INSTRUCŢIUNI din 7 iunie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 515 din 14 iunie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulPENTRU APLICAREAOUG 38 24/05/2006
ART. 1REFERIRE LALEGE 105 25/04/2006
ART. 1REFERIRE LAOUG 196 22/12/2005 ART. 14
ART. 7REFERIRE LAORDIN 527 27/02/2005
ART. 7REFERIRE LAORDIN 411 18/03/2005
ART. 7REFERIRE LAORDIN 87 10/02/2005
ART. 7REFERIRE LAHG 2406 21/12/2004
ART. 8REFERIRE LAOUG 38 24/05/2006
ANEXA 3REFERIRE LAOUG 38 24/05/2006
ANEXA 4REFERIRE LAOUG 38 24/05/2006
ANEXA 5REFERIRE LAORDIN 579 07/06/2006
ANEXA 5REFERIRE LAOUG 38 24/05/2006
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 579 07/06/2006
ActulCONTINUT DEORDIN 579 07/06/2006
ActulREFERIT DEHG 1879 21/12/2006
ActulREFERIT DEPROGRAM 21/12/2006

privind modalităţile de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto



 + 
Articolul 1Producătorii de autoturisme, importatorii sau distribuitorii autorizaţi ai acestora, persoane juridice, denumiţi în continuare solicitanţi, care doresc să se înscrie în Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto, denumit în continuare Program, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:a) funcţionează legal şi au avizele/acordurile/autorizaţiile necesare desfăşurării activităţii;b) au în obiectul de activitate producţia şi/sau comercializarea autovehiculelor, inclusiv a autoturismelor noi;c) şi-au îndeplinit obligaţiile de plată exigibile a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor către bugetul general consolidat, bugetele locale, Fondul pentru mediu;d) au cont deschis la Trezoreria Statului;e) nu se află în procedură de reorganizare judiciară sau de faliment;f) nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea lor în una dintre situaţiile prevăzute la lit. e);g) nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului, conform prevederilor art. 14 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, şi procedurilor prevăzute în Manualul de operare al Fondului pentru mediu.
 + 
Articolul 2(1) Solicitanţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 1 se pot înscrie în Program în termen de 15 zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin depunerea la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu a unui dosar care cuprinde următoarele documente:a) cererea de înscriere în vederea înscrierii şi validării în Program, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni, în original;b) certificatul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cu toate anexele, în copie;c) împuternicirea dată de către conducerea solicitantului persoanei desemnate să o reprezinte în relaţia cu Administraţia Fondului pentru Mediu, dacă este cazul, în original;d) certificatul constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, nu mai vechi de 10 zile de la data depunerii cererii, din care să rezulte: datele de identificare a solicitantului, capitalul social, obiectul principal de activitate şi celelalte activităţi secundare, administratorii, acţionarii/asociaţii, situaţia juridică, în original;e) certificatele de atestare fiscală şi certificatul fiscal valabile la data depunerii cererii, care să dovedească faptul că solicitantul nu are datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, în original;f) certificatul de cazier fiscal, în original;g) certificatul de atestare privind obligaţiile de plată la Fondul pentru mediu, în original;h) formularul de raportare contabilă la încheierea exerciţiului financiar aferent anului 2005, vizat de organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, însoţit de raportul administratorilor şi al comisiei de cenzori şi de ultima balanţă de verificare pe anul în curs, în copie;i) certificatul de omologare naţională de tip pentru autoturismele propuse a fi introduse în Program, în copie, sau dovada calităţii de importator ori distribuitor autorizat al producătorului de autoturisme;j) proiectul conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele instrucţiuni, în original.(2) Anterior semnării contractului de finanţare, solicitantul va prezenta originalele documentelor depuse în copie la dosar, pentru ca acestea să fie certificate "conform cu originalul" de către personalul Administraţiei Fondului pentru Mediu.
 + 
Articolul 3(1) Solicitanţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 1 şi 2 sunt validaţi să participe la desfăşurarea Programului.(2) Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu validează solicitanţii ori respinge cererile acestora în termen de 10 zile lucrătoare de la data închiderii perioadei de înscriere în Program.(3) Lista producătorilor validaţi, numărul de autoturisme şi suma alocată pentru fiecare producător validat se publică în mass-media şi pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, în termen de 3 zile lucrătoare de la data închiderii perioadei de validare.
 + 
Articolul 4În condiţiile în care suma totală solicitată prin proiectele depuse de către solicitanţii validaţi depăşeşte suma alocată prin Program, respectiv 49.500.000 lei (RON), Administraţia Fondului pentru Mediu va proceda, în interiorul termenului prevăzut la art. 3 alin. (2), la distribuirea acesteia între producătorii validaţi, prin aplicarea unui coeficient de proporţionalitate obţinut din raportul dintre suma alocată şi suma totală solicitată.
