METODOLOGIE din 1 aprilie 2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 27/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 258 din 21 aprilie 2010
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1011 05/05/2020
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 7REFERIRE LAOUG 49 20/05/2009
ANEXA 1ARE LEGATURA CUORDIN 460 01/04/2010
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1011 05/05/2020
ActulREFERIT DEORDIN 1011 05/05/2020
ActulREFERIT DEMETODOLOGIE 05/05/2020
ActulAPROBAT DEORDIN 460 01/04/2010
ActulCONTINUT DEORDIN 460 01/04/2010

de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1(1) Prezenta metodologie are ca obiect stabilirea modului în care se realizează atestarea unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice.(2) Lucrările de amenajare nu pot fi contractate şi elaborate decât de unităţile specializate atestate în condiţiile prezentei metodologii.
 + 
Articolul 2(1) Atestarea unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice se face de către Comisia de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice (Comisia de atestare), ce funcţionează în cadrul autorităţii publice centrale care răspunde pentru silvicultură.(2) Atestarea se acordă unităţilor care îndeplinesc condiţiile de performanţă stabilite de Comisia de atestare şi care fac dovada că au posibilitatea tehnică de execuţie a lucrărilor de specialitate pentru care au solicitat atestarea, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.(3) Atestatul eliberat în baza prevederilor prezentei metodologii unităţilor specializate solicitante, care fac dovada îndeplinirii condiţiilor de atestare, se eliberează de către Comisia de atestare şi conferă dreptul acestora să contracteze lucrări de amenajare a pădurilor pentru o suprafaţă cumulată cel mult egală cu capacitatea atestată.
 + 
Capitolul IICondiţii de atestare + 
Articolul 3(1) Persoanele juridice care solicită atestarea pentru activitatea de amenajare a pădurilor trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:a) să fie constituite şi să funcţioneze în condiţiile legii;b) să aibă un şef de proiect, cu studii superioare de lungă durată şi cu vechime de minimum 4 ani în domeniul amenajării pădurilor, înscris în registrul de atestare a şefilor de proiect, angajat cu contract individual de muncă;c) să aibă un expert certificat tehnic pentru amenajarea pădurilor (expert CTAP), angajat prin contract. Persoana fizică înscrisă ca expert CTAP de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură nu poate îndeplini în acelaşi timp şi funcţia de şef de proiect în cadrul uneia sau mai multor unităţi atestate;d) să aibă dotare tehnico-materială corespunzătoare activităţii pe care o desfăşoară.(2) Persoanele juridice străine care nu exercită activitatea de amenajare a pădurilor cu titlu permanent în unul dintre statele membre şi care solicită atestarea pentru activitatea de amenajare a pădurilor trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute la alin. (1).(3) Documentele necesare atestării pentru persoanele juridice prevăzute la alin. (2) se depun în limba română, traduse de un traducător autorizat.
 + 
Capitolul IIIDocumente, procedura de atestare + 
Articolul 4(1) Pentru dovedirea îndeplinirii condiţiilor de atestare prezentate la art. 3 se depune un dosar la secretariatul Comisiei de atestare, cu următoarele documente:1. cererea de atestare;2. documentele de înfiinţare ale persoanei juridice, în copie:a) actul constitutiv, din care să rezulte că persoana juridică solicitantă are ca obiect de activitate proiectarea şi/sau activităţi în domeniul silviculturii (0201, 7112), conform codului CAEN;b) certificatul de înmatriculare;3. contracte individuale de muncă, în copie, înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă pentru personalul cu studii superioare de specialitate angajat;4. documente, în copie, din care să rezulte pregătirea profesională a personalului angajat:a) diplomele de absolvire ale personalului de specialitate;b) certificatul de atestare pentru expertul CTAP;c) certificatul de atestare pentru seful de proiect;5. documente, în copie, din care să rezulte dotarea tehnică specifică cu obiecte de inventar:a) lista de inventar întocmită la ultima inventariere a bunurilor din patrimoniu, realizată conform legii;b) facturile de achiziţionare pentru bunurile procurate după ultima inventariere;c) contractele de închiriere pentru aparatura de specialitate, contracte de comodat sau prestări de servicii cu firme de specialitate, întocmite pentru executarea de lucrări pe perioada pentru care se solicită atestarea societăţii.(2) Dotarea tehnică specifică cu obiecte de inventar trebuie să cuprindă un minimum de:a) un teodolit sau o staţie totală ori GPS. În lipsa acestora, se va prezenta un contract de prestări de servicii cu o persoană fizică autorizată pentru măsurători topografice care face dovada dotării tehnice specifice sau cu o persoană juridică autorizată pentru măsurători topografice;b) două instrumente pentru măsurarea înălţimii arborilor;c) un computer cu imprimantă;d) o clupă;e) o trusă pentru analize pedologice. În lipsa acesteia, se va prezenta un contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată în efectuarea de studii pedologice;f) Programul AS elaborat de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice sau un program de prelucrare automată a datelor compatibil cu acesta.(3) Totodată, la dosar se depune şi o declaraţie pe propria răspundere a administratorului societăţii din care să reiasă că documentele prevăzute la alin. (1) sunt conforme cu originalul.(4) Dosarul va fi transmis secretariatului Comisiei de atestare, putând fi transmis şi prin poştă electronică.
