INSTRUCŢIUNI nr. 1.008 din 20 mai 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCANr. 1.008 din 20 mai 2003AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAPNr. 220 din 12 mai 2003
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 364 din 28 mai 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 519 12/07/2002
ActulPENTRU APLICAREAOUG 102 29/06/1999 ART. 43
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind aplicarea art. 43 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 102/1999 privind protecţia specială şi încadrarea în munca a persoanelor cu handicap, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 519/2002



 + 
Articolul 1Prin Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă se înţelege agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
 + 
Articolul 2Solicitarea trimestriala privind repartizarea de persoane cu handicap se realizează astfel:1. persoana juridică întocmeşte şi comunică trimestrial Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferta de locuri de muncă vacante pentru persoanele cu handicap;2. comunicarea ofertei de locuri de muncă vacante pentru persoanele cu handicap se poate face prin corespondenta, fax sau prin prezentarea persoanei juridice la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă;3. oferta de loc de muncă pentru persoanele cu handicap cuprinde următoarele informaţii complete:A. datele de identificare ale persoanei juridice:a) denumirea persoanei juridice/numele persoanei fizice;b) codul fiscal/codul unic de înregistrare;c) forma de proprietate;d) forma de organizare;e) mărimea persoanei juridice, numărul de salariaţi;f) codul CAEN;g) adresa sediului social sau, după caz, a punctului de lucru;h) numărul de telefon, fax, e-mail;i) persoana de contact;j) conducătorul persoanei juridice;k) perspectivele de dezvoltare sau de restrangere a activităţii pe termen scurt, mediu şi lung;B. numărul de locuri de muncă vacante pentru persoanele cu handicap, pe categorii şi grad de handicap;C. informaţii despre locurile de muncă vacante:a) meseria/specialitatea, conform Clasificarii Ocupatiilor din România (COR);b) codul COR;c) natura postului, permanent sau temporar, cu program complet sau parţial;d) descrierea sarcinilor de lucru;e) experienta, pregătirea profesională, calităţile personale, diplomele, certificatele, adeverintele prin care se atesta calificarea;f) timpul de lucru;g) modalitatea de selecţie: examen/concurs/interviu;h) data sustinerii examenului/concursului/interviului;i) termenul limita de depunere a cererilor de angajare;j) alte informaţii despre cerinţele postului;k) data anunţării locului de muncă vacant;l) informaţii cu privire la locurile de muncă vacante, noi sau reluate;m) durata contractului individual de muncă;n) condiţiile de muncă;o) adresa locului de muncă;p) adaptarile şi înlesnirile asigurate.
 + 
Articolul 3(1) Oferta de loc de muncă pentru persoanele cu handicap este valabilă până în ultima zi lucrătoare a trimestrului în care a fost comunicată de persoana juridică.(2) Data sustinerii examenului/concursului/interviului, stabilită de persoana juridică, nu poate depăşi 30 de zile de la data comunicării ofertei de loc de muncă pentru persoanele cu handicap.(3) În cazul imposibilităţii satisfacerii ofertei de loc de muncă la data astfel stabilită, persoana juridică negociaza cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă condiţiile de ocupare a locului de muncă vacant şi o noua data de sustinere a examenului/concursului/interviului.
 + 
Articolul 4(1) Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în baza ofertei de loc de muncă pentru persoanele cu handicap primite de la persoana juridică, mediază persoanele cu handicap din evidenta sa.(2) Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă asigura servicii de informare şi consiliere profesională fiecărei persoane cu handicap înregistrate ca persoana în căutarea unui loc de muncă.(3) Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă eliberează, în termen de 30 de zile de la data înregistrării ofertei, un răspuns scris prin care informează persoana juridică cu privire la numele persoanelor cu handicap care au primit dispoziţie de repartizare conform prevederilor legale şi care se vor prezenta pentru angajare sau, după caz, cu privire la imposibilitatea satisfacerii pentru moment a ofertei de loc de muncă.
 + 
Articolul 5(1) Solicitarea privind repartizarea de persoane cu handicap în vederea încadrării în munca se dovedeşte prin răspunsul scris al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.(2) Persoana juridică îi comunică Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă rezultatul probelor, în termen de 3 zile de la data sustinerii examenului/concursului/interviului.
 + 
Articolul 6Prezentele instrucţiuni se vor publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Agenţiei Naţionalepentru Ocuparea Forţei de Muncă,Ioan CindreaPreşedintele Autorităţii Naţionalepentru Persoanele cu Handicap,Constantin Stoenescu–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x