 + 
Articolul 5(1) Contractul pentru finanţare nerambursabilă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5 la prezentele instrucţiuni, în baza căruia se alocă suma aprobată unui producător validat, este valabil până la data de 15 septembrie 2006, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la data de 12 decembrie 2006, prin act adiţional.(2) Dacă un producător validat nu a utilizat până la data de 15 septembrie 2006 cel puţin 80% din suma contractată, Administraţia Fondului pentru Mediu va redistribui suma rămasă neutilizată conform criteriului prevăzut la art. 4.(3) Redistribuirea sumei rămase neutilizate se face prin act adiţional, pe baza cererii de suplimentare a valorii şi de prelungire a contractului de finanţare, depusă de producătorii validaţi care au utilizat cel puţin 80% din suma contractată. Depunerea cererilor se face în termen de 5 zile lucrătoare de la data încetării valabilităţii contractului de finanţare, urmând a se aplică dispoziţiile art. 3 alin. (3).
 + 
Articolul 6(1) Pentru a putea beneficia de Program, orice persoană fizică, proprietar/moştenitor al unui autoturism uzat, trebuie să se înscrie la un producător validat pentru achiziţionarea unui autoturism nou, după publicarea listei producătorilor validaţi.(2) La înscriere, producătorul validat eliberează persoanei fizice o notă de acceptare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele instrucţiuni, cu o valabilitate de 30 de zile calendaristice de la eliberare, fără ca valabilitatea acesteia să depăşească data de 5 septembrie 2006, termen în care persoana fizică acceptată trebuie să depună documentele prevăzute la alin. (5). La expirarea acestui termen, producătorul validat scoate din evidenţa sa persoana fizică respectivă.(3) Notele de acceptare eliberate persoanelor fizice de producătorii validaţi după redistribuire au valabilitate 30 de zile calendaristice, fără ca valabilitatea acestora să depăşească data de 5 decembrie 2006.(4) Înscrierea se face în limita numărului de autoturisme şi a sumei contractate de producătorul validat cu Administraţia Fondului pentru Mediu şi asigură persoanei fizice accesul la Program.(5) Persoanele fizice înscrise în Program trebuie să pună la dispoziţie producătorului validat, în termenul precizat la alin. (2), următoarele documente:a) actul de identitate al persoanei beneficiare, în copie;b) certificatul de înmatriculare a autoturismului uzat, în copie legalizată;c) certificatul de distrugere a autoturismului uzat, în copie legalizată, eliberat de un operator economic colector autorizat;d) certificatul de radiere a autoturismului uzat, în original;e) certificatul de moştenitor, în copie legalizată, pentru cazul în care persoana fizică beneficiară este moştenitoarea proprietarului (inclusiv, dacă este cazul, certificatele de căsătorie sau documentele de schimbare a numelui, în copii legalizate). Atunci când certificatul de moştenitor atestă că sunt mai mulţi moştenitori, este necesară şi o declaraţie notarială a celorlalţi moştenitori prin care acceptă ca persoana beneficiară, în calitate de moştenitor, să poată beneficia de Program, în original;f) nota de acceptare eliberată de producătorul validat, în original.(6) Producătorul validat garantează accesul la Program al persoanei fizice care depune, în termenul prevăzut la alin. (2), toate documentele menţionate la alin. (5). În cazul în care accesul persoanei fizice la Program nu se realizează din culpa exclusivă a producătorului validat, acesta are obligaţia de a oferi persoanei fizice respective, în maximum 90 de zile după data de 12 decembrie 2006, posibilitatea achiziţionării unui autoturism nou la o valoare mai mică cu suma de 3.000 lei (RON).
 + 
Articolul 7(1) Proprietarul/moştenitorul predă autoturismul uzat unui operator economic autorizat să desfăşoare activităţi de colectare a vehiculelor scoase din uz, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz, cu modificările şi completările ulterioare; acesta eliberează certificatul de distrugere a autoturismului uzat, după verificarea notei de acceptare, a certificatului de înmatriculare a autoturismului şi a actului de identitate al proprietarului/moştenitorului, conform prevederilor Ordinului ministrului mediului şi gospodăririi apelor, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 87/527/411/2005 privind aprobarea modelului şi a condiţiilor de emitere a certificatului de distrugere la preluarea vehiculelor scoase din uz.(2) Lista operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare a vehiculelor scoase din uz se publică pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, odată cu publicarea listei producătorilor validaţi.(3) Certificatul de radiere din circulaţie a autoturismului uzat se eliberează în baza certificatului de distrugere prezentat în original.(4) Operatorul economic autorizat să desfăşoare activităţi de colectare a vehiculelor scoase din uz achită proprietarului autoturismului uzat, predat spre distrugere, suma plătită în mod obişnuit pentru achiziţionarea ca deşeu a tipului de autoturism respectiv.
