ÎNŢELEGERE din 9 iunie 2015

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 05/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ACT INTERNATIONAL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 48 din 21 ianuarie 2016
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINTRAT IN VIGOAREORDIN 852 23/06/2016
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 7 13/01/2016
ActulCONTINUT DEHG 7 13/01/2016
ActulINTRAT IN VIGOAREORDIN 852 23/06/2016

între Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România şi Ministerul Agriculturii din Republica Cehă privind cooperarea în domeniul silviculturii



Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România şi Ministerul Agriculturii din Republica Cehă, denumite în continuare părţi,reiterând faptul că guvernele lor sunt părţi la Protocolul privind Managementul durabil al pădurilor la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor,convinse de necesitatea de a dezvolta, pe termen lung, colaborarea bilaterală în domeniul silviculturii,au convenit după cum urmează: + 
Articolul 1Părţile colaborează în domeniul silviculturii, în baza principiului egalităţii în drepturi şi beneficiului reciproc, în conformitate cu legislaţia lor naţională în vigoare.
 + 
Articolul 2Colaborarea între părţi are loc în următoarele domenii:a) managementul durabil al pădurilor, inclusiv extinderea suprafeţei pădurilor, rolul de producţie al pădurilor şi rolul acestora în dezvoltarea rurală, utilizarea durabilă a lemnului şi a altor produse forestiere şi îmbunătăţirea vitalităţii şi sănătăţii pădurilor;b) identificarea şi protejarea pădurilor naturale, în special a celor virgine, în vederea menţinerii diversităţii geneticii forestiere;c) monitorizarea pădurilor;d) vânătoare;e) amenajarea pădurilor, baze de date şi Sistemul informaţional geografic aplicat managementului pădurilor;f) funcţiile de protecţie ale pădurilor, cum ar fi prevenirea inundaţiilor şi alunecărilor de teren;g) prevenirea incendiilor pădurilor;h) elaborarea şi controlul aplicării legislaţiei silvice, acordând o atenţie deosebită combaterii tăierilor forestiere ilegale şi a comerţului aferent;i) implementarea Strategiei forestiere a Uniunii Europene;j) cercetarea în domeniul silviculturii;k) alte domenii de interes comun.
 + 
Articolul 31. În cadrul prezentei înţelegeri, colaborarea între părţi se desfăşoară în următoarele forme:a) schimb de experienţă, know-how, exemple de bune practici, informaţii, date ştiinţifice şi tehnice;b) organizarea de programe de instruire şi educaţionale, inclusiv workshopuri şi seminare de specialitate pentru experţii ambelor părţi, în funcţie de resursele financiare disponibile;c) schimb de experţi şi cercetători;d) programe, studii şi proiecte comune, inclusiv aplicaţii comune pentru finanţări naţionale şi internaţionale;e) contacte şi cooperare în cadrul Uniunii Europene şi în context internaţional;2. În această înţelegere pot fi incluse alte forme suplimentare de cooperare, prin consimţământul reciproc al părţilor.
 + 
Articolul 4Părţile încurajează stabilirea şi dezvoltarea de relaţii directe în domeniul silviculturii între persoane juridice din România şi Republica Cehă.
 + 
Articolul 5Schimburile de informaţii tehnice şi ştiinţifice, de documentaţii şi rezultate ale cercetărilor ştiinţifice, ale programelor şi proiectelor comune şi ale altor forme de colaborare menţionate la articolele 3 şi 4 ale prezentului acord, se realizează în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare, în baza principiului egalităţii în drepturi şi avantajului reciproc.
 + 
Articolul 6În scopul coordonării activităţii în aplicarea prezentei înţelegeri, părţile, în cadrul oferit de legislaţia şi normele naţionale în vigoare, pot forma un grup comun de lucru.
 + 
Articolul 71. Prezenta înţelegere intră în vigoare a doua zi de la data primirii ultimei notificări scrise, prin care părţile se informează reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentei înţelegeri.2. Prezenta înţelegere se încheie pe o perioadă de timp nedeterminată. Totuşi, oricare dintre părţi poate denunţa, în scris, această înţelegere cu o perioadă de preaviz de 3 (trei) luni. Perioada de valabilitate a înţelegerii se încheie la 90 de zile de la data primirii notificării de denunţare de la cealaltă parte.3. Prezenta înţelegere poate fi modificată sau completată, de comun acord. Modificările şi completările trebuie efectuate în scris.4. Încetarea valabilităţii prezentei înţelegeri nu afectează activităţile de cooperare, aflate în curs de desfăşurare.
Semnată la Bucureşti la data de 9 iunie 2015, în două exemplare originale, în limbile română, cehă şi engleză, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţe de interpretare, versiunea în limba engleză va prevala.

Pentru Ministerul Mediului,

Apelor şi Pădurilor din România,

Graţiela Leocadia Gavrilescu,

ministrul mediului, apelor şi pădurilor

Pentru Ministerul Agriculturii

din Republica Cehă,

Patrik Mlynar,

ministrul adjunct al agriculturii
––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x