 + 
Articolul 5(1) Stabilirea capacităţii anuale care se atestă se realizează în urma analizei structurii de personal angajat şi a dotării tehnice specifice.(2) Capacitatea anuală care se atestă se stabileşte ca fiind suprafaţa cumulată cea mai mică, rezultată în urma îndeplinirii următoarelor condiţii:a) 4.500 ha/an, cu cartări staţionale, pentru fiecare angajat cu studii superioare de specialitate;b) 2.000 ha/an, cu cartări staţionale, pentru fiecare angajat pensionar cu studii superioare de specialitate;c) 13.500 ha/an pentru deţinerea unui aparat topografic (teodolit, staţie totală);d) 27.000 ha/an pentru deţinerea unui aparat GPS;e) 4.500 ha/an pentru deţinerea unui instrument de măsurare a înălţimii arborilor.(3) Suprafeţele prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b) sunt stabilite pentru contractele individuale de muncă cu normă întreagă, respectiv de 8 ore/zi. Pentru fracţiuni de normă suprafaţa va fi redusă proporţional.
 + 
Articolul 6(1) La atestare se au în vedere condiţiile prevăzute la art. 5, care în mod obligatoriu trebuie îndeplinite pentru faza de proiectare tehnologică – teren.(2) La analiza condiţiilor în vederea atestării nu se au în vedere fazele de proiectare tehnologică – redactare în concept şi definitivare, pentru care numărul de personal angajat se stabileşte în funcţie de necesităţi, respectându-se încadrarea în condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi c).
 + 
Articolul 7(1) Procedurile şi formalităţile de autorizare prevăzute în prezentul ordin pot fi îndeplinite prin intermediul punctului de contact unic, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România. Prevederile prezentului alineat se aplică în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea punctului de contact unic.(2) În cazul în care este necesară verificarea legalităţii documentelor depuse în vederea autorizării, Comisia de atestare va contacta autorităţile competente din statul membru UE sau SEE în cauză, prin intermediul IMI (Sistemul de informare în cadrul pieţei interne), în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2009.
 + 
Articolul 8Dosarele depuse sunt analizate în termen de 30 de zile de la data depunerii documentaţiei complete de Comisia de atestare, în şedinţe de lucru programate de către preşedintele acesteia.
 + 
Articolul 9Analiza dosarului depus de persoana juridică care a solicitat atestarea se face de către Comisia de atestare.
 + 
Articolul 10Rezultatul analizei – atestat/neatestat se consemnează în procesul-verbal de şedinţă şi se face public, în termen de 24 de ore, prin afişaj la sediul autorităţii publice centrale care răspunde pentru silvicultură.
 + 
Articolul 11(1) În termen de 30 zile de la data atestării se eliberează atestatul conform modelului prezentat în anexa nr. 1.(2) Unităţile specializate să elaboreze amenajamente silvice care exercită activitatea de amenajare a pădurilor cu titlu permanent în unul dintre statele membre pot presta în România, după notificarea Comisiei de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice şi înscrierea în Registrul de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice.
 + 
Articolul 12Evidenţa atestatelor emise se ţine într-un registru special.
