NORMĂ din 13 decembrie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILORNr. 482 din 7 octombrie 2005MINISTERUL SANATATIINr. 1.210 din 14 noiembrie 2005AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELORNr. 137 din 13 decembrie 2005MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALENr. 1.293 din 15 decembrie 2005
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 77 din 27 ianuarie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulCOMPLETEAZA PEORDIN 314 17/05/2004
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCOMPLETEAZA PEORDIN 314 17/05/2004
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 137 13/12/2005

privind autorizarea punerii pe piaţă a produselor tip lapte şi a produselor tip iaurt cu adaos de esteri de fitosterol ca ingrediente alimentare noi



(Anexa nr. 15 la Ordinul nr. 103/550/314/2004) + 
Articolul 1Pot fi puse pe piaţă alimentele şi ingredientele alimentare noi, denumite în continuare produse, descrise la art. 4, cu adaos de esteri de fitosterol, aşa cum este specificat la art. 5.
 + 
Articolul 2(1) Produsele trebuie prezentate astfel încât să poată fi uşor împărţite în părţi care să conţină fiecare maximum 3 g (în cazul unei singure porţii pe zi) sau maximum 1 g (în cazul a 3 porţii pe zi) de adaos de esteri de fitosteroli sau fitostanoli (calculaţi ca pentru steroli/stanoli liberi).(2) Cantitatea fitosterolilor/fitostanolilor adăugată unui recipient de băuturi nu poate depăşi 3 g.
 + 
Articolul 3Prevederile prezentei norme sunt adresate Unilever, London Road, Purfleet, Essex RM 19 1SD, United Kingdom.
 + 
Articolul 4Produsele la care se face referire la art. 1 sunt produsele tip lapte, cum ar fi produsele tip lapte semidegresate (semi-skimmed) şi degresate (skimmed), produsele tip iaurt şi produsele tip lapte/iaurt la care grăsimile din lapte au fost parţial sau total înlocuite de grăsime vegetală.
 + 
Articolul 5(1) Prezentul articol conţine specificaţiile pentru fitosteroli şi fitostanoli utilizaţi ca adaos la alimente şi ingrediente alimentare, astfel:(2) Definiţie: fitosterolii şi fitostanolii sunt steroli şi stanoli ce sunt extraşi din plante şi se pot prezenta sub formă de steroli şi stanoli liberi sau esterificaţi cu acizi graşi alimentari.(3) Compoziţia (cu GC-FID sau metoda echivalentă):<80% â-sitosterol;<15% â-sitostanol;<40% campesterol;<5% campestanol;<30% stigmasterol;<3% brassicasterol;<3% alţi steroli/stanoli.(4) Contaminare/Puritate (GC-FID sau metoda echivalentă):fitosterolii şi fitostanolii extraşi din alte surse decât uleiul vegetal adecvat pentru consumul uman trebuie să fie fără contaminanţi, calitate asigurată printr-o puritate de peste 99% a ingredientului fitosteroli/fitostanoli.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x