 + 
Articolul 8(1) Suma de 3.000 lei (RON) se scade de către producătorul validat din preţul de achiziţie al unui autoturism nou care urmează a fi încasat de la persoanele fizice beneficiare.(2) În factura de livrare a autoturismului va fi evidenţiat preţul de vânzare al acestuia şi, distinct, se va face menţiunea "Suma de 3.000 lei (RON) se suportă de Administraţia Fondului pentru Mediu, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto”. Sub rubrica „Total de plată” a facturii fiscale se înscrie textul „Diferenţa de plată beneficiar” şi se menţionează suma rămasă de achitat de către persoana fizică beneficiară.(3) Decontarea sumei către producătorul validat se face pe bază de cerere de finanţare şi de contract pentru finanţare nerambursabilă, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 4 şi 5 la prezentele instrucţiuni.(4) Decontarea sumei către producătorul validat se face lunar, prin virament în contul de trezorerie al acestuia, pe bază de cerere de tragere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 la prezentele instrucţiuni, care se depune lunar la Administraţia Fondului pentru Mediu, până la data de 25 a lunii respective, la care se anexează:a) lista persoanelor fizice beneficiare şi a autoturismelor uzate aferente, semnată şi ştampilată de către producătorul validat, care conţine datele de identificare a persoanei fizice beneficiare (tipul, seria şi numărul actului de identitate, domiciliul şi/sau reşedinţa, codul numeric personal, numărul de telefon) şi datele de identificare a autoturismului uzat (marca, tipul, numărul de identificare – seria şasiului/caroseriei -, seria motorului, după caz, anul de fabricaţie, numărul certificatului de înmatriculare a autoturismului, numărul certificatului de radiere din circulaţie a autoturismului uzat);b) documentele menţionate la art. 6 alin. (5);c) facturile fiscale emise de către producătorul validat persoanelor fizice beneficiare, aferente achiziţionării autoturismelor noi, în copie şi în original (originalul se restituie).
 + 
Anexa 1────────la instrucţiuni───────────────    Datele de identificare a solicitantului Nr. de înregistrare la    ………… (producător, importator autorizat Administraţia Fondului    sau distribuitor autorizat de autoturisme) pentru Mediu    Nr. de înregistrare ……../………….. ……../……..                             CERERE DE ÎNSCRIERE    Denumirea solicitantului ……………………………………….    Forma juridică de organizare ……………………………………    Nr. de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului …../    ……/…….., CUI ……….. Cont nr. ………., deschis la    Trezoreria …………………………………………………….    Adresa sediului social:    Str. ……… nr. …., bl. …., sc. …., et. …., ap. ……,    localitatea ……., judeţul/sectorul ……, telefon ….., fax ……,    e-mail ……………..    Reprezentant legal/împuternicit …….., posesor al BI/CI/paşaportului    seria ….. nr. ….., eliberat/eliberată de ……., CNP ………….,    domiciliat în ……………………………………………….. .    Solicităm înscrierea în programul instituit prin Ordonanţa de urgenţă a    Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru anul 2006 a Programului    de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto.    Subsemnatul ………., în calitate de reprezentant legal al ……….,    declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în    declaraţii, următoarele:    a) societatea comercială nu se află în procedură de reorganizare judiciară    sau de faliment;    b) societatea comercială nu face obiectul unei proceduri legale pentru    declararea ei în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a);    c) societatea comercială nu are obligaţii exigibile de plată la bugetul    general consolidat, bugetele locale, Fondul pentru mediu;    d) societatea comercială nu sponsorizează activităţi cu efect negativ    asupra mediului;    e) nu am furnizat informaţii false în documentele prezentate.    Subsemnatul îmi asum răspunderea tuturor informaţiilor conţinute în    prezenta cerere şi în toate celelalte formulare şi documente depuse,    inclusiv documentele financiare, garantez că datele furnizate sunt    actuale, reale şi corecte şi declar că am luat cunoştinţă despre    prevederile Codului penal privind falsul în declaraţii.    Neîndeplinirea condiţiilor de mai sus ori prezentarea eronată sau falsă    a acestor condiţii va duce automat la respingerea cererii sau, ulterior,    la returnarea integrală a sumei primite ca finanţare nerambursabilă în    cadrul programului menţionat mai sus, dacă aceasta a fost acordată.    Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate    comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii    reprezentanţilor autorizaţi ai Administraţiei Fondului pentru Mediu cu    privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea    societăţii pe care o reprezint.    Persoana de contact ……………………………………..    Telefon ………………………………………………..    În calitate de ………………………………………….    Prin semnătura şi ştampila sa, solicitantul confirmă că a înţeles şi    şi-a însuşit în întregime conţinutul cererii.    Reprezentant legal/împuternicit,    Numele şi prenumele …………………………….    Funcţia ……………………………………….    Semnătura ……………………………………..    Data ………………………………………….    L.S.    Decizia Comitetului de avizare al Administraţiei Fondului    pentru Mediu ………………………………………..                    (aprobat/respins)    Preşedintele Comitetului de avizare,    Numele şi prenumele …………………………………..    Semnătura ……………………………………………    Data ………………………………………………..
