NORMA din 22 februarie 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELORDIRECTIA GENERALA A VAMILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 107 din 10 martie 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECIZIE 259 07/03/2002
ART. 2MODIFICAT DEDECIZIE 1493 10/08/2001
ART. 2MODIFICAT DEDECIZIE 636 12/04/2000
ART. 4MODIFICAT DEDECIZIE 1493 10/08/2001
ART. 16MODIFICAT DEDECIZIE 636 12/04/2000
ART. 18COMPLETAT DEDECIZIE 1493 10/08/2001
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LADECIZIE 216 04/02/2000
ART. 2REFERIRE LADECIZIE 1075 28/10/1997
ART. 2REFERIRE LALEGE 218 22/12/1997
ART. 2REFERIRE LALEGE 90 29/05/1997
ART. 2REFERIRE LALEGE 51 09/04/1997
ART. 2REFERIRE LALEGE 19 06/04/1993
ART. 17REFERIRE LADECIZIE 946 26/09/1997
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECIZIE 259 07/03/2002
ActulREFERIT DEDECIZIE 374 22/02/2000
ART. 2MODIFICAT DEDECIZIE 1493 10/08/2001
ART. 2MODIFICAT DEDECIZIE 636 12/04/2000
ART. 4MODIFICAT DEDECIZIE 1493 10/08/2001
ART. 16MODIFICAT DEDECIZIE 636 12/04/2000
ART. 18COMPLETAT DEDECIZIE 1493 10/08/2001

privind procedura de vamuire la domiciliu pentru operaţiunile de export



 + 
Capitolul 1Definiţii de baza + 
Articolul 1În aplicarea prezentelor norme, prin termenii de mai jos se înţelege:a) procedura de vamuire la domiciliu pentru export – plasarea mărfurilor sub regimul vamal de export la sediul expeditorilor agreati sau în alte locuri desemnate ori agreate de autoritatea vamală;b) expeditor agreat – persoana juridică română autorizata sa beneficieze de procedura de vamuire la domiciliu pentru anumite operaţiuni de export în condiţiile prevăzute de aceste norme;c) titlu de tranzit – declaraţia vamală de tranzit, formularele de tranzit introduse de convenţiile internaţionale sau declaraţia vamală de tranzit comun, sub acoperirea cărora mărfurile vamuite la export circula până la părăsirea teritoriului tarii;d) declaraţii vamale preautentificate – exemplarele declaraţiei vamale în detaliu corespunzătoare exportului cu tranzit, completate parţial, semnate şi stampilate de agentul vamal desemnat, puse la dispoziţie expeditorului agreat înainte de efectuarea formalităţilor vamale de export;e) birou vamal de plecare – biroul vamal de interior în a cărui raza de competenţa teritorială se afla locul sau locurile unde se efectuează formalităţile vamale de export în procedura de vamuire la domiciliu;f) agent vamal desemnat – lucrătorul vamal desemnat prin ordin de serviciu de către şeful biroului vamal de plecare, însărcinat cu preautentificarea, eliberarea, evidenta şi cu verificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate, precum şi cu eliberarea, evidenta şi verificarea utilizării sigiliilor vamale;g) perioada de justificare – termenul stabilit de biroul vamal de plecare pentru justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor vamale, menţionat în declaraţia-angajament şi care nu poate depăşi 30 de zile.
