NORMĂ SANITARĂ VETERINARĂ din 14 ianuarie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 95 din 28 ianuarie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PECRITERII 14/01/2005
ActulCONTINE PECRITERII 14/01/2005
ART. 1REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 7
ART. 1REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 11
ART. 1REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 14
ART. 1REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 7
ART. 1REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 11
ART. 1REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 14
ART. 2REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 11
ART. 2REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 11
ANEXA 1REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 7
ANEXA 1REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 11
ANEXA 1REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 14
ANEXA 1REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 7
ANEXA 1REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 11
ANEXA 1REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 14
ANEXA 2REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ART. 11
ANEXA 2REFERIRE LAORDIN 389 29/08/2002 ANEXA 2
ANEXA 2REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ART. 11
ANEXA 2REFERIRE LANORMA 29/08/2002 ANEXA 2
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 2 14/01/2005
ActulCONTINUT DEORDIN 2 14/01/2005

privind stabilirea criteriilor uniforme pentru acordarea de derogări unor unităţi care fabrică produse pe bază de lapte



 + 
Articolul 1(1) Criteriile uniforme prevăzute la art. 11 din Norma sanitară veterinară privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapte, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 389/2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 860 din 28 noiembrie 2002, pentru acordarea de derogări de la art. 7 lit. A pct. 2 şi de la art. 14 alin. (2) ale normei sanitare veterinare menţionate mai sus unor unităţi care fabrică produse pe bază de lapte, sunt stabilite în anexa nr. 1 la prezenta normă sanitară veterinară.(2) Derogările prevăzute la alin. (1) se acordă numai în măsura în care nu afectează condiţiile de igienă a producţiei.
 + 
Articolul 2(1) Criteriile uniforme, prevăzute la art. 11 din norma sanitară veterinară menţionată la art. 1 alin. (1), pentru acordarea de derogări de la cap. I şi V din anexa nr. 2 la norma sanitară veterinară menţionată la art. 1 alin. (1) unor unităţi care fabrică produse pe bază de lapte, sunt stabilite în anexa nr. 2.(2) Derogările prevăzute la alin. (1) se acordă numai în măsura în care nu afectează condiţiile de igienă a producţiei.
 + 
Articolul 3(1) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va lua măsurile necesare şi va sancţiona, potrivit legii, orice încălcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.(2) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate modifica, completa sau abroga, total ori parţial, prevederile prezentei norme sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
 + 
Anexa 1────────la norma sanitară veterinară────────────────────────────şi pentru siguranţa alimentelor────────────────────────────────CRITERIILE UNIFORMEprevăzute de art. 11 din Norma sanitară veterinară privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapte, pentru acordarea de derogări de la art. 7 lit. A pct. 2 şi de la art. 14 alin. (2) ale aceleiaşi norme unor unităţi care fabrică produse pe bază de lapte1. Unităţile care fabrică produse pe bază de lapte trebuie să deţină documente ce pot fi folosite la determinarea cantităţii de lapte prelucrat de acestea în timpul anului precedent şi să fie în măsură să prezinte aceste documente autorităţii competente pentru inspecţie.2. Unităţile care fabrică produse pe bază de lapte trebuie să fi prelucrat în cursul anului precedent o cantitate de lapte mai mică de 500.000 de litri sau să se angajeze în scris faţă de autoritatea competentă că laptele prelucrat anual nu depăşeşte această cantitate.3. Unităţile care fabrică produse pe bază de lapte trebuie să prezinte autorităţii competente o cerere în scris pentru derogarea prevăzută la art. 11 din Norma sanitară veterinară privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapte. Fără a se aduce atingere informaţiilor specifice pe care autoritatea competentă le solicită, cererile trebuie să precizeze:a) numele şi adresele unităţilor;b) cantitatea de lapte prelucrată de acestea în cursul anului precedent celui în care este făcută cererea sau un angajament de a nu prelucra o cantitate de lapte mai mare de 500.000 de litri pe an;c) natura documentelor ce pot fi folosite pentru a se determina cantitatea de lapte prelucrată de unitate;d) tipul şi cantitatea produselor pe bază de lapte, fabricate de unitate în timpul anului precedent celui în care este făcută cererea;e) tipul derogărilor pe care unitatea doreşte să le primească;f) angajamentul de a anunţa imediat, în scris, autoritatea competentă atunci când unitatea nu mai îndeplineşte criteriul prevăzut la pct. 2.
 + 
Anexa 2────────la norma sanitară veterinară────────────────────────────şi pentru siguranţa alimentelor───────────────────────────────CRITERIILE UNIFORMEprevăzute de art. 11 al Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapte, pentru acordarea de derogări de la cap. I şi V din anexa nr. 2 la aceleaşi norme unor unităţi care fabrică produse pe bază de lapte1. Unităţile care fabrică produse pe bază de lapte trebuie să deţină documente ce pot fi folosite la determinarea cantităţii de lapte prelucrat de acestea în timpul anului precedent şi să fie în măsură să prezinte aceste documente autorităţii competente pentru inspecţie.2. Unităţile care fabrică produse pe bază de lapte trebuie să fi prelucrat în cursul anului precedent o cantitate de lapte mai mică de 2.000.000 de litri sau să se angajeze în scris faţă de autoritatea competentă că laptele prelucrat anual nu depăşeşte această cantitate.3. Unităţile care fabrică produse pe bază de lapte trebuie să prezinte autorităţii competente o cerere în scris pentru derogarea prevăzută la art. 11 din Norma sanitară veterinară privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crut, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapte. Fără a se aduce atingere informaţiilor specifice pe care autoritatea competentă le solicită, cererile trebuie să precizeze:a) numele şi adresele unităţilor;b) cantitatea de lapte prelucrată de acestea în cursul anului precedent celui în care este făcută cererea sau un angajament de a nu prelucra o cantitate de lapte mai mare de 2.000.000 de litri pe an;c) natura documentelor ce pot fi folosite pentru a se determina cantitatea de lapte prelucrată de unitate;d) tipul şi cantitatea produselor pe bază de lapte, fabricate de unitate în timpul anului precedent celui în care este făcută cererea;e) tipul derogărilor pe care unitatea doreşte să le primească;f) angajamentul de a anunţa imediat, în scris, autoritatea competentă atunci când unitatea nu mai îndeplineşte criteriul prevăzut la pct. 2._______________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x