METODOLOGIE din 12 martie 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 238 din 10 mai 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 639 14/07/2005
ActulABROGAT DEORDIN (R) 639 14/07/2005
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 26 24/04/1996 ART. 18
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 26 24/04/1996 ART. 66
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 26 24/04/1996 ART. 88
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 26 24/04/1996 ART. 110
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 26 24/04/1996 ART. 117
ANEXA 1REFERIRE LACODUL SILVIC 24/04/1996 ART. 18
ANEXA 1REFERIRE LACODUL SILVIC 24/04/1996 ART. 66
ANEXA 1REFERIRE LACODUL SILVIC 24/04/1996 ART. 88
ANEXA 1REFERIRE LACODUL SILVIC 24/04/1996 ART. 110
ANEXA 1REFERIRE LACODUL SILVIC 24/04/1996 ART. 117
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 639 14/07/2005
ActulABROGAT DEORDIN (R) 639 14/07/2005
ActulAPROBAT DEORDIN 64 12/03/2001

de autorizare a unităţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite



 + 
Capitolul 1Dispoziţii generale + 
Articolul 1Domeniul de autorizare a unităţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite îl constituie activitatea de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite.
 + 
Articolul 2Scopul autorizării unităţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite este crearea condiţiilor necesare pentru asigurarea unor soluţii tehnico-economice corespunzătoare lucrărilor de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite, prevăzute în reglementările în vigoare.
 + 
Articolul 3În sensul prezentei metodologii, amenajamentele silvice, studiile sumare de amenajare şi studiile de transformare a pasunilor împădurite stabilesc, în raport cu obiectivele ecologice şi social-economice, ţelurile de gospodărire şi măsurile necesare pentru realizarea lor.
 + 
Articolul 4Prin autorizare se recunoaşte capacitatea tehnico-profesională a unităţilor specializate de a realiza lucrări de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite.
 + 
Articolul 5Autorizarea se realizează prin verificarea performantelor profesionale şi a posibilităţilor tehnice de execuţie ale unităţilor specializate, care solicită autorizarea, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
 + 
Capitolul 2Condiţii de autorizare + 
Articolul 6Unităţile specializate, care solicită autorizarea pentru activitatea de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:a) să fie constituite şi sa funcţioneze în condiţiile legii;b) să aibă minimum 2 angajaţi cu contract individual de muncă pe durata nedeterminată, cu studii superioare de specialitate, dintre care un şef de proiect, cu vechime de minimum 4 ani în domeniul de activitate, şi un proiectant;c) să aibă un specialist care asigura controlul tehnic, cu recunoaştere profesională în domeniul de activitate, angajat pe durata nedeterminată sau determinata;d) să aibă dotare tehnico-materială corespunzătoare activităţii;e) să facă dovada respectării standardelor de calitate pentru lucrările de specialitate elaborate, după caz.
 + 
Capitolul 3Documente, procedura de autorizare + 
Articolul 7Dovada îndeplinirii condiţiilor de autorizare prevăzute la art. 6 se face prin depunerea la secretarul Comisiei de autorizare a următoarelor documente:1. actele de înfiinţare a persoanei juridice:a) actul constitutiv din care să rezulte ca unitatea specializată are ca obiect de activitate amenajarea pădurilor, amenajări silvice;b) încheierea judecătorului delegat la oficiul registrului comerţului privind autorizarea constituirii societăţii;c) certificatul de înmatriculare la registrul comerţului;d) codul fiscal;2. documente din care să rezulte pregătirea profesională a personalului angajat:a) copii de pe contractele individuale de muncă, pentru personalul angajat pe durata nedeterminată;b) copii de pe convenţiile civile de prestări de servicii, pentru personalul angajat pe durata determinata, înregistrate la direcţia de muncă şi solidaritate socială teritorială competenţa, potrivit legislaţiei muncii;c) copii de pe diplomele de absolvire ale personalului de specialitate;d) curriculum vitae pentru şefii de proiect, precum şi pentru specialistul care asigura controlul tehnic;3. facturi de achizitionare, fise de inventar, contracte în copie -, din care să rezulte deţinerea, în funcţie de suprafaţa solicitată la autorizare, a următoarelor dotări specifice şi obiecte de inventar:a) busole topografice sau alte aparate topografice echivalente, stabilindu-se o suprafaţa anuală, pentru efectuarea de lucrări topografice, de 12.000 ha pentru fiecare busola sau aparat topografic echivalent;b) dendrometre, stabilindu-se obligativitatea deţinerii unui dendrometru pentru fiecare angajat cu studii medii sau superioare de specialitate;c) calculator PC cu imprimanta;d) un planimetru;e) o clupa;f) o trusa pentru analize pedologice;g) baza de date compatibila cu cea a Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice – AS 1.