 + 
Capitolul 2Procedura de autorizare a expeditorului agreatA. Condiţii de autorizare + 
Articolul 2Autorizaţia pentru utilizarea procedurii de vamuire la domiciliu poate fi acordată agenţilor economici, persoane juridice române, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:a) au angajat cu contract individual de muncă pe perioada nedeterminată un expert vamal autorizat, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 626/1997 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României şi ale Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 1.075/1997, şi conectat la reţeaua informatica a biroului vamal de plecare. Pentru o perioadă de 3 luni de la data publicării prezentelor norme este permisă folosirea unor experţi vamali autorizaţi angajaţi pe baza unor contracte de colaborare sau convenţii civile;b) sunt exportatori autorizaţi în baza protocoalelor de reguli de origine din acordurile încheiate de România cu Uniunea Europeană, ţările AELS, ţările CEFTA şi Turcia, în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/1997, ale Legii nr. 19/1993, ale Legii nr. 90/1997 şi ale Legii nr. 218/1997; aceasta condiţie trebuie îndeplinită numai în situaţiile în care expeditorii agreati au operaţiuni de export având ca destinaţie una dintre ţările menţionate mai sus;c) sunt autorizaţi în calitate de principal obligat, în conformitate cu prevederile Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 216/2000;d) au valoarea exportului realizat în anul calendaristic anterior datei autorizării de minimum 10 milioane dolari S.U.A. sau au un număr de minimum 200 de declaraţii vamale de export depuse la biroul vamal de plecare;e) au evidentele proprii organizate într-o formă agreată de autoritatea vamală astfel încât acestea să permită controlul operaţiunilor de export înainte sau ulterior emiterii autorizaţiei;f) nu au comis încălcări grave sau repetate ale legislaţiei vamale;g) nu înregistrează debite faţă de autoritatea vamală în momentul depunerii cererii de autorizare;h) dispun de amplasamente, echipamente şi personal, necesare pentru manipularea mărfurilor.
B. Dosarul de autorizare + 
Articolul 3Pentru eliberarea autorizaţiei de expeditor agreat solicitantul trebuie să depună la Direcţia Generală a Vamilor câte un dosar pentru fiecare dintre birourile vamale de plecare la care sunt îndeplinite condiţiile de autorizare.
 + 
Articolul 4Dosarul de autorizare cuprinde:a) cererea de autorizare (anexa nr. 1);b) certificatul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului;c) codul fiscal;d) contractul şi statutul societăţii comerciale;e) cazierul judiciar al persoanelor care reprezintă legal societatea comercială;f) contractul individual de muncă pe perioada nedeterminată al expertului vamal autorizat;g) autorizaţia de exportator autorizat;h) autorizaţia de principal obligat;i) lista cuprinzând principalii clienţi externi;j) bilanţul contabil al societăţii comerciale pe anul precedent;k) declaraţia-angajament ce cuprinde perioada de justificare stabilită de comun acord cu biroul vamal de plecare (anexa nr. 2), corelata cu termenul de depunere a declaraţiilor de încasare valutară stabilit prin normele Băncii Naţionale a României; un exemplar al declaraţiei-angajament se păstrează la biroul vamal;l) avizul biroului vamal de plecare referitor la îndeplinirea condiţiilor menţionate la art. 2 lit. d)-h).
C. Emiterea autorizaţiei de vamuire la domiciliu + 
Articolul 5Verificarea dosarului şi a îndeplinirii condiţiilor de autorizare se face de Direcţia de reglementări şi proceduri vamale din cadrul Direcţiei Generale a Vamilor. Aceasta completează autorizaţia de expeditor agreat (anexa nr. 3) şi o înaintează spre aprobare directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor.
 + 
Articolul 6Autorizaţia se întocmeşte în 4 exemplare care au următoarele destinaţii:a) exemplarul 1 – expeditorul agreat;b) exemplarul 2 – biroului vamal de plecare;c) exemplarul 3 – direcţiei regionale vamale în subordinea căreia se afla biroul vamal de plecare;d) exemplarul 4 – Direcţiei de reglementări şi proceduri vamale din cadrul Direcţiei Generale a Vamilor.
D. Anularea autorizaţiei + 
Articolul 7Directorul general al Direcţiei Generale a Vamilor anulează autorizaţia de vamuire la domiciliu, la propunerea Direcţiei de reglementări şi proceduri vamale, dacă:a) emiterea ei s-a făcut pe baza unor informaţii şi date incorecte sau incomplete, iar solicitantul avea cunoştinţa ori trebuia să aibă cunoştinţa ca informaţiile erau incorecte sau incomplete;b) una sau mai multe dintre condiţiile ce au stat la baza emiterii nu mai sunt îndeplinite;c) titularul autorizaţiei nu şi-a îndeplinit sau nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin în aplicarea normelor vamale în vigoare;d) exista un act de constatare încheiat în urma unui control efectuat de autorităţile competente, din care rezultă încălcarea grava sau repetată a legislaţiei vamale.Decizia de anulare a autorizaţiei conţine data de la care măsura intervine şi este notificată de Direcţia Generală a Vamilor expeditorului agreat, direcţiilor regionale vamale şi birourilor vamale de plecare.
