METODOLOGIA din 30 octombrie 2007

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 749 din 5 noiembrie 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LALEGE 350 02/12/2005 ART. 6
ART. 2REFERIRE LALEGE 350 02/12/2005 ART. 14
ART. 12REFERIRE LALEGE 337 17/07/2006
ART. 12REFERIRE LAOUG 34 19/04/2006
ART. 12REFERIRE LALEGE 350 02/12/2005
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEDECIZIE 1 30/10/2007
ActulCONTINUT DEDECIZIE 1 30/10/2007

de alocare a fondurilor pentru derularea proiectelor specifice din cadrul programului de interes naţional



Dispoziţii generale + 
Articolul 1(1) Pot primi sume necesare finanţării proiectelor privind acordarea de servicii de asistenţă în beneficiul victimelor traficului de persoane organizaţiile neguvernamentale care îndeplinesc următoarele condiţii:a) sunt persoane juridice române de drept privat, fără scop patrimonial, constituite potrivit legii;b) dispun de resursele materiale şi umane necesare derulării proiectelor pe care le propun în cadrul programului de interes naţional în domeniul asistenţei şi protecţiei victimelor traficului de persoane;c) prezintă garanţii de solvabilitate financiară;d) desfăşoară de cel puţin un an activităţi în domeniul asistenţei şi protecţiei victimelor traficului de persoane.(2) Pot beneficia de finanţarea prevăzută la alin. (1), în aceleaşi condiţii, şi:a) filialele din România ale organizaţiilor internaţionale;b) formele asociative constituite din organizaţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1).(3) În sensul prezentei metodologii, se înţelege prin:a) agenţie finanţatoare – Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, denumită în continuare Agenţie;b) beneficiar – victima traficului de persoane inclusă într-un program de asistenţă;c) prestator – organizaţia neguvernamentală a cărei ofertă de preţ a fost acceptată de agenţia finanţatoare pentru realizarea obiectului contractului.
 + 
Articolul 2(1) Proiectele propuse de organizaţiile neguvernamentale, denumite în continuare ONG, pot fi selectate dacă îndeplinesc condiţiile stabilite în instrucţiunile de întocmire a ofertei.(2) ONG interesate vor participa la o procedură de selecţie cuprinzând etapele prevăzute la art. 6 din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.(3) Procedura de selecţie de proiecte poate fi reluată în conformitate cu dispoziţiile stabilite de art. 14 din Legea nr. 350/2005.Procedura de înscriere la selecţie
 + 
Articolul 3(1) Documentaţia de participare la etapa de calificare se depune de către ONG interesate la sediul Agenţiei.(2) Data limită de depunere a documentaţiei prevăzute la alin. (1) se stabileşte în instrucţiunile pentru întocmirea documentaţiei de calificare.
 + 
Articolul 4(1) Agenţia va pune la dispoziţie ONG interesate caietul de sarcini pentru program şi instrucţiunile pentru elaborarea documentaţiei de calificare.(2) Caietul de sarcini pentru program, instrucţiunile pentru elaborarea documentaţiei de calificare şi instrucţiunile pentru elaborarea ofertei de preţ se aprobă de conducerea Agenţiei, astfel încât să fie posibilă punerea lor la dispoziţie potrivit alin. (1).
 + 
Articolul 5(1) Documentaţia de participare la etapa de calificare va conţine în mod obligatoriu următoarele:a) scrisoare de interes;b) statutul organizaţiei;c) documentul doveditor al personalităţii juridice;d) formularele completate, cuprinse în instrucţiunile puse la dispoziţie de Agenţie;e) alte acte solicitate de Agenţie, care dovedesc capacitatea materială şi financiară a ONG, necesară derulării proiectelor.(2) Documentele prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) vor fi prezentate în copie, semnată pentru conformitate cu originalul de către ONG. La cererea Agenţiei, ONG va prezenta şi originalul pentru a se permite verificarea exactităţii copiei.Calificarea ONG
 + 
Articolul 6(1) Verificarea eligibilităţii şi evaluarea ONG candidate în vederea acordării finanţării pentru proiectele depuse se realizează de comisii de evaluare şi selectare, denumite în continuare comisii, constituite la nivelul Agenţiei.(2) Componenţa nominală şi modul de organizare şi funcţionare ale comisiilor se stabilesc prin dispoziţia preşedintelui Agenţiei.
 + 
Articolul 7(1) Verificarea eligibilităţii şi evaluarea ONG candidate se realizează în baza grilei de evaluare cuprinse în instrucţiunile de întocmire a ofertei.(2) Rezultatul verificării eligibilităţii şi evaluării se comunică în scris ONG candidate, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii acestuia, cu precizarea motivelor respingerii, dacă este cazul.
 + 
Articolul 8(1) Ofertele depuse de ONG vor fi analizate de comisie în termen de cel mult 15 zile de la expirarea termenului de depunere prevăzut la art. 3 alin. (2).(2) În urma analizei efectuate, comisia propune încheierea contractului de finanţare, precum şi cuantumul finanţării ce urmează să fie acordat.(3) Hotărârea prin care comisia formulează propunerile prevăzute la alin. (2) se aprobă prin votul majorităţii membrilor săi.(4) Comisia întocmeşte şi înaintează Agenţiei hotărârea în care se consemnează cele prevăzute la alin. (2) şi (3).Finanţarea programului de interes naţional
 + 
Articolul 9În baza hotărârii înaintate de comisie potrivit art. 8 alin. (4), acordarea finanţării proiectelor se face pe bază de contract încheiat între Agenţie, în calitate de finanţator, şi ONG, în calitate de prestator.
 + 
Articolul 10(1) Virarea sumelor prevăzute în contractul de finanţare încheiat în condiţiile art. 9 se poate face în tranşe, conform clauzelor contractuale. Prima tranşă se înaintează în termen de 30 de zile de la începerea prestării serviciilor de către ONG, cu excepţia cazurilor în care, conform legii, se pot acorda avansuri, menţionându-se aceasta în contract.(2) Sumele utilizate cu încălcarea prevederilor contractuale privind destinaţia lor vor fi urmărite în sarcina persoanelor responsabile.(3) Sumele virate şi neconsumate la sfârşitul exerciţiului bugetar se restituie la bugetul Agenţiei.
 + 
Articolul 11Finanţarea acordată pentru derularea proiectelor se retrage în cazul în care Agenţia constată că sumele alocate nu au fost utilizate conform clauzelor prevăzute în contractele încheiate.
 + 
Articolul 12Prezenta metodologie se completează cu dispoziţiile Legii nr. 350/2005, precum şi cu cele ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x