 + 
Anexa 2────────la instrucţiuni──────────────PROIECTprivind diminuarea poluării aerului, datorată emisiilor de gaze de eşapament de la autoturisme, prin înnoirea Parcului naţional auto    A. Datele de identificare a societăţii comerciale    1. Denumirea completă a societăţii comerciale: ………………………    2. Numărul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului       Comerţului: ………./……………    3. CUI/Cod fiscal ………………………………………….    4. Forma juridică de organizare ……………………………..    5. Adresa societăţii comerciale:    – adresa sediului social: str. …… nr. …., localitatea ……….,    judeţul/sectorul ……, telefon ……., fax ……, e-mail ………,    persoana de contact …………, telefon ………………;    – adresa sediului operaţional: str. …………. nr. ……..,    localitatea …….., judeţul/sectorul ……, telefon ……, fax ….,    e-mail ……..; persoana de contact ……….., telefon ………….;    – adresele punctelor de lucru care au legătură cu implementarea    proiectului: str. ……. nr. ……., localitatea ………..,    judeţul/sectorul ……., telefon ……, fax ……., e-mail ………;    persoana de contact ………….., telefon ……….. .    6. Forma de proprietate:    – forma de proprietate: privată |_| publică |_|    – procentul: privată ………..% publică ……….. %    7. Domeniul de activitate al societăţii comerciale (descrierea    activităţilor principală şi secundare):  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────    Activitatea principală Cod CAEN  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────    Activităţi secundare Cod CAEN  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────  1.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────  2.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────  3.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────  …  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────    8. Cifra de afaceri ………..    8.1. Cifra totală de afaceri (pe ultimii 3 ani, dacă este cazul, şi    estimat pe anul curent): …………    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul curent …………… valoarea ……………… lei.    8.2. Cifra de afaceri realizată pe piaţa românească (pe ultimii 3 ani,    dacă este cazul, şi estimat pe anul curent):    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul curent …………… valoarea ……………… lei.    9. Profit/Pierderi înregistrat/înregistrate pe piaţa românească    (pe ultimii 3 ani, dacă este cazul, şi estimat pe anul curent):    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul …….. valoarea ………………………….. lei;    – anul curent …………… valoarea ……………… lei.    10. Total active/pasive:    – anul precedent …………………………… lei;    – anul curent ……………………………… lei.    11. Numărul şi structura personalului:    Numărul total de salariaţi …………………., din care:    – personal direct productiv ………………………………;    – personal administrativ şi alte departamente ………………;    – personal de conducere ………………………………….;    – personal care participă la realizarea proiectului …………;    B. Descrierea activităţii curente a solicitantului    1. Istoric al activităţii solicitantului ……………………………    1.1. Descrieţi activitatea de bază desfăşurată ………………………    1.2. Descrieţi pe scurt activităţile secundare (auxiliare) desfăşurate    ………………………………………………………………..    2. Produsele/serviciile oferite de solicitant (precizaţi şi aria geografică    în care sunt comercializate/prestate): ……………………………..    3. Ponderi ale diferitelor tipuri de activităţi în cifra de afaceri curentă:    …………………… ……………….. %;    …………………… ……………….. %.    4. Autorizaţii, avize, acorduri, certificate necesare pentru proiect,    dacă este cazul:  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────     Denumirea Data eliberării/expirării Instituţia emitentă  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────  1.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────  2.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────  3.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────  4.  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────  …  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────    5. Piaţa actuală şi piaţa potenţială a solicitantului:    – Ce procent din piaţă are firma dumneavoastră? Care este piaţa    ţintă? ………………………………………………………..    6. Alte informaţii şi/sau documente semnificative pentru funcţionarea    afacerii şi realizarea proiectului: ………………………………    C. Prezentarea proiectului şi obiectul finanţării    1. Titlul proiectului: Diminuarea poluării aerului datorată emisiilor de    gaze de eşapament de la autoturisme, prin înnoirea Parcului naţional auto.    2. Descrierea şi localizarea proiectului [descrieţi tema proiectului cu    elementele generale şi particulare, fazele şi etapele acestuia, modul de    implementare, grupurile-ţintă cărora se adresează, sursa de poluare şi    eforturile (inclusiv financiare) depuse până acum pentru reducerea poluării]    …………………………………………………………………    3. Obiectul finanţării: susţinerea din Fondul pentru mediu cu suma de 3.000    lei din preţul de vânzare al unui autoturism nou, în condiţiile predării în    vederea distrugerii a unui autoturism uzat de către persoanele fizice    beneficiare.    4. Obiectivele şi rezultatele estimate la finalizarea proiectului:    …………………………………………………………………    5. Impactul asupra mediului (efecte, rezultate, propagare, modul în care se    aşteaptă ca implementarea proiectului să contribuie la reducerea poluării    şi/sau a consumului de carburant) …………………………………..    6. Durata şi graficul estimativ de realizare a proiectului propus:    Data anticipată de început: ziua …… luna ………. anul ……….    Data anticipată de sfârşit: ziua …… luna ………. anul ……….  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────   Luna Activitatea propusă în cadrul proiectului (înnoirea Parcului             naţional auto cu un număr de………. autoturisme noi)  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────   Luna 1  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────   Luna 2  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────   Luna ……..  ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────    7. Riscuri ce pot apărea în implementarea proiectului (prezentaţi    riscurile luate în calcul la elaborarea proiectului, dacă este cazul):    ………………………………………………………………..    D. Valoarea proiectului    Suma totală estimată a se solicita de la Administraţia Fondului pentru    Mediu ……………….. [lei (RON)] [numărul de autoturisme noi ce se    estimează a se comercializa în cadrul proiectului x 3.000 lei (RON)]    E. Alte aspecte relevante cu privire la proiectul propus: …………….    Numele, prenumele şi funcţia Numele, prenumele şi funcţia    reprezentantului legal/împuternicitului responsabilului de proiect    …………………………………. ……………………….    Semnătura reprezentantului Semnătura responsabilului    legal/împuternicitului şi ştampila firmei de proiect    ………………………………….. ……………………….