 + 
Articolul 8O noua autorizaţie de vamuire la domiciliu poate fi emisă numai după un an calendaristic de la data anulării autorizaţiei precedente.Pentru emiterea unei noi autorizaţii se reia procedura menţionată la cap. 2.
 + 
Capitolul 3Mărfurile care beneficiază de aplicarea procedurii de vamuire la domiciliu + 
Articolul 9Procedura de vamuire la domiciliu poate fi aplicată mărfurilor destinate exportului, cu excepţia următoarelor categorii:a) mărfuri prohibite la export;b) mărfuri care fac obiectul unor măsuri de politica comercială, cum ar fi restricţiile sau contingentele la export;c) mărfuri supuse accizelor;d) mărfuri în cazul cărora determinarea cu precizie a poziţiei de încadrare în Tariful vamal de import al României sau verificarea unor alte condiţii stabilite prin reglementări speciale impune prelevarea de esantioane în vederea analizelor tehnice sau de laborator pentru fiecare operaţiune de export.
 + 
Capitolul 4Metodologia de vamuire la domiciliu + 
Articolul 10Metodologia de vamuire la domiciliu cuprinde următoarele etape:a) constituirea unui depozit banesc la dispoziţia biroului vamal de plecare pentru asigurarea plăţii tarifului de utilizare a sistemului automat de prelucrare a declaraţiei vamale în detaliu, datorată potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 79/1999, corespunzător numărului de declaraţii vamale preautentificate solicitate într-o perioadă de justificare;b) obţinerea declaraţiilor preautentificate şi a sigiliilor;c) evidenta declaraţiilor preautentificate şi a sigiliilor;d) completarea declaraţiilor preautentificate;e) sigilarea mijlocului de transport;f) justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor.
 + 
Articolul 11Expeditorul agreat solicita în scris biroului vamal de plecare, sub semnăturile persoanei care angajează răspunderea juridică a societăţii comerciale şi a expertului vamal autorizat, preautentificarea unui număr de declaraţii vamale, corespunzător nevoilor estimate pentru o perioadă de maximum 30 de zile din momentul solicitării. Totodată acesta solicita punerea la dispoziţie de către biroul vamal de plecare a unui număr de sigilii vamale estimat a fi necesar pentru operaţiunile de export corespunzătoare declaraţiilor vamale preautentificate.Declaraţiile vamale preautentificate şi sigiliile se predau pe baza procesului-verbal de predare-primire (anexa nr. 4).
 + 
Articolul 12Declaraţia preautentificata se completează manual, anterior operaţiunii de vamuire, de agentul vamal desemnat, astfel:– la rubrica C "Vama de plecare" se înscrie numărul de înregistrare din Registrul de evidenta a declaraţiilor vamale preautentificate;– la rubrica D "Controlat la vama de plecare" se înscrie menţiunea "Expeditor agreat/Export la domiciliu", însoţită de semnatura şi ştampila agentului vamal desemnat.
 + 
Articolul 13Declaraţiile preautentificate se înregistrează în ordinea emiterii lor în Registrul de evidenta a declaraţiilor preautentificate (anexa nr. 5). Acest registru se înfiinţează în mod separat pentru fiecare expeditor agreat şi este ţinut în forma identică atât de biroul vamal de plecare, cat şi de expeditorul agreat.
 + 
Articolul 14Sigiliile eliberate expeditorului agreat se înregistrează la biroul vamal de plecare în Registrul de evidenta a sigiliilor vamale, conform Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 47 G/1986. Expeditorul agreat este obligat sa înregistreze sigiliile primite într-un registru identic şi tine evidenta utilizării acestora, cu menţiunea ca la rubrica „Numele şi prenumele lucrătorilor vamali care au primit sau utilizat sigiliile” se înscriu datele expertului vamal autorizat.
