MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE*) din 18 iulie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 22 decembrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LADECIZIE 1 18/02/2002
ART. 1REFERIRE LADECIZIE 1 18/02/2002
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHG 742 14/06/2006
ActulREFERIT DEHG 535 09/06/2005
ActulREFERIT DEHG 978 25/06/2004
ActulAPROBAT DEHG 1519 18/12/2003
ActulCONTINUT DEHG 1519 18/12/2003

între România şi Comunitatea Europeană referitor la participarea României la Programul comunitar Customs 2007



Comisia Europeană, denumita în cele ce urmează Comisia, în numele Comunităţii Europene, pe de o parte, şi Guvernul României, denumit în cele ce urmează România, pe de altă parte,având în vedere:1. Programul Customs 2007 care a fost stabilit prin Decizia nr. 253/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 februarie 2003*1).2. Decizia Consiliului de Asociere România – Uniunea Europeană nr. 1/2002 din 18 februarie 2002*2) privind adoptarea condiţiilor şi modalităţilor generale de participare a României la programele comunitare, care stabileşte principiile generale pentru participarea României la programele comunitare, lăsând la latitudinea Comisiei şi a autorităţilor competente din România sa stabilească termenii şi condiţiile specifice, inclusiv contribuţia financiară, referitoare la participarea la fiecare program, au convenit următoarele:––––-*1) OJ L 36 din 12 februarie 2003.*2) OJ L 91 din 6 aprilie 2002.Notă *) Traducere. + 
Articolul 1ProgramulRomânia va participa la Programul Customs 2007 (denumit în continuare Program), în conformitate cu condiţiile prevăzute în Decizia Consiliului de Asociere România – Uniunea Europeană nr. 1/2002 din 18 februarie 2002, care stabileşte principiile generale pentru participarea României la programele comunitare, în termenii şi condiţiile la care se referă art. 2 al acestui memorandum de înţelegere.
 + 
Articolul 2Termenii şi condiţiile referitoare la participarea la ProgramRomânia va participa la activităţile Programului în conformitate cu obiectivele şi procedurile definite în Decizia nr. 253/2003/CE , cu condiţia ca natura sau conţinutul activităţii să permită participarea României.Termenii şi condiţiile aplicabile depunerii, evaluării şi selectării solicitărilor de către reprezentanţii oficiali ai României vor fi aceiaşi cu cei aplicabili reprezentanţilor oficiali din administraţiile naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene.Pentru a participa la Program România va plati în fiecare an o contribuţie financiară la bugetul general al Uniunii Europene.Contribuţia financiară a României în ceea ce priveşte participarea sa şi implementarea Programului va fi adăugată la suma alocata în fiecare an în bugetul general al Uniunii Europene pentru obligaţii şi fonduri destinate plăţii, pentru a îndeplini obligaţiile financiare derivate din diferitele forme de măsuri necesare pentru executarea, managementul şi funcţionarea Programului.Pentru procedurile legate de cereri, contracte şi rapoarte, precum şi pentru alte aspecte administrative ale Programului, va fi folosită una dintre limbile oficiale ale Comunităţii.
 + 
Articolul 3Contribuţia financiarăRegulile care reglementează contribuţia financiară a României sunt prevăzute în anexa.O parte a contribuţiei financiare poate fi finanţată prin instrumentul relevant de ajutor extern comunitar, dacă România solicita aceasta*1).
 + 
Articolul 4Raportarea şi evaluareaFără a aduce atingere responsabilităţilor Comisiei şi ale Curţii de Auditori ale Comunităţilor Europene în ceea ce priveşte monitorizarea şi evaluarea Programului, participarea României la Program va fi monitorizata în permanenta pe bază de parteneriat, implicând Comisia şi România. România va prezenta Comisiei rapoarte relevante şi va lua parte la alte activităţi specifice asigurate de Comunitate în contextul Programului respectiv.
 + 
Articolul 5Prevederi finaleAcest memorandum de înţelegere se va aplica pe durata Programului. Cu toate acestea, în cazul în care Comunitatea Europeană hotărăşte sa prelungească durata sau sa adopte în continuare un nou program fără a aduce modificări substanţiale în cadrul Programului, prezentul memorandum de înţelegere se va prelungi în mod corespunzător şi automat, dacă nici o parte nu îl denunta.Anexa este parte integrantă a prezentului memorandum de înţelegere.Prezentul memorandum de înţelegere poate fi amendat numai în scris, cu acordul comun al părţilor.Prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare în ziua semnării de către ambele părţi.––––*1) Ţara în cauza va plati în totalitate contribuţia sa financiară naţionala, în afară de cazul când se solicita asistenţa din ajutorul extern comunitar (de exemplu, PHARE). Suma globală a acestei asistente în ceea ce priveşte programele la care ţara urmează sa participe va fi indicată în Memorandumul financiar privind Programul naţional anual referitor la aceasta asistenţa.Întocmit la Bucureşti la data de 18 iulie 2003Pentru Guvernul României,Mihai Nicolae Tanasescu,ministrul finanţelor publiceÎntocmit la Bruxelles la data de 15 aprilie 2003Pentru Comisia Europeană, din partea Comunităţii Europene,Robert Verrue,director general al DG Taxare şi Uniune Vamală––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x