METODOLOGIE din 28 ianuarie 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 13 din 31 ianuarie 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 83 23/01/2003
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LAHG 112 23/02/1996
ART. 13REFERIRE LAHG 112 23/02/1996
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 83 23/01/2003
ActulCONTINUT DEHG 10 28/01/1997

privind obtinerea autorizatiei pentru desfăşurarea activităţii de intermediere pentru angajarea personalului navigant maritim sau fluvial român pe nave sub pavilion strain



 + 
Articolul 1Societăţile de crewing pot desfăşura activitate de intermediere pentru angajarea personalului navigant maritim sau fluvial român pe nave sub pavilion strain, numai dacă sunt autorizate de Ministerul Transporturilor.Modelul autorizatiei şi al documentelor anexa la autorizatie sunt cele prevăzute în Normele metodologice de acordare a licentelor şi a autorizaţiilor privind efectuarea transporturilor navale de marfuri şi calatori şi de autorizare a funcţionarii agentilor economici în perimetrul infrastructurilor portuare şi de cai navigabile, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 112/1996.
 + 
Articolul 2Societăţile de crewing care solicită autorizarea din partea Ministerului Transporturilor trebuie să faca dovada constituirii unei garantii în valoare de 100.000 dolari S.U.A., reprezentind salariul estimativ al unui echipaj complet pentru o perioadă de 3 (trei) luni, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de repatrierea acestui echipaj.Garantia se poate constitui intr-una dintre modalitatile urmatoare:a) prin depunerea sumei într-un cont deschis la o banca din România, pentru care să existe o clauza de operare numai cu avizul Ministerului Transporturilor;b) prin depunerea la Ministerul Transporturilor a unei polite de asigurare la o societate românească de asigurări, pentru cazurile de neplata a salariilor echipajelor care sunt imbarcate pe nave straine şi pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de repatrierea acestora.Poliţa de asigurare va prevedea, în mod obligatoriu, ca sumele necesare platii salariilor şi acoperirii cheltuielilor ocazionate de repatrierea echipajelor se vor elibera din dispoziţia Ministerului Transporturilor.
 + 
Articolul 3Autorizatiile pentru societăţile de crewing se elibereaza de către Ministerul Transporturilor prin:a) Directia generală a transporturilor maritime, pentru societăţile de crewing care asigura personal navigant pentru nave maritime;b) Directia generală a Dunarii şi cailor navigabile, pentru societăţile de crewing care asigura personal navigant pentru nave fluviale.
 + 
Articolul 4Directia generală a transporturilor maritime şi Directia generală a Dunarii şi cailor navigabile vor informa despre autorizatiile emise Inspectoratul Navigatiei Civile şi capitaniile zonale de port.
 + 
Articolul 5În situaţia în care:a) drepturile salariale nu au fost achitate pentru o perioadă de maximum doua luni, în conformitate cu contractul individual de muncă, semnat cu armatorul; şib) neplata drepturilor salariale este confirmata de reprezentantul Sindicatului International al Lucratorilor din Transporturi (I.T.F.),personalul navigant poate solicita, prin intermediul serviciului consular român din zona, plata salariilor neachitate şi repatrierea.Ministerul Transporturilor va dispune plata salariilor şi a sumelor pentru repatrierea personalului navigant din garantia constituita de societatea de crewing, prin intermediul careia a fost semnat contractul de muncă, dacă sunt indeplinite toate condiţiile mai sus menţionate.
 + 
Articolul 6În cazul societatilor de crewing care au constituit garantia prin depunerea sumei într-un cont bancar, la solicitarea Ministerului Transporturilor, aceste societăţi vor efectua plata în contul indicat de fiecare persoana indreptatita.
 + 
Articolul 7În situaţia în care a fost executata garantia, parţial sau total, societatea de crewing are obligaţia reconstituirii în termen de 10 zile a acesteia până la nivelul sumei de 100.000 dolari S.U.A.
 + 
Articolul 8În cazul societatilor de crewing care au constituit garantia prin incheierea unei polite de asigurare, Ministerul Transporturilor va dispune societatii de asigurare efectuarea platii în contul indicat de fiecare persoana indreptatita, comunicând aceasta şi societatii de crewing.
 + 
Articolul 9În situaţia în care poliţa de asigurare a fost executata total, conform termenilor din aceasta, în maximum 10 (zece) zile, societatea de crewing are obligaţia incheierii unei noi polite de asigurare.
 + 
Articolul 10În situaţia în care societatea de crewing îşi inceteaza activitatea, aceasta este obligata sa predea autorizatia organului emitent, după care va putea solicita eliberarea garantiei constituite la obtinerea autorizatiei. Garantia se va putea elibera după prezentarea documentelor prin care să se dovedeasca că nu mai exista nici o persoană cu contract de muncă individual, intermediat de societatea de crewing.
 + 
Articolul 11Societăţile de crewing vor informa Inspectoratul Navigatiei Civile despre personalul navigant imbarcat, prin intermediul lor, pe nave sub pavilion strain. Informarea va contine urmatoarele date:a) numele şi prenumele persoanei imbarcate;b) numărul carnetului de marinar şi capitania emitenta;c) functia şi nava pe care este imbarcat;d) denumirea şi sediul armatorului;e) data imbarcarii şi durata contractului.Inspectoratul Navigatiei Civile va transmite aceste informaţii la capitaniile zonale şi la sindicatul de ramura afiliat Federatiei Internationale a Transportatorilor.
 + 
Articolul 12La intoarcerea din voiaj, personalul navigant va prezenta la capitaniile de port o adeverinta de îmbarcare care, eliberata de nava pe care a fost imbarcat, pentru a fi înscrisă în foaia matricola.
 + 
Articolul 13Prezenta metodologie se completeaza cu normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 112/1996, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 47 din 6 martie 1996.–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x