METODOLOGIE din 22 octombrie 2020

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1038 din 6 noiembrie 2020
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDIN 5867 22/10/2020
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 5867 22/10/2020
ActulCONTINUT DEORDIN 5867 22/10/2020
ActulREFERIT DEORDIN 5867 22/10/2020





Notă
Aprobată prin ORDINUL nr. 5.867 din 22 octombrie 2020, Publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 1.038 din 6 noiembrie 2020.
 + 
Articolul 1Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București, instituție de învățământ superior, care face parte din sistemul național de învățământ, este monitorizată pe o perioadă de 12 luni, începând cu data publicării prezentei metodologii în Monitorul Oficial al României, Partea I. + 
Articolul 2(1)Monitorizarea specială are în vedere verificarea ducerii la îndeplinire a măsurilor organizatorice și activităților dispuse prin prezenta metodologie.(2)Monitorizarea specială vizează asigurarea respectării standardelor legale de calitate specifice învățământului superior, privind întreaga activitate didactică, de cercetare științifică, financiară, administrativă, de finalizare a studiilor, de eliberare a actelor de studii.(3)În procesul de monitorizare a activității, Ministerul Educației și Cercetării colaborează atât cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), cât și cu alte instituții de învățământ superior acreditate, precum și, după caz, cu alte organisme specializate ale statului. + 
Articolul 3(1)Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București elaborează un plan de măsuri în vederea asigurării respectării reglementărilor privind organizarea și funcționarea învățământului superior, cercetarea universitară, etica universitară și asigurarea calității în învățământul superior.(2)Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București, pe perioada monitorizării, are obligația de a prezenta Ministerului Educației și Cercetării rapoarte de progres privind îndeplinirea planului de măsuri asumat, menționat la alin. (1).(3)Aceste rapoarte vor conține informații referitoare la:a)evidența studenților înmatriculați pe specializări, forme de învățământ și locații geografice;b)registre matricole, cataloage de examene, transferuri, exmatriculări;c)planuri de învățământ;d)personal didactic, state de funcții;e)baza materială utilizată în desfășurarea procesului didactic;f)alte aspecte din activitatea instituției;g)evoluția implementării planului de măsuri menționat la alin. (1).
 + 
Articolul 4(1)Comisia de monitorizare specială se va deplasa ori de câte ori este nevoie la instituție pentru a verifica conformitatea și realitatea celor precizate de către universitate în rapoartele de progres transmise și va întocmi rapoarte ce vor prezenta stadiul îndeplinirii planului de măsuri elaborat de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București, problematica menționată la art. 3 alin. (1) și (3), precum și alte aspecte semnalate la fața locului.(2)Până la 30 iunie 2021 comisia de monitorizare specială va întocmi un raport intermediar prin care va formula o propunere privind măsurile provizorii în ceea ce privește activitatea și programele de studii ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București.(3)La sfârșitul perioadei de monitorizare se va întocmi un raport final care va cuprinde propuneri privind măsurile finale în ceea ce privește activitatea și programele de studii ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x