METODOLOGIE din 12 octombrie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.122 din 13 decembrie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 76 22/03/2006
ActulAPROBAT DEORDIN 100 12/10/2005
ActulCONTINUT DEORDIN 100 12/10/2005

de tipărire, emitere şi gestionare a certificatelor de sănătate pentru exportul de animale vii



 + 
Articolul 1Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor stabileşte şi aprobă modelele certificatelor de sănătate pentru exportul de animale vii, în conformitate cu prevederile directivelor Uniunii Europene şi, după caz, cu exigenţele legislaţiei altor ţări importatoare.
 + 
Articolul 2(1) Modelele aprobate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor fi puse la dispoziţia direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi aduse la zi pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor www.ansv.ro.(2) Originalul fiecărui certificat trebuie să fie constituit dintr-o singură pagină, pe ambele părţi, sau unde este solicitat mai mult text trebuie să aibă o asemenea formă astfel încât toate paginile necesare să facă parte integrantă din întreg.
 + 
Articolul 3La Direcţia sănătatea animalelor din cadrul Direcţiei generale sanitare veterinare aparţinând Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor se evidenţiază în registrul special, al cărui model este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta metodologie, seria certificatelor de sănătate pentru fiecare model şi categorie de animale vii destinate exportului, precum şi repartiţia acestora pentru judeţe. La epuizarea seriilor de certificate alocate, fiecare judeţ va solicita în scris Direcţiei generale sanitare veterinare cererea pentru alocarea altor serii de numere care vor fi operate de persoane nominalizate prin decizia directorului general al Direcţiei generale sanitare veterinare.
 + 
Articolul 4Certificatul trebuie să fie redactat în limba statului membru în care se efectuează inspecţia la postul de inspecţie de frontieră şi a statului membru de destinaţie, statele membre putând solicita o altă limbă comunitară şi o traducere oficială.
 + 
Articolul 5În cazul în care certificatul, ce include liste suplimentare, conţine mai mult de o pagină, fiecare pagină va fi numerotată (numărul paginii – din numărul total de pagini) în partea de jos şi trebuie să poarte în partea superioară a paginii numărul de cod al certificatului ce a fost desemnat de autoritatea competentă.
 + 
Articolul 6Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti asigură tipărirea certificatelor de sănătate înseriate şi gestionează repartizarea acestora.
 + 
Articolul 7(1) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti predau certificatele de sănătate pentru exportul de animale vii, tipărite şi înseriate, medicilor veterinari care asigură supravegherea centrelor de colectare sau a exploataţiilor de origine din care se efectuează exportul de animale vii.(2) Predarea certificatelor de sănătate pentru exportul de animale vii se evidenţiază sub semnătură într-un registru existent la direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 8Certificatele de sănătate pentru exportul de animale vii se emit conform prevederilor legale în vigoare, cu timbru sec, pe fiecare pagină, de către medicii veterinari oficiali responsabili de certificarea exportului.
 + 
Articolul 9(1) Originalul certificatului trebuie completat şi semnat de medicul veterinar oficial, cu cel mult 24 de ore înainte de încărcarea transportului pentru export în Uniunea Europeană.(2) Medicii veterinari oficiali înscriu într-un registru data, numărul şi seria certificatelor de sănătate primite şi răspund de gestionarea lor.
 + 
Articolul 10Certificatele de sănătate pentru exportul de animale vii anulate (întocmite greşit, cu ştersături etc.) se gestionează separat şi se distrug pe bază de proces-verbal întocmit împreună cu un reprezentant al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 11Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate dispune retragerea şi scoaterea din circulaţie a unor modele de certificate de sănătate pentru exportul de animale vii, care nu mai sunt în conformitate cu prevederile legislaţiei ţărilor importatoare.
 + 
Articolul 12Retragerea din circulaţie a acestora se efectuează de către direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, care evidenţiază într-un registru seriile şi numerele certificatelor retrase.
 + 
Anexa ──────la metodologie──────────────REGISTRUpentru înscrierea seriilor alocate certificatelor de sănătate destinateexportului de animale vii

                     
  Nr. crt. DSVSA nr./data cererii de solicitare Tipul certificatului Codul – seria numerică Persoana responsabilă cu gestionarea certificatului Semnătura emitentului Certificate retrase (seria, Nr.) Data retragerii
  Anulate Din motive de conformitate
                     

____________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x