 + 
Anexa 3────────la instrucţiuni────────────────    Datele de identificare a producătorului validat    Nr. de înregistrare …………/…………..                              NOTĂ DE ACCEPTARE    I. Prin prezenta se confirmă înscrierea în programul instituit prin    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru    anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto,    a: doamnei/domnului ………………………………………………                     (numele şi prenumele)    Adresa ………………………………………………………….    În calitate de proprietar/moştenitor*1) al autoturismului:    Marca*2): ………………………………………….    Tipul*2): ………………………………………….    Numărul de identificare (seria caroseriei/şasiului)*2): ………………    Seria motorului (după caz)*2),*3): …………………….    Anul de fabricaţie*2): ……………………………….    Numărul de înmatriculare*2): …………………………._______    *1) Se anulează menţiunea inutilă.    *2) Se menţionează aceste date conform certificatului de înmatriculare.    *3) Se completează dacă seria motorului este menţionată în certificatul        de înmatriculare.    II. Prezenta notă de acceptare garantează accesul doamnei/domnului……/    ……… (numele şi prenumele) la facilităţile oferite prin programul    instituit prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind    reluarea pentru anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului    naţional auto de achiziţionare a unui autoturism nou:    Marca: …………    Tipul: ………..,    comercializat prin Societatea Comercială ……………., cu condiţia    predării spre casare a autoturismului precizat la pct. I, având o vechime    mai mare sau egală cu 12 ani de la data fabricaţiei, care conţine cumulativ    următoarele componente esenţiale: motorul, transmisia, trenul de rulare,    caroseria, şasiul, precum şi echipamentele electronice de gestionare a    funcţiilor vehiculului şi dispozitivul catalizator, dacă acestea au fost    prevăzute din fabricaţie, şi a radierii acestuia.    În baza prezentării următoarelor documente într-un interval de 30 de zile    de la data eliberării prezentei note de acceptare [dar fără a se depăşi    data de 5 septembrie 2006*)]:    a) actul de identitate al persoanei beneficiare, în copie;    b) certificatul de înmatriculare a autoturismului uzat, în copie legalizată;    c) certificatul de distrugere a autoturismului uzat, în copie legalizată;    d) certificatul de radiere a autoturismului uzat, în original;    e) certificatul de moştenitor, în copie legalizată, pentru cazul în care    persoana fizică beneficiară este moştenitoarea proprietarului (inclusiv,    dacă este cazul, certificatele de căsătorie sau documentele de schimbare    a numelui, în copii legalizate). Atunci când certificatul de moştenitor    atestă că sunt mai mulţi moştenitori, este necesară şi o declaraţie    notarială a celorlalţi moştenitori prin care se acceptă ca persoana    beneficiară, în calitate de moştenitor, să poată beneficia de Program,    în original;    f) prezenta notă de acceptare, în original.    Subsemnatul …………, în calitate de proprietar/moştenitor al    autoturismului uzat descris mai sus, cunoscând prevederile art. 7 din    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru    anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto,    conform căreia nu pot beneficia de suma de 3.000 lei (RON) decât o singură    dată pentru achiziţionarea unui singur autoturism nou, declar pe propria    răspundere că nu m-am înscris pe listele altui producător validat.__________    *) În caz de redistribuire, valabilitatea notei de acceptare este       5 decembrie 2006.      Semnăturile autorizate ale producătorului validat      ……………………….      L.S. Beneficiar,                                             ……………………..
