Informatii Document
Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 898 din 11 decembrie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act: | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Nu exista acte referite de acest act | |
Acte care fac referire la acest act: | |
privind condiţiile de tratare a laptelui şi produselor lactate destinate consumului uman, provenite din tari sau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase
+
Articolul UNICLaptele şi produsele lactate provenite din tari sau regiuni unde au evoluat în ultimele 12 luni focare de febra aftoasa sau din tari care au efectuat vaccinarea antiaftoasa în ultimele 12 luni trebuie să fie supuse:a) sterilizarii, astfel încât să se realizeze o valoare F(0) egala sau mai mare de 3; sau … b) unui tratament termic iniţial care să aibă un efect cel puţin echivalent cu cel atins prin pasteurizare la o temperatura de minimum 72°C timp de minimum 15 secunde, pentru a produce o reactie negativa la testul fosfatazei, urmat de: … 1. un al doilea tratament termic care să implice o temperatura înaltă de pasteurizare, UHT sau sterilizare, astfel încât sa producă o reactie negativa la testul peroxidazei;sau2. un al doilea tratament termic, în cazul laptelui praf sau al produselor lactate obţinute din lapte deshidratat, care să aibă un efect cel puţin echivalent cu cel atins la primul tratament termic, astfel încât sa producă o reactie negativa la testul fosfatazei, urmat de un proces de deshidratare; sau3. un proces de acidifiere, astfel ca valoarea pH-ului să fie mai mica de 6 şi menţinută la aceasta valoare cel puţin o ora.––––-