 + 
Articolul 8Suprafaţa anuală pentru care unitatea specializată poate fi autorizata să execute lucrări de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite rezultă din cumularea suprafeţelor maxime stabilite pentru fiecare angajat care se încadrează în următoarele criterii:a) este angajat pe perioada nedeterminată, are studii superioare de specialitate, poate executa lucrări de amenajare a fondului forestier naţional sau studii de transformare a pasunilor împădurite pe o suprafaţa de maximum 4.500 ha/an;b) este pensionar, are studii superioare de specialitate şi poate executa lucrări de amenajare a fondului forestier naţional sau studii de transformare a pasunilor împădurite pe o suprafaţa de maximum 2.000 ha/an.
 + 
Articolul 9Dosarele de autorizare cuprinzând documentaţia prevăzută la art. 7, precum şi cererea persoanei care solicită autorizarea se depun la secretarul Comisiei de autorizare din cadrul direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor. Evidenta acestora se tine într-un registru special.
 + 
Articolul 10Dosarele cuprinzând cererile şi documentele depuse sunt verificate de secretarul Comisiei de autorizare, care întocmeşte lista cuprinzând solicitarile primite. Pe baza documentelor din dosar secretarul Comisiei de autorizare propune acceptarea sau respingerea acestuia.
 + 
Articolul 11Dosarele depuse sunt analizate în termen de 30 de zile de către Comisia de autorizare în şedinţe de lucru programate de preşedintele acesteia. Deciziile Comisiei de autorizare se consemnează într-un registru special.
 + 
Articolul 12Examinarea unităţii specializate care a solicitat autorizarea se face de către Comisia de autorizare prin analizarea dosarului depus de aceasta, în prezenta reprezentantului legal al unităţii respective, care, la cerere, va furniza date suplimentare.
 + 
Articolul 13Comisia de autorizare decide admiterea sau respingerea cererii de autorizare, consemnează decizia sa în procesul-verbal de şedinţa şi o comunică solicitantului.
 + 
Articolul 14În termen de 10 zile de la data admiterii cererii Comisia de autorizare comunică unităţii specializate autorizaţia întocmită conform modelului prezentat în anexa la prezenta metodologie.
 + 
Capitolul 4Comisia de autorizare + 
Articolul 15Comisia de autorizare este formată din 7 membri, specialişti în domeniul de activitate prevăzut la art. 1. Preşedintele comisiei este directorul Direcţiei managementul pădurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.
 + 
Articolul 16Comisia de autorizare este legal constituită în prezenta a cel puţin 5 membri. Deciziile se iau cu întrunirea a cel puţin 4 voturi favorabile, prin vot deschis.
 + 
Articolul 17Secretarul Comisiei de autorizare este membru al acesteia şi face parte din Direcţia managementul pădurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.
 + 
Articolul 18Atribuţiile Comisiei de autorizare sunt:a) analizează cererile de autorizare şi decide admiterea sau respingerea lor;b) decide retragerea autorizaţiei pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 23 lit. a), c) şi d).
 + 
Articolul 19Atribuţiile preşedintelui Comisiei de autorizare sunt:a) planifica şi organizează activitatea Comisiei de autorizare;b) semnează autorizaţia.