 + 
Anexa 4────────la instrucţiuni────────────────    Datele de identificare a solicitantului Nr. de înregistrare la    ………… (producător, importator autorizat Administraţia Fondului    sau distribuitor autorizat de autoturisme) pentru Mediu    Nr. de înregistrare ……../………….. ……../……..                         CERERE DE FINANŢARE    Denumirea solicitantului …………………………………………    Forma juridică de organizare ……………………………………..    Nr. de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului    ………../………/…….., CUI …………………….    Contul nr. …………., deschis la Trezoreria …………………….    Adresa sediului social:    Str. ……………… nr. …., bl. …., sc. …., et. …, ap. ….,    localitatea ……, judeţul/sectorul ……., telefon ….., fax ……,    e-mail ………………………….    Reprezentant legal/împuternicit ………, posesor al BI/CI/paşaportului    seria ……. nr. ….., eliberat/eliberată de ………, CNP ………,    domiciliat în ………………………………………………….    Solicităm finanţarea nerambursabilă cu suma de ……… lei a proiectului    "Diminuarea poluării aerului datorată emisiilor de gaze de eşapament de    la autoturisme, prin înnoirea Parcului naţional auto" din cadrul    Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto, conform    Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru    anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto.    Reprezentant legal/împuternicit,    Numele şi prenumele ………………………………………….    Funcţia …………………………………………………….    Semnătura …………………………………………………..    Data ……………………………………………………….    L.S.    Aprobat de Administraţia Fondului pentru Mediu:    Preşedinte,    Numele şi prenumele ………………………………………….    Semnătura …………………………………………………..    Director economic,    Numele şi prenumele ………………………………………….    Semnătura …………………………………………………..    Director Direcţia proiecte,    Numele şi prenumele ………………………………………….    Semnătura …………………………………………………..    Şef serviciu (Direcţia proiecte),    Numele şi prenumele ………………………………………….    Semnătura …………………………………………………..    Economist/Referent,    Numele şi prenumele ………………………………………….    Semnătura …………………………………………………..
 + 
Anexa 5────────la instrucţiuni────────────────CONTRACT PENTRU FINANŢARE NERAMBURSABILĂnr. …. din ………..1. Părţile contractanteÎntre:Administraţia Fondului pentru Mediu, cu sediul în municipiul Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, corp A, sectorul 6, cod fiscal 14715650, reprezentată legal prin preşedinte ……. şi prin director economic …….., în calitate de autoritate contractantă,şiSocietatea Comercială ……., cu sediul în ………, înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sub nr. …., CUI/cod fiscal ……., cont nr. ……, deschis la Trezoreria ……., reprezentată legal prin domnul/doamna ……. şi domnul/doamna …….., care împuternicesc pe domnul/doamna ………, în calitate de producător validat, denumită în continuare Beneficiar,a intervenit prezentul contract de finanţare nerambursabilă, denumit în continuare contract.2. Obiectul şi valoarea contractului2.1. Prin prezentul contract, Administraţia Fondului pentru Mediu acordă Beneficiarului o finanţare nerambursabilă, denumită în continuare finanţare, în vederea susţinerii proiectului "Diminuarea poluării aerului, datorată emisiilor de gaze de eşapament de la autoturisme, prin înnoirea Parcului naţional auto" din cadrul programului instituit prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto.2.2. Valoarea totală a prezentului contract este de …………. lei (RON).3. Durata contractului Prezentul contract intră în vigoare de la data semnării acestuia de către părţi şi este valabil până la data de 15 septembrie 2006.4. Modalitatea de finanţare4.1. Finanţarea se face în tranşe lunare, în interiorul perioadei prevăzute la pct. 3, şi în conformitate cu graficul de finanţare nerambursabilă (anexă la contract).4.2. Finanţarea se realizează prin debitarea contului de trezorerie al Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe măsura tragerii sumelor, şi prin creditarea contului nr. …………, deschis la Trezoreria ………….. de către Beneficiar, pe bază de cerere de tragere însoţită în mod obligatoriu de documentele prevăzute la art. 8 alin. (4) din Instrucţiunile privind modalităţile de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 579/2006.4.3. Virarea sumelor din contul Administraţiei Fondului pentru Mediu în contul Beneficiarului se va face în termen de 10 zile de la depunerea cererii de tragere; ultima cerere de tragere se depune cel mai târziu pe data de 7 septembrie 2006.4.4. Suma rămasă neutilizată la sfârşitul perioadei menţionate la pct. 3 se consideră anulată şi rămâne la dispoziţia Administraţiei Fondului pentru Mediu, care, în funcţie de cerere, o poate redistribui altor producători validaţi.5. Obligaţii ale BeneficiaruluiBeneficiarul se obligă:a) să utilizeze finanţarea în exclusivitate pentru realizarea proiectului "Diminuarea poluării aerului, datorată emisiilor de gaze de eşapament de la autoturisme, prin înnoirea Parcului naţional auto", respectiv decontarea sumei de 3.000 lei (RON)/autoturism, acordată conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2006 privind reluarea pentru anul 2006 a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional auto;b) să informeze Administraţia Fondului pentru Mediu şi să prezinte documentele corespunzătoare în cazul în care survin modificări cu privire la actele constitutive şi/sau la informaţiile furnizate cu ocazia prezentării cererii de finanţare sau pe parcursul derulării prezentului contract;c) să permită reprezentanţilor Administraţiei Fondului pentru Mediu accesul la sediile sale pentru inspectarea activităţilor ce se realizează din finanţarea acordată şi examinarea registrelor şi a evidenţelor contabile, în legătură cu derularea proiectului;d) să plătească toate taxele, impozitele şi contribuţiile pe care le datorează potrivit reglementărilor legale şi în termenele prevăzute de acestea;e) să nu sponsorizeze, pe perioada de valabilitate a prezentului contract, activităţi cu