Informatii Document
Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 371 din 10 august 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act: | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Nu exista acte referite de acest act | |
Acte care fac referire la acest act: | |
privind condiţiile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal
1. Inspectoratele de carantina fitosanitara vamală sunt împuternicite să efectueze controlul fitosanitar în punctele de control pentru trecerea frontierei.2. Pentru realizarea controlului fitosanitar inspectoratele de carantina fitosanitara vamală trebuie să dispună de:– echipamente şi instrumente necesare în vederea depistarii şi diagnosticarii organismelor dăunătoare;– spaţii adecvate pentru păstrarea şi carantina fitosanitara a mărfurilor, pentru aplicarea unor tratamente, precum şi pentru distrugerea integrală sau parţială a mărfii, în caz de necesitate;– acces permanent la instrucţiunile de efectuare a controlului fitosanitar, la legislaţia privind carantina fitosanitara, la adresele şi numerele de telefon ale laboratoarelor specializate, în vederea identificarii organismelor dăunătoare, precum şi la rezultatele analizelor şi expertizelor efectuate la Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara.3. Inspectoratele de carantina fitosanitara vamală au obligaţia:– să îşi adapteze programul de inspecţii fitosanitare la condiţiile concrete din fiecare punct de control pentru trecerea frontierei, ţinând seama de riscul fitosanitar;– să deţină informaţii la zi privind interceptarea transporturilor de plante, produse vegetale sau alte articole reglementate.4. Inspectorii fitosanitari vamali în sarcina cărora se afla efectuarea inspecţiilor la punctul de control vor fi instruiti şi examinati periodic de Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara în special în domeniul detectarii organismelor dăunătoare şi au competenţa să efectueze analize pentru identificarea organismelor dăunătoare.5. Facilităţile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal sunt:a) facilităţi administrative: … – sistem de comunicare rapida cu Agenţia Naţionala Fitosanitara, Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara, cu direcţiile fitosanitare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi cu autorităţile vamale;– sistem de multiplicare a documentelor;b) facilităţi de inspecţie: rampa, mese de lucru, iluminare adecvată, microscop, stereomicroscop, echipament pentru inspecţii vizuale şi echipament pentru dezinfectarea instrumentarului; … c) facilităţi pentru ridicarea probelor: materiale adecvate pentru ambalarea şi identificarea fiecărei probe, materiale pentru ambalarea probelor în vederea expedierii la Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara, sigilii şi ştampile oficiale, iluminare adecvată. … –––