 + 
Articolul 15În momentul exportului expeditorul agreat completează declaraţia vamală preautentificata, potrivit Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 946/1997, astfel:– la rubrica A "Vama de expediere/de export", codul şi denumirea biroului vamal de plecare; numărul şi data înregistrării declaraţiei vamale sunt înscrise automat de sistemul informatic ASYCUDA++;– la rubrica B "Informaţii contabile", numărul şi data validării, precum şi numărul şi data borderoului contabil care atesta plata tarifului pentru utilizarea sistemului automat de prelucrare a declaraţiei vamale în detaliu datorată potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 79/1999 sunt înscrise automat de sistemul informatic ASYCUDA++;– la rubrica D "Controlat la vama de plecare" expertul vamal autorizat înscrie datele referitoare la numărul şi seria sigiliilor aplicate, precum şi termenul limita al operaţiunii. Termenul limita al operaţiunii este de maximum 45 de zile pentru exporturile cu tranzit efectuate sub acoperirea Convenţiei TIR şi de maximum 8 zile în cazul exportului cu tranzit comun, de la data declaraţiei vamale de export;– la rubrica nr. 14 "Declarant/Reprezentant", numărul autorizaţiei de expeditor agreat, de forma "Exxx", precum şi datele de identificare a expeditorului agreat (denumire, adresa) sunt înscrise automat de sistemul informatic ASYCUDA++;– la rubrica nr. 54 "Locul şi data" se înscriu numele, prenumele şi semnatura expertului vamal autorizat al expeditorului agreat.
 + 
Articolul 16După completarea declaraţiei vamale preautentificate expertul vamal autorizat al expeditorului agreat sigileaza mijlocul de transport. În cazul exporturilor realizate cu mijloace de transport care circulă sub acoperirea Convenţiei TIR, înainte de plecare către destinaţia externa carnetul TIR, fără mijlocul de transport, va fi prezentat agentului vamal desemnat, pentru luarea în evidenta şi pentru emiterea tranzitului.
 + 
Capitolul 5Procedura de completare a declaraţiei vamale la domiciliu prin utilizarea sistemului informatic ASYCUDA++ + 
Articolul 17Declaraţia vamală în detaliu se completează de expeditorul agreat în sistem informatic, prin utilizarea modulului MODBRK care aparţine sistemului informatic ASYCUDA++.După completarea rubricilor declaraţiei vamale de export în conformitate cu Decizia directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. 946/1997 se solicita validarea declaraţiei. Se obţin numărul şi data de înregistrare ale declaraţiei vamale în detaliu de forma: "I xxxxxxxx zz/ll/aaaa", evidentiate la nivelul rubricii A, numărul şi data de validare de forma: "V xxxxxxxx – zz/ll/aaaa", precum şi numărul şi data borderoului contabil de forma "R xxxxxxxx zz/ll/aaaa", evidentiate la nivelul rubricii B.Tipărirea se face de expeditorul agreat, pe formularele de declaraţii vamale preautentificate în setul corespunzător. Exemplarele pentru vama şi pentru statistica, împreună cu documentele care au stat la baza emiterii declaraţiei vamale de export, vor fi depuse la biroul vamal la termenele stabilite în declaraţia-angajament.
 + 
Articolul 18În scopul urmăririi derulării operaţiunilor de tranzit în trafic rutier expeditorul agreat are obligaţia sa introducă datele referitoare la tranzit în sistemul informatic, utilizând modulul MODTRAST.Validarea tranzitului se va face de agentul vamal responsabil cu urmărirea acestuia, utilizând modulul MODTRANS. În cazul în care în momentul validării se constată că tranzitele fac obiectul unui consemn, agentul vamal menţionat mai sus va comunică imediat aceasta şefului biroului vamal de plecare sau agentului vamal desemnat. În momentul luării la cunoştinţa şeful biroului vamal de plecare sau agentul vamal desemnat va lua măsura suspendării autorizaţiei de vamuire la domiciliu până la clarificarea consemnului.