impact negativ asupra mediului;f) să furnizeze, în maximum 5 zile lucrătoare de la solicitarea Administraţiei Fondului pentru Mediu, orice informaţii suplimentare considerate necesare pentru îndeplinirea prezentului contract;g) să întocmească şi să remită Administraţiei Fondului pentru Mediu un raport final privind realizarea activităţilor din proiect, la încetarea valabilităţii prezentului contract.6. Obligaţiile Administraţiei Fondului pentru MediuAdministraţia Fondului pentru Mediu se obligă:a) să asigure finanţarea proiectului în condiţiile menţionate în prezentul contract, în limita sumelor alocate cu această destinaţie prin bugetul propriu de venituri şi cheltuieli;b) să pună la dispoziţie Beneficiarului informaţiile legate de operaţiunea de finanţare.7. Răspunderea contractuală7.1. Nerespectarea obligaţiilor asumate prin prezentul contract de către una dintre părţi dă dreptul părţii lezate de a cere rezilierea contractului şi de a pretinde plata de daune-interese.7.2. Beneficiarul îşi asumă integral răspunderea pentru prejudiciile cauzate terţilor din culpa sa pe parcursul derulării proiectului, Administraţia Fondului pentru Mediu fiind degrevată integral de orice responsabilitate.7.3. Orice disfuncţionalitate ivită pe parcursul derulării prezentului contract va fi notificată de către Beneficiar Administraţiei Fondului pentru Mediu. Dacă deficienţele menţionate în notificare nu sunt înlăturate în maximum 20 de zile de la data notificării, Administraţia Fondului pentru Mediu are dreptul de a lua următoarele măsuri:a) sistarea temporară, fără preaviz, a finanţării, până la remedierea cauzelor care au dus la sistare;b) rezilierea prezentului contract şi, în acest caz, înapoierea sumelor deja plătite în cadrul acestuia.7.4. Administraţia Fondului pentru Mediu îşi rezervă dreptul de a denunţa unilateral prezentul contract în cel mult 15 zile de la apariţia unor circumstanţe care nu au putut fi prevăzute la data încheierii acestuia şi care conduc la modificarea clauzelor contractuale în aşa măsură încât îndeplinirea contractului respectiv ar fi contrară interesului public.8. Încetarea contractuluiPrezentul contract încetează în următoarele situaţii:a) la data prevăzută în contract;b) la data intervenţiei unei hotărâri de autoritate.9. Forţa majoră9.1. Forţa majoră exonerează de răspundere partea care o invocă şi o dovedeşte în condiţiile legii.9.2. Partea contractantă care invocă forţa majoră are obligaţia de a notifica celeilalte părţi apariţia respectivului caz de forţă majoră, în termen de 5 zile de la data producerii acestuia.9.3. Îndeplinirea prezentului contract va fi suspendată în perioada de acţiune a forţei majore, dar fără a prejudicia drepturile ce li se cuveneau părţilor până la apariţia acesteia.10. CesiuneaPrezentul contract, precum şi toate drepturile şi obligaţiile decurgând din acesta nu pot face obiectul niciunei cesiuni totale sau parţiale.11. Litigii11.1. Orice diferend rezultat din interpretarea şi/sau executarea prezentului contract se va rezolva, pe cât posibil, pe cale amiabilă.11.2. În cazul în care o soluţie amiabilă nu este posibilă, litigiul se supune spre soluţionare instanţelor judecătoreşti competente în a căror rază teritorială îşi are sediul Administraţia Fondului pentru Mediu.12. Dispoziţii finale12.1. Administraţia Fondului pentru Mediu şi Beneficiarul se angajează să păstreze confidenţialitatea rapoartelor, situaţiilor la care se face referire în prezentul contract şi a oricărui document, informaţie sau alt material de care ia cunoştinţă în derularea prezentului contract, informaţiile putând fi furnizate numai autorităţilor competente, în condiţiile legii, sau unor terţe părţi numai cu acordul părţilor la prezentul contract.12.2. Orice notificare în baza prezentului contract se face la următoarele adrese:Pentru Administraţia Fondului pentru Mediu: municipiul Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, corp A, sectorul 6;Pentru Beneficiar: …………………………………………….. .În cazul în care Beneficiarul doreşte să fie notificat la o altă adresă sau şi-a schimbat adresa, va înştiinţa în scris Administraţia Fondului pentru Mediu, în termen de 10 zile de la data apariţiei modificării.12.3. Prin semnarea prezentului contract, inclusiv în caz de semnare prin procură, noi, reprezentanţii legali ai Beneficiarului, am luat cunoştinţă de prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii.12.4. Anexa face parte integrantă din prezentul contract.12.5. Prezentul contract, inclusiv anexa la acesta, poate fi modificat şi/sau completat cu acordul părţilor, prin acte adiţionale.12.6. Prezentul contract s-a semnat la data de …………, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu din Bucureşti, în …….. exemplare, toate având valoare juridică egală, din care ………. exemplare pentru Administraţia Fondului pentru Mediu şi …….. exemplare pentru Beneficiar.    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU Beneficiar,    Preşedinte, …………………………….. …………..    ………………………………………..                  Director economic,    …………………………………………                  Director proiecte,    …………………………………………                 Consilier juridic, + 
Anexă──────la contract────────────GRAFICde finanţare nerambursabilă───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Eşalonarea finanţării Sold la Acordări Sold la Observaţiicrt. ───────────────────── începutul ──────────────── sfârşitul      anul luna perioadei Data perioadei                                        programată Suma─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────   ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU Beneficiar,            Preşedinte, …………………..   ………………………………. (numele, prenumele şi                                                        funcţia persoanelor          Director economic, menţionate în   ………………………………. preambulul contractului          Director proiecte, şi ştampila)   ……………………………….          Consilier juridic,   ……………………………….