 + 
Articolul 13Unităţile specializate să elaboreze amenajamente silvice prevăzute la art. 11 alin. (2) pot presta în România în mod temporar sau permanent.
 + 
Capitolul IVComisia de atestare şi Comisia de soluţionare a contestaţiilor + 
Articolul 14(1) Comisia de atestare este formată din 7 membri, după cum urmează:a) directorul general care coordonează activitatea de silvicultură din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde pentru silvicultură – preşedinte;b) directorul direcţiei care are în responsabilitate activitatea de amenajare a pădurilor – vicepreşedinte;c) 2 specialişti în silvicultură care îşi desfăşoară activitatea în departamentul pădurilor, având cel puţin funcţia publică de execuţie de consilier principal – membri;d) un cadru universitar din domeniul amenajării pădurilor – membru;e) un consilier juridic care îşi desfăşoară activitatea în domeniul pădurilor – membru;f) un specialist în domeniul amenajării pădurilor – secretar.(2) Componenţa nominală a Comisiei de atestare se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
 + 
Articolul 15(1) Comisia de atestare este legal constituită şi poate funcţiona în prezenţa preşedintelui sau a vicepreşedintelui, secretarului şi a cel puţin 3 membri.(2) Deciziile Comisiei de atestare se iau cu votul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi.
 + 
Articolul 16Atribuţiile Comisiei de atestare:a) analizează dosarul întocmit conform prevederilor art. 4 şi 5;b) hotărăşte atestarea sau neatestarea unităţii solicitante;c) decide anularea sau suspendarea atestatului, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
 + 
Articolul 17Atribuţiile preşedintelui Comisiei de atestare sunt:a) planifică şi organizează activitatea Comisiei de atestare;b) semnează atestatul;c) semnează documentele prin care se suspendă sau anulează atestatul, după caz.
 + 
Articolul 18Atribuţiile secretarului Comisiei de atestare:a) înregistrează dosarele depuse în vederea atestării;b) propune preşedintelui planificarea activităţii Comisiei de atestare;c) redactează atestatul şi îl prezintă preşedintelui;d) completează şi păstrează registrul cu atestatele emise;e) completează şi păstrează registrul cu procesele-verbale de şedinţă ale Comisiei de atestare;f) redactează alte documente ale Comisiei de atestare;g) centralizează datele solicitate.
 + 
Articolul 19(1) Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor este formată din 3 membri:a) directorul direcţiei de control al regimului silvic – preşedinte;b) un cadru universitar din domeniul amenajării pădurilor – membru;c) un jurist din cadrul direcţiei care are în responsabilitate activitatea de reglementare în domeniul silvic – secretar.(2) Componenţa nominală a Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor se face prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
 + 
Articolul 20Atribuţiile Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor:a) analizează dosarul întocmit conform prevederilor art. 4 şi 5;b) admite sau respinge contestaţia.
 + 
Articolul 21Atribuţiile preşedintelui Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor sunt:a) semnează comunicările emise de Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor;b) planifică şi organizează activitatea Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor;c) dispune, în cazul admiterii contestaţiilor, reluarea procedurilor legale.
 + 
Articolul 22Atribuţiile secretarului Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor:a) înregistrează şi ţine evidenţa contestaţiilor într-un registru special;b) propune planificarea activităţii Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor, în termenul legal;c) redactează documentele Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor;d) comunică persoanelor interesate hotărârile Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor.
 + 
Articolul 23Contestaţiile la hotărârile Comisiei de atestare se depun în termen de 48 de ore de la comunicarea făcută în concordanţă cu prevederile art. 10.
