INSTRUCŢIUNI Nr. 3

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL NR. 211 din 15 septembrie 1995
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 25 19/09/1996
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 52 07/07/1994 ART. 98
ART. 4REFERIRE LALEGE 31 16/11/1990 ART. 64
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 25 19/09/1996
ActulAPROBAT DEORDIN 51 15/08/1995

cu privire la înregistrarea în Registrul acţionarilor a transferului de proprietate asupra acţiunilor



 + 
Articolul 1Conform art. 98 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, decontarea tranzacţiilor cu valori mobiliare, păstrarea în siguranţa a valorilor mobiliare, transferul proprietăţii asupra acestora şi serviciile de înregistrare şi plata a valorilor mobiliare, precum şi orice operaţiuni conexe trebuie efectuate de persoane juridice autorizate de către Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare.
 + 
Articolul 2Legătură între acţionari şi instituţiile specializate prevăzute la art. 1 se realizează prin societăţile de valori mobiliare legal autorizate, care au în obiectul lor de activitate:– vânzarea şi cumpărarea de valori mobiliare pe contul clienţilor;– deţinerea de fonduri şi/sau valori mobiliare ale clienţilor în scopul executării ordinelor privind respectivele valori mobiliare.
 + 
Articolul 3Relaţia ce se stabileşte între acţionar/investitor şi societatea de intermediere de valori mobiliare este o relaţie contractuală care da dreptul şi obligaţia intermediarului respectiv de a executa ordinele clienţilor, inclusiv de a asigura înscrierea transferului de proprietate asupra valorilor mobiliare, obiect al tranzacţiei, pe de o parte, şi da obligaţia emitentului respectivelor valori mobiliare de a facilita înscrierea transferului de proprietate a valorilor mobiliare în Registrul acţionarilor, pe de altă parte.
 + 
Articolul 4Până la organizarea şi funcţionarea instituţiilor specializate menţionate la art. 1, societăţile de valori mobiliare legal autorizate, precizate în art. 2, pot acţiona în calitate de mandatar în baza declaraţiei vânzătorului (cedentului) şi cumpărătorului (cesionarului) pentru transcrierea dreptului de proprietate asupra acţiunilor în Registrul acţionarilor societăţii emitente, conform prevederilor art. 64 alin. 1 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale. Pentru realizarea mandatului, societatea de valori mobiliare va prezenta persoanei împuternicite cu ţinerea Registrului acţionarilor următoarele documente:– contractul de vânzare-cumpărare, care conţine şi mandatul dat societăţii de valori mobiliare pentru transcriere, sub semnatura privată a vânzătorului şi cumpărătorului;– copie xerox de pe actele de identitate ale cumpărătorului şi vânzătorului, paginile 2, 3 şi ultimul domiciliu;– copie de pe decizia de autorizare a societăţii de valori mobiliare;– documentul original eliberat de emitent privind deţinătorul, numărul şi seria acţiunilor obiect al tranzacţiei.p. Preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare,Mihai Radu,vicepreşedinte–––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x