 + 
Articolul 20Atribuţiile secretarului Comisiei de autorizare sunt:a) planifica şi organizează, împreună cu preşedintele, activitatea comisiei, stabilind periodic datele de întrunire a acesteia;b) primeşte, înregistrează, verifica cererile de autorizare şi păstrează evidenta acestora în registrul special prevăzut la art. 9;c) păstrează evidenta deciziilor Comisiei de autorizare în registrul special prevăzut la art. 11;d) păstrează şi completează registrul cu procese-verbale ale comisiei;e) redactează documentele comisiei;f) urmăreşte şi verifica realizarea obligaţiilor prevăzute la art. 23 lit. b), care revin unităţii specializate.
 + 
Articolul 21Comisia de autorizare analizează cererile şi decide admiterea sau respingerea cererilor de autorizare a unităţilor specializate, în cazul neîndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 6 şi 7.
 + 
Articolul 22Contestaţiile împotriva deciziilor Comisiei de autorizare se depun la secretarul acesteia în termen de 3 zile de la data comunicării deciziei şi se soluţionează de secretarul de stat pentru păduri.
 + 
Capitolul 5Obligaţiile unităţilor specializate + 
Articolul 23Unităţile specializate care au fost autorizate pentru activitatea de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite au următoarele obligaţii:a) sa desfăşoare activităţi din domeniul de activitate prevăzut la art. 1, cu respectarea reglementărilor legale, precum şi a metodologiilor, regulamentelor, instrucţiunilor şi normelor tehnice din domeniul silviculturii;b) să prezinte secretarului Comisiei de autorizare, la finalul fiecărui an calendaristic, situaţia personalului angajat cu contract individual de muncă şi/sau cu convenţie civilă de prestări de servicii, actualizată, lista cuprinzând lucrările şi suprafaţa pe care unitatea specializată a efectuat lucrări în domeniul de activitate pentru care a fost autorizata, cu semnatura conducătorului unităţii specializate;c) să respecte prevederile stabilite şi consemnate în procesul-verbal al şedinţei de preavizare a soluţiilor tehnice Conferinţa a II-a de amenajare;d) să respecte măsurile stabilite în procesele-verbale sau în notele de control întocmite de inspectorii împuterniciţi de autoritatea publică centrala care răspunde de silvicultura.
 + 
Capitolul 6Dispoziţii finale + 
Articolul 24Autorizarea unităţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite se face pentru o perioadă de 4 ani.
 + 
Articolul 25La data intrării în vigoare a prezentei metodologii orice alta dispoziţie contrară acesteia, referitoare la autorizarea unităţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite, îşi încetează aplicabilitatea.
 + 
Anexa 1────────la metodologie───────────────MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILORComisia de autorizare a unităţilor specializate sa elaborezeamenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studiide transformare a pasunilor împăduriteAUTORIZAŢIAnr. ……. din …………Comisia de autorizare a unităţilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite, din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, constituită prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. ……………, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. 2, art. 66 alin. 2, art. 88 alin. 1, art. 110 şi ale art. 117 din Legea nr. 26/1996 – Codul silvic, analizând cererea nr. ……… din data de ……….. şi documentaţia aferentă,autorizeaza …….., cu sediul în …….., având certificatul de înmatriculare nr. …….. din …….., eliberat de Oficiul Registrului Comerţului …………, sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare şi studii de transformare a pasunilor împădurite, cu respectarea reglementărilor în vigoare.Suprafaţa pentru care este autorizata să execute lucrări de amenajare a fondului forestier naţional şi de transformare a pasunilor împădurite este de …………. ha/an.Prezenta autorizaţie este valabilă 4 ani de la data emiterii şi poate fi retrasă de Comisia de autorizare, în condiţiile prevăzute la art. 18 lit. b) din prezenta metodologie.Preşedintele Comisiei de autorizare,………………………………..────────────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x