Informatii Document
Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 941 din 23 decembrie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Acte care fac referire la acest act: | |
de implementare a prevederilor Normei sanitare veterinare privind controalele veterinare referitoare la comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene cu produse animaliere şi de origine animala, cu referire la informaţiile care trebuie furnizate pentru aceste controale
+
Articolul 1(1) Autoritatea veterinara centrala a României trebuie să trimită Comisiei Europene informaţiile prevăzute la art. 13 alin. (1) din Norma sanitară veterinara privind controalele veterinare referitoare la comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene cu produse animaliere şi de origine animala pentru fiecare sector de activitate. … (2) Sectoarele de activitate, care corespund celor prevăzute în legislaţia sanitară veterinara, trebuie să fie conforme cu cele stabilite în anexa nr. 1. … +
Articolul 2Pentru fiecare sector de activitate trebuie să se ţină cont de controalele oficiale efectuate la origine, la destinaţie şi de rezultatele obţinute, care vor fi prezentate autorităţii veterinare centrale a României în fiecare an calendaristic. +
Articolul 3(1) Informaţiile furnizate pentru controalele sanitare veterinare trebuie să fie prezentate conform modelului corespunzător pentru fiecare sector de activitate. … (2) Modelul pentru sectorul carnii proaspete trebuie să fie conform anexei nr. 2 … +
Articolul 4Informaţiile furnizate pentru controalele sanitare veterinare trebuie să fie înaintate Comisiei Europene în forma electronică. +
Articolul 5Informaţiile furnizate pentru controalele sanitare veterinare trebuie să fie înaintate o dată pe an, nu mai târziu de data de 1 mai a anului care urmează anului în care sunt efectuate controalele. +
Articolul 6Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, va lua măsurile necesare şi va sanctiona potrivit legii orice încălcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare. +
Articolul 7Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta norma sanitară veterinara. +
Anexa 1────────la norma sanitară veterinara────────────────────────────SECTOARE DE ACTIVITATEI. Carne proaspăta– Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea carnii proaspeteII. Carne de pasare– Norma sanitară veterinara privind problemele de sănătate care reglementează producerea şi comerţul cu carne proaspăta de pasareIII. Produse din carne– Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 234/2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind admiterea la import a produselor de origine animala, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 456 din 10 august 2001– Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi altor produse de origine animalaIV. Bucăţi de carne– Norma sanitară veterinara privind condiţiile pentru producerea şi comercializarea carnii tocate şi a carnii preparateV. Produsele din oua– Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 356/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate şi igiena pentru producerea şi comercializarea produselor din oua, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 26 noiembrie 2002.VI. Produse din peste– Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 329/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 613 din 20 august 2002– Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 192/2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la condiţiile minime de igiena pentru produsele din pescuit obţinute la bordul vaselor de pescuit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 398 din 19 iulie 2001VII. Moluste– Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 243/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate veterinare pentru producerea şi comercializarea molustelor bivalve vii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 695 din 23 septembrie 2002VIII. Lapte şi produse din lapte– Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 389/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapteIX. Carnea de iepure şi carnea de vanat de crescatorie– Norma sanitară veterinara privind problemele de sănătate publică şi sănătate a animalelor, care reglementează producerea şi comercializarea carnii de iepure şi a carnii de vanat de crescatorieX. Carnea de vanat salbatic– Norma sanitară veterinara privind problemele de sănătate a animalelor şi de sănătate publică, legate de uciderea vânatului salbatic şi de comercializarea carnii de vanat salbaticXI. Alte produse de origine animala– Norma sanitară veterinara care stabileşte condiţiile de sănătate a animalelor şi de sănătate publică care reglementează comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul în România de produse care nu sunt supuse cerinţelor şi regulilor specifice. +
Anexa 2────────la norma sanitară veterinara────────────────────────────Carne proaspăta– Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea carnii proaspete– Norma sanitară veterinara care stabileşte condiţiile de sănătate a animalelor şi de sănătate publică care reglementează comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul în România de produse care nu sunt supuse cerinţelor şi regulilor specifice────────────────