 + 
Articolul 19În situaţiile în care expeditorii agreati solicita accesul la serverul biroului vamal de plecare după terminarea programului de lucru, biroul vamal de plecare are obligaţia să asigure funcţionarea permanenta a acestuia, cu respectarea condiţiilor menţionate la art. 41 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.
 + 
Capitolul 6Justificarea utilizării declaraţiilor vamale preautentificate şi a sigiliilor + 
Articolul 20La sfârşitul perioadei menţionate în declaraţia-angajament expeditorul agreat este obligat să justifice utilizarea declaraţiilor vamale preautentificate, precum şi a sigiliilor, prin prezentarea către agentul vamal desemnat a declaraţiilor vamale împreună cu setul de documente aferent acestora, pentru fiecare operaţiune de export derulata în perioada de justificare. În situaţiile în care din motive independente de voinţa expeditorului agreat exista declaraţii vamale preautentificate tipărite greşit sau distruse, acestea sunt prezentate pentru justificare însoţite de o nota din care să rezulte cauzele care au dus la imposibilitatea utilizării lor.
 + 
Articolul 21Agentul vamal desemnat procedează la verificarea concordanţei dintre datele cuprinse în declaraţia vamală şi cele din documentele anexate la aceasta, precum şi a legalităţii operaţiunii. După aceasta operează în registrele de evidenta a declaraţiilor preautentificate şi a sigiliilor expeditorilor agreati justificarea utilizării acestora, stabilind soldul rămas neutilizat.
 + 
Articolul 22Declaraţiile vamale preautentificate nu pot fi rectificate sau retrase decât în condiţiile stabilite prin codul şi prin regulamentul vamal şi numai cu înştiinţarea prealabilă în scris a biroului vamal de plecare.
 + 
Capitolul 7Dispoziţii finale + 
Articolul 23Direcţiile regionale vamale vor exercita prin compartimentele de control ulterior proprii verificarea, cel puţin o dată pe semestru, a operaţiunilor de vamuire în procedura la domiciliu. Un raport cuprinzând rezultatele controlului va fi înaintat Direcţiei de reglementări şi proceduri vamale din cadrul Direcţiei Generale a Vamilor.
 + 
Articolul 24În toate cazurile în care agentul vamal desemnat sau şeful biroului vamal de plecare are suspiciuni temeinice cu privire la respectarea reglementărilor legale în cazul operaţiunilor de vamuire în procedura la domiciliu, acesta poate dispune retragerea tuturor declaraţiilor preautentificate şi a sigiliilor rămase neutilizate, până la clarificarea situaţiei. Totodată biroul vamal va inainta un raport scris Direcţiei Generale a Vamilor, care va cuprinde motivele ce au stat la baza măsurii luate.
 + 
Anexa 1–––la norme–––       Nr. … din …..                             CERERE DE AUTORIZARE                       în calitate de expeditor agreat    Societatea Comercială …………………, cu sediul în ……………, reprezentată legal de ……………., având funcţia de ……………………, solicitam autorizarea în calitate de expeditor agreat, în temeiul Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. ….., pe lângă Biroul vamal de plecare ………. .    Solicitam ca vamuirea în procedura la domiciliu să se efectueze la adresa/adresele …………………………… pentru mărfurile clasificate la următoarele coduri tarifare: …………………………………………………………………………………… .                                           Numele şi prenumele/funcţia,                                                ………………..                                              (semnatura/ştampila)
 + 
