor) cu congelare, autorizate de CIE pentru export în România:………………………………………………………….………………………………………………………….………………………………………………………….Name(s) and official approval number(s) of establishment(s), cooling store(s) or freezing vessel(s) approved by the EIC for export to the EC:………………………………………………………….………………………………………………………….………………………………………………………….–––-(1) Elimina unde este cazul.(1) Delete where applicable.(2) Vii, refrigerate, congelate, sarate, afumate, conservate, etc.(2) Live, refrigerated, frozen, salted, smoked, preserved, etc.III. Destinaţia produselorIII. Destination of productsProdusele sunt expediateThe products are dispatchedla: ……………………………………………….                 (locul expedierii)from: ……………………………………………..                (place of dispatch)la: ……………………………………………….              (ţara şi locul destinaţiei)to: ……………………………………………….              (country and place of destination)cu următoarele mijloace de transport: …………………by the following means of transport: ………………….Numele şi adresa expeditorului ……………………….…………………………………………………..…………………………………………………..Name and address of dispatcher: …………………………………………………………………………..…………………………………………………..Numele destinatarului şi adresa la locul de destinaţie:…………………………………………………..…………………………………………………..Name of consignee and address at place of destination:…………………………………………………….…………………………………………………..IV. Atestarea sănătăţiiIV. Health attestation– Inspectorul oficial certifica prin aceasta ca produsele de pescuit sau acvacultura menţionate mai sus:– The official inspector hereby certifies that the fishery or aquaculture products specified above:1. au fost capturate şi manipulate la bordul pescadoarelor, în conformitate cu regulile de sănătate stabilite de "Norma sanitară veterinara cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit";1. were caught and handled on board vessels în accordance with the health rules laid down by Directive 92/48/EEC ;2. au fost debarcate, manipulate şi când este cazul, ambalate, pregătite, prelucrate, congelate, dezghetate şi depozitate igienic în conformitate cu cerinţele stabilite la capitolele II, III şi IV ale anexei la "Norma sanitară veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit";2. were landed, handled and where appropriate packaged, prepared, processed, frozen, thawed and stored hygienically în compliance with the requirements laid down în Chapters II, III and IV of the Annex to Directive 91/493/EEC ;3. au fost supuse controalelor de sănătate în conformitate cu cap. V al anexei la "Norma sanitară veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit";3. have undergone health controls în accordance with Chapter V of the Annex to Directive 91/493/EEC ;4. sunt ambalate, comercializate, depozitate şi transportate în concordanta cu capitolele VI, VII şi VIII ale anexei la "Norma sanitară veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit";4. are packaged, marked, stored and transported în accordance with Chapters VI, VII and VIII of the Annex to Directive 91/493/EEC ;5. nu provin de la specii toxice sau specii ce conţin biotoxine;5. do not come from toxic species or species containing biotoxins;6. au fost supuse, cu rezultat satisfăcător, controalelor organoleptice, parazitologice, chimice şi microbiologice stabilite pentru anumite categorii de produse din pescuit de "Norma sanitară veterinara privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit" şi de deciziile în implementarea acesteia;6. have satisfactorily undergone the organoleptic, parasitological, chemical and microbiological checks laid down for certain categories of fishery products by Directive 91/493/EEC and în the implementing decisions thereto.– Subsemnatul, inspector oficial, declar prin aceasta ca am cunoştinţa de prevederile "Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit" ce transpune în legislaţia naţionala Directiva 91/493/CEE , „Normei sanitare veterinare cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit” ce transpune în legislaţia naţionala Directiva 92/4S/CEE şi „Normei sanitare veterinare ce stabileşte condiţiile speciale ce reglementează activităţile de import de produse din pescuit şi acvacultura originare din India” ce transpune în legislaţia naţionala Decizia 97/876/CE .– The undersigned official inspector hereby declares that he is aware of the provisions of Directives 91/493/EEC and 92/48/EEC and Decision 97/876/EC .Întocmit la …………….. la data de ……………………..                    (Locul)                       (Data)Done at ………………… on …………………………….                     (Place)                      (Date)Ştampilaoficială(1)              ……………………………….                      Semnatura inspectorului oficial(1)                           ……………………………….Official             Signature of official inspector (1)stamp(1)                          ……………………………….                       (Numele cu majuscule, calitatea şi                      competentele persoanei semnatare)                          ……………………………….                     (Name în capital letters, capacity and                          qualifications of person signing)–––-(1) Culoarea ştampilei trebuie să fie diferita de cea a altor detalii din certificat(1) The colour of the stamp and signature must be different from that of the other particulars în the certificate.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x