 + 
Anexa 6────────la instrucţiuni───────────────    Datele de identificare a solicitantului Nr. de înregistrare la    ………… (producător, importator autorizat Administraţia Fondului    sau distribuitor autorizat de autoturisme) pentru Mediu    Nr. de înregistrare ……../………….. ……../……..                             CERERE DE TRAGERE    Denumirea solicitantului ………………………………………….    Forma juridică de organizare ………………………………………    Nr. de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului    ……/…./……., CUI …………….    Adresa sediului social:    Str. …….. nr. …., bl. …., sc. …., et. …, ap. …,    localitatea ………., judeţul/sectorul ……., telefon …………..,    fax …………., e-mail …………………. .    Reprezentant legal/împuternicit ……, posesor al BI/CI/paşaportului    seria …… nr. …, eliberat de ……., CNP ……….., domiciliat    în ………………………. .    În baza Contractului pentru finanţare nerambursabilă nr. …./……….,    vă rugăm să aprobaţi prezenta cerere de tragere pentru suma de ……… lei    (RON) din finanţarea nerambursabilă contractată.    Prezenta cerere este însoţită de:    a) lista persoanelor fizice beneficiare şi a autoturismelor uzate aferente,    semnată şi ştampilată de către producătorul validat, care conţine: datele    de identificare a persoanei fizice beneficiare (tipul, seria şi numărul    actului de identitate, domiciliul şi/sau reşedinţa, codul numeric personal,    numărul de telefon) şi datele de identificare a autoturismului uzat (marca,    tipul, seria şasiului, seria motorului şi anul de fabricaţie, numărul    certificatului de înmatriculare a autoturismului, numărul certificatului    de radiere din circulaţie a autoturismului uzat);    b) certificatele de înmatriculare a autoturismelor uzate, în copii    legalizate;    c) certificatele de distrugere a autoturismelor uzate, în copii legalizate;    d) certificatele de radiere din circulaţie a autoturismelor uzate, în    original;    e) actul de identitate al persoanei fizice beneficiare, în copie;    f) certificatele de moştenitor, în copie legalizată, pentru cazul în care    persoanele fizice beneficiare sunt moştenitorii proprietarului (inclusiv,    dacă este cazul, certificatele de căsătorie sau documentele de schimbare a    numelui, în copii legalizate). Atunci când certificatul de moştenitor atestă    că sunt mai mulţi moştenitori, este necesară şi o declaraţie notarială a    celorlalţi moştenitori prin care acceptă ca persoana beneficiară, în    calitate de moştenitor, să poată beneficia de Programul de stimulare a    înnoirii Parcului naţional auto, în original;    g) facturile fiscale emise de către producătorul validat în favoarea    persoanelor fizice beneficiare, aferente achiziţionării autoturismelor noi,    în copie şi original;    h) notele de acceptare, în original.    Subsemnatul îmi asum răspunderea tuturor informaţiilor conţinute în prezenta    cerere şi în toate celelalte formulare şi documente depuse, inclusiv    documentele financiare, garantez că datele furnizate sunt actuale, reale şi    corecte şi declar că am luat cunoştinţă de prevederile Codului penal privind    falsul în declaraţii.    Reprezentant legal/împuternicit,    Numele şi prenumele …………………………………………….    Funcţia ……………………………………………………….    Semnătura ……………………………………………………..    Data ……………………………….    L.S.    Aprobat de către Administraţia Fondului pentru Mediu:    Preşedinte,    Numele şi prenumele …………………………………………….    Semnătura ……………………………………………………..    Director economic,    Numele şi prenumele …………………………………………….    Semnătura ……………………………………………………..    Director Direcţia proiecte,    Numele şi prenumele …………………………………………….    Semnătura ……………………………………………………..    Şef serviciu (Direcţia proiecte),    Numele şi prenumele …………………………………………….    Semnătura ……………………………………………………..    Economist/Referent,    Numele şi prenumele …………………………………………….    Semnătura ……………………………………………………..___________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x