 + 
Capitolul VObligaţiile persoanelor juridice atestate + 
Articolul 24Persoanele juridice care au fost atestate au următoarele obligaţii:a) să desfăşoare activităţile pentru care au fost atestate, prevăzute la art. 1, cu respectarea reglementărilor legale, precum şi a metodologiilor, regulamentelor, instrucţiunilor şi normelor tehnice din domeniul silviculturii;b) să respecte măsurile stabilite în procesele-verbale sau notele de control întocmite cu ocazia verificărilor tehnice făcute de către persoanele cu atribuţii de control sau împuternicite de autoritatea publică centrală care răspunde pentru silvicultură sau de unităţile din subordinea acesteia;c) să respecte prevederile stabilite şi consemnate în procesele-verbale ale şedinţei de preavizare a soluţiilor tehnice – Conferinţa a ll-a de amenajare;d) să înainteze spre avizare către autoritatea publică centrală care răspunde pentru silvicultură lucrările elaborate, însoţite de copii pe suport electronic ale bazei de date, în termen de cel mult un an de la recepţia fazei de proiectare tehnologică – teren;e) să transmită sub semnătură şi ştampilă, în perioada 15 noiembrie-31 decembrie, direcţiei care coordonează activitatea de amenajarea pădurilor din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură toate datele cuprinse în anexa nr. 2;f) să întocmească şi să completeze la zi registrul tehnic conform modelului prezentat în anexa nr. 3;g) să pună la dispoziţia persoanelor împuternicite de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, precum şi persoanelor cu atribuţii de control silvic documentele solicitate.
 + 
Capitolul VIDispoziţii finale + 
Articolul 25Perioada de valabilitate pentru atestatul emis în condiţiile prezentei metodologii este de 4 ani.
 + 
Articolul 26(1) Capacitatea pentru care s-a dat atestatul se poate modifica, la cererea unităţii specializate, de către Comisia de atestare.(2) Pentru modificarea suprafeţei pentru care a fost emis atestatul se depune de către solicitant dosarul care cuprinde documentele prevăzute la art. 4.
 + 
Articolul 27Nu sunt admise la avizare în comisia tehnică de avizare pentru silvicultură:a) lucrările executate de personal cu calificare necorespunzătoare;b) lucrările de amenajare a pădurilor pentru care nu a fost respectată procedura de elaborare prevăzută în normele de amenajare a pădurilor.
 + 
Articolul 28(1) Comisia de atestare sancţionează cu anularea atestatului următoarele situaţii:a) adoptarea unei posibilităţi de produse principale la un nivel mai mare decât cea rezultată prin metodele de calcul al indicatorilor de posibilitate din normele tehnice în vigoare sau prin utilizarea la calculul indicatorilor de posibilitate a unor elemente de calcul neconforme cu realitatea;b) nerespectarea prevederilor art. 24 lit. a), b) sau c), după caz;c) 3 lucrări elaborate de către aceeaşi unitate specializată respinse în Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură în decurs de un an sau care nu au fost depuse spre avizare în decurs de un an, conform prevederilor art. 24 lit. d). Respingerea se face în situaţia în care lucrările necesită modificarea bazelor de amenajare sau modificarea cuantumului posibilităţii;d) suspendarea de mai mult de 3 ori a atestatului unităţii specializate într-un interval de timp de 2 ani;e) constatarea, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a săvârşirii de către unitatea specializată atestată sau de către un angajat al acesteia a unor fapte penale în legătură cu activitatea pentru care a fost atestată.(2) Anularea atestatului unităţii specializate în condiţiile alin. (1) lit. a) sau c) conduce automat la anularea atestatului şi pentru şeful de proiect şi expertul CTAP.
 + 
Articolul 29(1) Comisia de atestare sancţionează cu suspendarea atestatului următoarele situaţii:a) realizarea de contracte pentru lucrări de amenajare a pădurilor a căror suprafaţă cumulată depăşeşte capacitatea atestată cu mai mult de 5%;b) săvârşirea unor fapte care pot fi încadrate ca infracţiuni silvice în legătură cu activitatea pentru care a fost atestată, atât de către firmă, cât şi de angajaţii săi. În acest caz, suspendarea atestatului se dispune până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile în cauză;c) nedepunerea lucrărilor elaborate în termenul prevăzut la art. 24 lit. d), până la aprobarea acestora în condiţiile legii.(2) Pe perioada suspendării atestatului se interzice contractarea de lucrări de amenajare a pădurilor.(3) Contractele încheiate în perioada suspendării atestatului sunt nule de drept.
 + 
Articolul 30(1) Evidenţa situaţiilor în care nu au fost respectate prevederile art. 24 şi 27, precum şi evidenţa măsurilor şi sancţiunilor aplicate de Comisia de atestare se ţin pentru fiecare unitate specializată atestată de direcţia de specialitate din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde pentru silvicultură,(2) Anularea atestatului unei unităţi specializate să elaboreze amenajamente silvice interzice acesteia dreptul de a mai solicita atestarea pe o perioadă de 10 ani.
