LEGE nr. 201 din 22 mai 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: PARLAMENTUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 451 din 24 mai 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 16INTRAT IN VIGOARELEGE 201 22/05/2006
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulPUNE IN VIGOARELEGE 201 22/05/2006 ART. 16
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPUNE IN VIGOARELEGE 201 22/05/2006 ART. 16
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 75
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 76
ART. 14REFERIRE LALEGE 180 11/04/2002
ART. 14REFERIRE LAOG 2 12/07/2001
ART. 15REFERIRE LALEGE (R) 84 24/07/1995
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulPROMULGAT DEDECRET 748 18/05/2006
ART. 16INTRAT IN VIGOARELEGE 201 22/05/2006

privind sprijinul acordat investitorilor pentru construirea căminelor studenţeşti private



Parlamentul României adoptă prezenta lege. + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Obiectul de reglementare al prezentei legi îl constituie stimularea investitorilor în construirea căminelor studenţeşti private.
 + 
Articolul 2În sensul prezentei legi, termenii de mai jos au următoarele semnificaţii:a) student – persoana care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior recunoscute de lege;b) cămin studenţesc – spaţiul locativ destinat cazării studenţilor;c) investitor – persoana juridică română sau străină care alocă capital în numerar şi care beneficiază de scopul construcţiei de cămine studenţeşti;d) investiţia – căminul studenţesc construit cu respectarea condiţiilor prevăzute de prezenta lege.
 + 
Articolul 3Domeniul de aplicare a prezentei legi îl reprezintă acordarea unor facilităţi pentru construirea căminelor studenţeşti private în vederea acoperirii cererii de spaţii de cazare existente.
 + 
Capitolul IIInvestitorii şi investiţia + 
Articolul 4Intră sub incidenţa prezentei legi persoanele juridice române sau străine care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:a) să prezinte dovada că nu au datorii către bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale;b) să prezinte garanţii financiare sau imobiliare.
 + 
Articolul 5Investiţia trebuie realizată cu îndeplinirea următoarelor condiţii:a) să respecte prevederile legislaţiei referitoare la executarea lucrărilor de construcţii;b) să respecte destinaţia de cămin studenţesc în integralitatea sa.
 + 
Capitolul IIITerenul + 
Articolul 6(1) Terenul pentru investiţii poate fi dobândit în orice mod, potrivit legii, inclusiv prin atribuire în folosinţă gratuită, prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.(2) Atribuirea terenului în folosinţă gratuită se face pe întreaga perioadă în care investiţia îşi păstrează destinaţia de cămin studenţesc.
 + 
Capitolul IVDrepturile şi obligaţiile investitorului + 
Articolul 7Investitorii pot beneficia de credite cu dobândă subvenţionată de la bugetul de stat într-un procent de 25%.
 + 
Articolul 8(1) Investitorul poate beneficia de branşarea gratuită la utilităţile corespunzătoare în vederea realizării investiţiei.(2) Costurile branşamentelor prevăzute la alin. (1) se asigură din bugetul local.
 + 
Articolul 9Investitorul care beneficiază de prevederile prezentei legi are obligaţia să înceapă lucrările de construcţii în termen de 6 luni de la data obţinerii autorizaţiei de construire.
 + 
Articolul 10Investitorul este obligat să dea în folosinţă construcţia realizată în termen de 2 ani de la data începerii lucrărilor de construcţii.
 + 
Articolul 11Schimbarea destinaţiei de cămin studenţesc este permisă doar cu aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a consiliului local, a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în a cărui rază teritorială se află investiţia şi exclusiv pentru o activitate legată de învăţământ.
 + 
Capitolul VPrevederi privind acordarea ajutorului de stat + 
Articolul 12Ajutoarele de stat prevăzute de prezenta lege vor fi notificate Consiliului Concurenţei în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare în domeniul ajutorului de stat regional şi se vor acorda numai după autorizarea Consiliului Concurenţei.
 + 
Articolul 13Criteriile de acordare a ajutorului de stat vor fi stabilite prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
 + 
Capitolul VISancţiuni + 
Articolul 14(1) Nerespectarea termenelor prevăzute la art. 9 şi 10 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON).(2) Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Capitolul VIIDispoziţii finale + 
Articolul 15Studenţii cazaţi în căminele studenţeşti private beneficiază de dreptul de cazare prevăzut de Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 16Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILORBOGDAN OLTEANUPREŞEDINTELE SENATULUINICOLAE VĂCĂROIUBucureşti, 22 mai 2006.Nr. 201.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x