LEGE nr. 203 din 27 octombrie 2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 27/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: PARLAMENTUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 728 din 2 noiembrie 2010
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINTRAT IN VIGOAREORDIN 2351 30/12/2010
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PEACORD 11/02/2010
ActulREFERIRE LAHG 1242 07/11/2002
ActulREFERIRE LAACORD 25/03/2002
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 75
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 76
ART. 1RATIFICA PEACORD 11/02/2010
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulINTRAT IN VIGOAREORDIN 2351 30/12/2010
ActulPROMULGAT DEDECRET 1043 25/10/2010

pentru ratificarea Acordului dintre România şi Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN) privind statutul de candidat la aderarea la CERN, semnat la Geneva la 11 februarie 2010



Parlamentul României adoptă prezenta lege. + 
Articolul 1Se ratifică Acordul dintre România şi Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN) privind statutul de candidat la aderarea la CERN, semnat la Geneva la 11 februarie 2010, definit în continuare Acord.
 + 
Articolul 2Contribuţia financiară a României este suportată în întregime de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică. În conformitate cu Regulamentul CERN, contribuţia financiară are valori anuale diferenţiate ce cresc gradual conform art. II pct. 2 din Acord. Pentru anul 2010 contribuţia financiară a României este de 3.232.200 franci elveţieni, echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României din data efectuării plăţii, sumă ce va fi suportată din bugetul aprobat pe anul 2010 al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
 + 
Articolul 3Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este autoritatea desemnată să reprezinte România în aplicarea Acordului.
 + 
Articolul 4Reprezentarea României la şedinţele Consiliului CERN şi la reuniunile comitetelor sale se asigură astfel:a) Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, nominalizează un reprezentant ştiinţific, un alt reprezentant, precum şi un consilier în Consiliul CERN, conform art. II din Acord. Aceştia asigură participarea României în cadrul Comitetului financiar al CERN, iar reprezentantul ştiinţific asigură participarea României în cadrul Comitetului de politici ştiinţifice al CERN;b) Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, nominalizează reprezentantul în Consiliul CERN şi în Comitetul financiar al CERN, la propunerea sa ori, după caz, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, conform art. II din Acord;c) Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, nominalizează, la propunerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, reprezentantul pentru relaţia cu mediul economic, conform art. II din Acord.
 + 
Articolul 5(1) Finanţarea activităţilor de cercetare-dezvoltare ale instituţiilor din România la programele şi proiectele CERN derulate pe baza protocoalelor specifice încheiate se realizează din bugetul Planului naţional de cercetare, dezvoltare şi inovare, conform reglementărilor specifice în vigoare.(2) Achiziţionarea de către CERN a oricăror bunuri şi servicii, precum şi activităţile de import şi export în şi din România, de către sau în numele CERN, în exercitarea activităţilor sale oficiale, se realizează conform reglementărilor Uniunii Europene în materie.(3) În conformitate cu art. II pct. 1 lit. d) din Acord, achiziţiile din România sau din alt stat membru al Uniunii Europene efectuate în România de către CERN şi importul de bunuri realizat în România de către CERN sunt scutite de orice taxe, impozite şi alte cheltuieli suplimentare, inclusiv de taxa pe valoarea adăugată potrivit reglementărilor Uniunii Europene în materie şi prevederilor legislaţiei fiscale române. Aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru achiziţiile efectuate de CERN din România şi/sau din alt stat membru al Uniunii Europene se realizează conform normelor aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.(4) Conducerea activităţilor menţionate la alin. (1) se realizează de către Institutul de Fizică Atomică pe bază de contract de finanţare încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în condiţiile legii.Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILORROBERTA ALMA ANASTASEp. PREŞEDINTELE SENATULUI,TEODOR VIOREL MELEŞCANUBucureşti, 27 octombrie 2010.Nr. 203.
ACORD 11/02/2010

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x