 + 
Articolul 31Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta metodologie.
 + 
Anexa 1––-la metodologie–––––– Model –MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILORBd. Libertăţii nr. 12, sectorul 5, municipiul BucureştiComisia de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silviceATESTATNr. …… din …….Comisia de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice (Comisia de atestare) din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, constituită în conformitate cu Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 460/2010 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice, analizând Cererea nr. ….. din data …….. şi documentaţia aferentă,ATESTĂ……………………, cu sediul în …………….., având Certificatul de înregistrare nr. ……. din ………., eliberat de Oficiul Registrului Comerţului ………., să elaboreze amenajamente silvice, cu respectarea reglementarilor în vigoare.Suprafaţa pentru care se atestă să execute lucrări de amenajare a pădurilor este înscrisă pe versoul prezentei autorizaţii.Prezentul atestat are o valabilitate de 4 ani din momentul emiterii şi se poate suspenda sau anula de către Comisia de atestare în condiţiile prevăzute la art. 28 şi 29 din Metodologia de atestare a unităţilor specializate să elaboreze amenajamente silvice, aprobate prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 460/2010.Capacitatea atestată se poate modifica, în condiţiile regulamentului iniţial, cu înscrierea de menţiuni pe verso.Preşedintele Comisiei de atestare,………………………..MENŢIUNI(verso)ATESTATNr. ….. din …….┌────┬──────────┬────────────────────┬────────────────────────────────┬────────┐│Nr. │ Data │Suprafaţa autorizată│ Semnătura preşedintelui │Menţiuni││crt.│ │ │şi ştampila Comisiei de atestare│ │├────┼──────────┼────────────────────┼────────────────────────────────┼────────┤├────┼──────────┼────────────────────┼────────────────────────────────┼────────┤├────┼──────────┼────────────────────┼────────────────────────────────┼────────┤├────┼──────────┼────────────────────┼────────────────────────────────┼────────┤├────┼──────────┼────────────────────┼────────────────────────────────┼────────┤└────┴──────────┴────────────────────┴────────────────────────────────┴────────┘
 + 
Anexa 2––-la metodologie–––––Denumirea operatorului economic …………..Codul unic de înregistrare …………….

*Font 9*

┌─────┬────────────┬────────────┬────────┬───────────┬───────────────────┬────────────────┐│Nr. │ Nr.* │ │ Natura │ Suprafaţa │ Executant** │Nr. contractului││crt. │ şi data │Beneficiarul│lucrării│contractată│(proiectant)/expert│ individual ││ │contractului│ │ │ – ha – │ CTAP │ de muncă │├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤├─────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┼───────────────────┼────────────────┤│TOTAL│ │ │ │ │ │ │└─────┴────────────┴────────────┴────────┴───────────┴───────────────────┴────────────────┘––––* Pe aceeaşi pagină se înscriu numai contractele încheiate într-un singur an.** Se nominalizează proiectantul sau proiectanţii care realizează lucrarea contractată. + 
Anexa 3––-la metodologie–––––Denumirea operatorului economic ……………………..Codul unic de înregistrare …………………………..

*Font 8*

┌────┬────────┬───────┬─────────┬───────────┬────────────┬───────────┬────────────┬─────────┬────────┐│ │ Nr. şi │ │ │ Suprafaţa │ Nr./data │ Nr./data │ Nr./data │ Data │ ││Nr. │ data │Benefi-│Denumirea│contractată│Conferinţei │verificării│Conferinţei │depunerii│Obser- ││crt.│contrac-│ciarul*│lucrării │ – ha – │de amenajare│ finale │ a II-a │ spre │vaţii***││ │ tului │ │ │ │ │ │de amenajare│avizare │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │în CTAS**│ │├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤├────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┼─────────┼────────┤└────┴────────┴───────┴─────────┴───────────┴────────────┴───────────┴────────────┴─────────┴────────┘––––* Se înscrie: amenajamentul fondului forestier proprietate publică/privată/a ……… .** Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură.*** Se înscriu: nr./data notei de control, data suspendării atestatului, perioada suspendării atestatului, sancţiunile primite.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x