Anexa 2––-la norme–––    VIZAT BIROU VAMAL                           DECLARAŢIE – ANGAJAMENT    Societatea Comercială …………….., reprezentată legal prin ………, având funcţia de ……………., se angajează, în baza Deciziei directorului general al Direcţiei Generale a Vamilor nr. …….. :    a) să respecte reglementările vamale şi condiţiile privind derularea procedurii de vamuire la domiciliu;    b) sa ţină evidenta operaţiunilor de export în forma agreată de autoritatea vamală, astfel încât aceasta să permită controlul înainte sau ulterior efectuării operaţiunilor;    c) sa păstreze şi sa pună la dispoziţie autorităţii vamale toate documentele vizând mărfurile vamuite prin procedura la domiciliu, precum şi evidenta operaţiunilor;    d) să permită autorităţii vamale accesul necondiţionat, în orice moment, la mărfurile ce fac obiectul procedurii de vamuire la domiciliu;    e) să justifice declaraţiile vamale preautentificate şi sigiliile ce i-au fost atribuite spre folosinţă, într-un termen de maximum ………. zile.                                              Numele şi prenumele/funcţia,                                                      ……………                                                  (semnatura/ştampila)
 + 
Anexa 3    ––-la norme–––                                                Exemplar nr. ……..               ROMÂNIA    DIRECŢIA GENERALĂ A VAMILOR                                  AUTORIZAŢIE                             de expeditor agreat      Nr. ….. din …….    1. Denumirea şi sediul solicitantului ……………………………….    …………………………………………………………………    2. Clasificarea tarifara a mărfurilor pentru care se acordă procedura de vamuire la domiciliu    …………………………………………………………………    …………………………………………………………………    …………………………………………………………………    …………………………………………………………………    …………………………………………………………………    3. Adresa locului/locurilor agreate de autoritatea vamală pentru efectuarea vamuirii în procedura simplificata ……………………………………    …………………………………………………………………    …………………………………………………………………    4. Biroul vamal de plecare …………………………………………                         Director general,                       …………………
 + 
Anexa 4    ––-la norme–––    BIROUL VAMAL …………… EXPEDITORUL AGREAT ………….                              PROCES – VERBAL*)                            Nr. …… din …….    În vederea utilizării procedurii de vamuire la domiciliu a mărfurilor de export s-a procedat la predarea-primirea:    a) sigiliilor – bucăţi …….. seria – de la ……….. la ………    b) declaraţiilor vamale preautentificate:    – primare: ………………………….. seturi    – complementare: ………………. seturi.      Am predat (agent vamal), Am primit (expert vamal autorizat),        Numele şi prenumele, Numele şi prenumele,      ………………….. ………………..           (semnatura) (semnatura)–––––    *) Se menţionează la rubrica 1 din Registrul de evidenta a declaraţiilor preautentificate.
 + 
Anexa 5    ––-la norme–––                            REGISTRUL DE EVIDENTA                       a declaraţiilor preautentificate         Expeditorul agreat ………….. Numărul autorizaţiei …………. ┌────┬───────┬─────────────────────┬────┬───────────────────────┬─────────────┐ │ │Nr. şi │Numărul de declaraţii│ │Numărul de înregistrare│ Soldul │ │ │ data │ vamale preautenti- │ │şi data declaraţiilor │declaraţiilor│ │ │proce- │ ficate eliberate │ │vamale preautentificate│vamale preau-│ │ │sului- │ │ │ justificate │tentificate │ │Nr. │verbal │ │Data│ │ nefolosite │ │crt.│ de ├─────────┬───────────┤jus-├─────────┬─────────────┼──────┬──────┤ │ │predare│ │ comple- │ti- │ │ complemen- │ │ com- │ │ │primire│primare*)│ mentare**)│fi- │primare*)│ tare**) │prima-│ ple- │  │ │ Re- │ │ │ca- │ ├───────┬─────┤ re*) │menta-│ │ │port***│ │ │rii │ │nr. şi │ bu- │ │re**) │ │ │ │ │ │ │ │ data │câţi │ │ │ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ ├────┼───────┼─────────┼───────────┼────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼──────┤ └────┴───────┴─────────┴───────────┴────┴─────────┴───────┴─────┴──────┴──────┘–––––Notă *) Se referă la seturi complete de declaraţii primare corespunzătoare exportului cu tranzit (exemplarele 1/6, 2/7, 3/8, 4/5 ale declaraţiei vamale în detaliu).Notă **) Se referă la exemplarele 1/6, 2/7 şi 3/8 ale declaraţiei vamale complementare.Notă ***) Soldul declaraţiilor vamale preautentificate nefolosite, prevăzute la coloanele 8 şi 9, se reportează la coloanele 3 şi 4. La acest sold se adauga numărul de declaraţii vamale preautentificate care se eliberează la transa următoare.–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x