NORMĂ din 26 aprilie 2013

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 01/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 262 din 10 mai 2013
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 8REFERIRE LAORDIN 1816 26/10/2005 ART. 111
ART. 8REFERIRE LAREGULAMENT 26/10/2005 ART. 111
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 745 26/04/2013
ActulCONTINUT DEORDIN 745 26/04/2013

privind circulaţia trenurilor de călători remorcate în sistem simplificat pe linii de cale ferată încălecate



 + 
Articolul 1Distanţele de circulaţie cu linii de cale ferată încălecate pe care circulă trenurile de călători remorcate în sistem simplificat sunt următoarele:a) Valea Vişeului – Sighetu Marmaţiei, cu lungimea de 25 km;b) Porumbeşti – Halmeu, cu lungimea de 3,8 km;c) Socola – Ungheni, cu lungimea de 17,9 km;d) Dorneşti – Vadu Siret, cu lungimea de 18,8 km;e) Ramificaţia C.S.G. – Ramificaţia Tunel, cu lungimea de 1,54 km.
 + 
Articolul 2Mecanicii de locomotivă-automotor şi şefii de tren care conduc/deservesc trenurile de călători remorcate în sistem simplificat pe linii de cale ferată încălecate trebuie să fie autorizaţi conform reglementărilor specifice în vigoare.
 + 
Articolul 3Trenurile de călători prevăzute să fie remorcate în sistem simplificat pe distanţele de circulaţie cu linii de cale ferată încălecate au oprire atât în staţiile care precedă distanţele de circulaţie prevăzute la art. 1, cât şi în staţiile terminus ale acestor distanţe de circulaţie.
 + 
Articolul 4(1) În staţia care precedă distanţa de circulaţie cu linii de cale ferată încălecate, după darea de către şeful de tren a semnalului "pornirea trenului", acesta se deplasează în cabina de conducere a locomotivei, automotorului sau ramei electrice.(2) În perioada cât şeful de tren se află în cabina de conducere a locomotivei, automotorului sau ramei electrice, atribuţiile acestuia privind verificarea legitimaţiilor de călătorie şi integritatea inventarului vagoanelor din sectorul respectiv de activitate, precum şi atribuţiile privind darea semnalului "gata de plecare/pornirea trenului" sunt preluate de către conductorul de tren.(3) Dacă în partida trenului sunt mai mulţi conductori de tren, şeful de tren menţionează pe formularul "Arătarea vagoanelor trenului" şi pe "Nota de predare-primire" numele conductorului de tren care preia atribuţiile sale privind verificarea legitimaţiilor de călătorie, integritatea inventarului vagoanelor din sectorul său de activitate, precum şi atribuţiile privind darea semnalului "gata de plecare/pornirea trenului".
 + 
Articolul 5Şeful de tren care se află în cabina de conducere a locomotivei, automotorului sau ramei electrice urmăreşte linia, parcursul, indicaţiile semnalelor şi indicatoarelor, comunicând mecanicului indicaţiile semnalelor fixe şi mobile care ordonă oprirea, lipsa gabaritului de liberă trecere sau eventualele obstacole care împiedică circulaţia trenului.
 + 
Articolul 6La oprirea trenului în staţiile de cale ferată, haltele comerciale şi punctele de oprire în linie curentă aferente liniilor încălecate se procedează astfel:a) în staţiile de cale ferată semnalul "pornirea trenului" se dă de către impiegatul de mişcare în baza indicaţiei de liber a semnalului de ieşire şi a semnalului "gata de plecare" dat de conductorul/conductorii de tren;b) în haltele comerciale şi punctele de oprire în linie curentă fără impiegat de mişcare, conductorul de tren desemnat ca înlocuitor al şefului de tren conform art. 4 alin. (3) dă semnalul "pornirea trenului" după îmbarcarea/debarcarea călătorilor şi/sau în baza semnalului "gata de plecare" dat de ceilalţi conductori de tren.
 + 
Articolul 7În staţiile care delimitează distanţele de circulaţie cu linii de cale ferată încălecate, şeful de tren, înainte de a se deplasa din cabina locomotivei, automotorului sau ramei electrice pentru a-şi relua atribuţiile specifice funcţiei, înscrie sub semnătură în formularul "Foaia de parcurs" a locomotivei, în capitolul I la rubrica "menţiuni asupra trenului" formula: "însoţit mecanicul trenului ………… de la staţia ………… la staţia …………", precum şi eventualele observaţii asupra circulaţiei trenului.
 + 
Articolul 8În situaţia în care mecanicul trenului îşi pierde capacitatea de conducere a trenului, şeful de tren procedează conform prevederilor art. 111 alin. (1) din Regulamentul pentru circulaţia trenurilor şi manevra vehiculelor feroviare – nr. 005, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.816/2005, cu modificările şi completările ulterioare.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x