NORMA SANITARĂ VETERINARA din 1 octombrie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 722 din 16 octombrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LAORDIN 412 20/06/2003 ART. 6
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/06/2003 ART. 6
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 739 01/10/2003
ActulCONTINUT DEORDIN 739 01/10/2003

ce stabileşte categoriile de materii prime furajere ce pot fi utilizate în scopul etichetarii furajelor combinate pentru animalele de companie



 + 
Articolul 1Atunci când, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (3) din Norma sanitară veterinara privind circulaţia furajelor combinate, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 412/2003, denumirea specifică a materiilor prime furajere poate fi înlocuită cu denumirea categoriei căreia îi aparţin materiile prime furajere, pe ambalaj, container sau pe eticheta furajelor combinate pentru animalele de companie pot fi indicate numai categoriile menţionate în anexa care face parte integrantă din prezenta norma sanitară veterinara.
 + 
Articolul 2(1) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, poate adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare prezentei norme sanitare veterinare, pentru a se asigura implementarea şi conformitatea cu prevederile acesteia.(2) Autoritatea veterinara competenţa va dispune măsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încălcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.(3) Atunci când autoritatea veterinara centrala a României adopta cele menţionate la alineatele precedente, trebuie să facă referire expresă la prezenta norma sanitară veterinara.
 + 
Anexă––la norma sanitară veterinara–––––––––-CATEGORIILEde materii prime furajere ce pot fi indicate în loculingredientelor individuale

    Descrierea categoriei Definirea
  1. Carne şi derivate de origine animală Toate părţile cărnoase ale animalelor terestre cu sânge cald, tăiate, proaspete sau conservate printr-un tratament corespunzător, şi toate produsele, precum şi derivatele rezultate în urma prelucrării carcasei sau părţilor de carcasă ale animalelor terestre cu sânge cald
  2. Lapte şi derivate din lapte Toate produsele din lapte, proaspete sau conservate prin tratament corespunzător, precum şi derivatele de la prelucrarea acestora
  3. Ouă şi derivate din ouă Toate produsele din ouă, proaspete sau conservate prin tratament corespunzător, şi derivate de la prelucrarea acestora
  4. Uleiuri şi grăsimi Toate tipurile de ulei, grăsimile animale şi vegetale
  5. Drojdii Toate drojdiile ale căror celule au fost omorâte şi uscate
  6. Peşte şi derivate din peşte Peşte sau părţi din peşte, proaspete sau conservate prin tratament corespunzător, şi derivatele de la prelucrarea acestora
  7. Cereale Toate tipurile de cereale, fără deosebire de prezentarea acestora, sau produse fabricate din amidonul endospermului
  8. Vegetale Toate tipurile de vegetale şi legume, proaspete sau conservate prin tratament corespunzător
  9. Derivate de origine vegetală Derivate ce rezultă din tratarea produselor vegetale, în special cereale, vegetale, legume şi ulei
  10. Extracte de proteină vegetală Toate produsele de origine vegetală în care proteinele au fost concentrate într-un proces adecvat pentru a conţine cel puţin 50% proteină brută în raport cu materia uscată şi care poate fi restructurată (structurată)
  11. Minerale Toate substanţele anorganice care pot fi administrate în hrana animalelor
  12. Tipuri de zahăr Toate tipurile de zahăr
  13. Fructe Toate tipurile de fructe, proaspete sau conservate printr-un tratament corespunzător
  14. Nuci Toate felurile de nuci
  15. Seminţe Toate tipurile de seminţe, ca atare sau aproape măcinate
  16. Alge Alge proaspete sau conservate printr-un tratament corespunzător
  17. Moluşte şi crustacee Toate tipurile de moluşte, crustacee, moluşte cu carapace, proaspete sau conservate printr-un tratament corespunzător, şi derivate de la prelucrarea acestora
  18. Insecte Toate tipurile de insecte, inclusiv fazele intermediare de evoluţie ale acestora
  19. Produse de brutărie Toate felurile de pâine, prăjituri, biscuiţi şi paste făinoase

––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x