NORMĂ din 12 februarie 2001 (*actualizată*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 27/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PENORMA 12/02/2001
ART. 1ARE LEGATURA CUORDIN 2221 17/05/2006
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 182 25/10/2000 ART. 27
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 182 25/10/2000 ART. 53
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHG 905 29/11/2016

de acreditare a conservatorilor şi restauratorilor(actualizată până la data de 14 iunie 2006*)



–––-*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 114 din 6 martie 2001. Aceasta este forma actualizată de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ până la data de 14 iunie 2006, cu modificările şi completările aduse de ORDINUL nr. 2.221 din 17 mai 2006. + 
Articolul 1(1) Pentru acreditarea ca restaurator sau conservator solicitanţii trebuie să întrunească minimum 40 de puncte conform punctajelor oferite de următoarele criterii:    1. Studii:    – medii 5 puncte    – superioare 10 puncte    2. Vechime în specialitate:    – 5 ani 5 puncte    – 5-15 ani 10 puncte    – peste 15 ani 15 puncte    3. Cursuri şi/sau stagii de specializare:    – cursuri postliceale 3 puncte    – cursuri postuniversitare 5 puncte    – cursuri de perfecţionare 3 puncte      organizate sub egida Ministerului (pentru fiecare      Culturii/Ministerului Educaţiei atestat)      Naţionale    – stagii de specializare în domeniu:    ● în ţara 5 puncte    ● în străinătate 10 puncte    4. Stagii şi titluri ştiinţifice       de specialitate:    – masterat 3 puncte    – doctorand 5 puncte    – doctor 10 puncte    5. Lucrări ştiinţifice:    – participări cu lucrări admise la    salonul naţional de restaurare-    conservare 5 puncte    – participări cu lucrări la    manifestări ştiinţifice:    ● în ţara 3-5 puncte    ● în străinătate 6-10 puncte                                              (pentru fiecare                                                lucrare)    – catalog de restaurare 3-5 puncte                                              (pentru fiecare                                                catalog)    – studii şi articole publicate    în reviste de specialitate 3 puncte                                              (pentru fiecare                                                 articol)    – carte ştiinţifică în domeniu cu      autor unic 10 puncte    – carte ştiinţifică în colaborare 5 puncte                                              (pentru fiecare                                                  carte)    6. Experienţa ştiinţifică şi practica în domeniu:    – pentru fiecare lucrare de 1-5 puncte      conservare sau restaurare în      funcţie de gradul de dificultate    – în cazul conservatorilor şi      restauratorilor debutanti      se acordă câte 2 puncte pentru      fiecare lucrare la care au colaborat      sub îndrumarea unui conservator      sau restaurator atestat.(2) Acreditarea experţilor care efectuează lucrări de conservare şi restaurare va determina înscrierea acestora în Registrul conservatorilor şi restauratorilor.(3) Înscrierile în Registrul conservatorilor şi restauratorilor ale experţilor care efectuează lucrări de conservare şi restaurare a bunurilor culturale mobile, acreditaţi în una dintre ţările membre ale Uniunii Europene, se fac automat în urma prezentării în original şi în copie autentificată, precum şi a unei traduceri exacte în limba română, autentificată, a atestării obţinute în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene.––––Alin. (3) al art. 1 a fost introdus de articolul unic din ORDINUL nr. 2.221 din 17 mai 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 515 din 14 iunie 2006.
 + 
Articolul 2(1) Dosarul de candidatura se va depune la Direcţia muzee, colecţii, arte vizuale din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor şi va conţine următoarele documente:a) cerere-tip;b) curriculum vitae;c) copii de pe actele de studii;d) copie de pe carnetul de muncă;e) cazier judiciar;f) doua recomandări din partea unor instituţii sau persoane cu atribuţii în domeniu;g) lista cuprinzând titlurile, editura, anul apariţiei.(2) Direcţia muzee, colecţii, arte vizuale verifica toate actele depuse la dosar. În cazul în care dosarul este incomplet aceasta va solicita în scris în termen de 5 zile completarea acestuia; în termen de 10 zile candidatul va prezenta actele necesare în vederea completării dosarului.
 + 
Articolul 3(1) Direcţia muzee, colecţii, arte vizuale înaintează Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colectiilor dosarul de candidatura.(2) Comisia Naţionala a Muzeelor şi Colectiilor, în urma examinării dosarului şi sustinerii unui interviu, acreditează experţii.
 + 
Articolul 4(1) Candidaţilor admişi li se va elibera un atestat în forma prevăzută în anexa la prezentele norme.(2) Candidaţii ale căror dosare au fost respinse de Comisia Naţionala a Muzeelor şi Colectiilor pot depune contestaţie în scris în termen de 30 de zile de la primirea comunicării.(3) Contestaţia va fi depusa în scris la Direcţia muzee, colecţii, arte vizuale şi va fi examinata în termen de 15 zile de o comisie numita prin ordin al ministrului culturii şi cultelor; în cazul în care contestatarul nu este multumit de răspunsul primit acesta se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
 + 
Articolul 5Conservatorii şi restauratorii înscrişi în Registrul conservatorilor şi restauratorilor sunt singurii care au calitatea să facă expertize pentru instanţele judecătoreşti şi notari publici, la solicitarea acestora.
 + 
Anexă––-la norme–––Nr. ……….Data ………ROMÂNIAMINISTERUL CULTURII ŞI CULTELORATESTATMinisterul Culturii şi Cultelor, în conformitate cu prevederile art. 27 alin. (2) şi ale art. 53 lit. I) din Legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil şi cu avizul Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colectiilor din data de ……….., atesta ca domnul/doamna ……………, născut/născută în anul ……, luna ….., ziua ……., în localitatea ……………….., judeţul ……….., care se legitimează cu ….. seria ….. nr. …….., codul numeric personal …………., a obţinut, în baza documentelor prezentate, calitatea de expert în domeniul/domeniile ………………………………….…………………………………………………………………………………………………………………………………… .Ministrul culturii şi cultelor,……………………………––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x