NORMĂ din 30 mai 2014

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 02/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALEMINISTERUL SANATATIIAUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 429 din 12 iunie 2014
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 623 30/05/2014
ActulCONTINUT DEORDIN 623 30/05/2014
ANEXA 22REFERIT DEORDIN 463 25/06/2014

cu privire la natura, conţinutul şi fabricarea magiunului de prune destinat consumului uman



 + 
Articolul 1(1) Prezenta normă se aplică produsului definit la art. 4.(2) Prezenta normă nu se aplică în cazul produselor destinate fabricării produselor de panificaţie, patiserie sau a biscuiţilor.
 + 
Articolul 2La fabricarea produsului definit la art. 4 pot fi utilizate doar ingredientele enumerate la art. 5 şi materia primă care este conformă cu prevederile art. 6.
 + 
Articolul 3Produsul definit la art. 4 poate fi comercializat, numai dacă este conform definiţiei şi condiţiilor stabilite în prezenta normă, începând cu data intrării în vigoare a ordinului de aprobare a acesteia.
 + 
Articolul 4Magiunul de prune este o pastă groasă, omogenă, obţinută prin fierberea prunelor proaspete, după îndepărtarea părţilor necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conţin monozaharide ori dizaharide utilizate pentru proprietăţile lor îndulcitoare.
 + 
Articolul 5La fabricarea produsului definit la art. 4 se pot utiliza următoarele ingrediente:– nuci;– seminţe de oleaginoase, cum ar fi seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan sau seminţe de pin;– alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci de Brazilia, nuci macadamia sau nuci pecan.
 + 
Articolul 6Materia primă pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se pretează fabricării acestui produs.
 + 
Articolul 7Produsul definit la art. 4 trebuie să prezinte un conţinut de substanţă uscată solubilă egal cu 55 % sau mai mult, determinată cu ajutorul refractometrului.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x