INSTRUCŢIUNI din 23 aprilie 2007

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI EGALITATII DE SANSE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 293 din 3 mai 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LALEGE 448 06/12/2006 ART. 21
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 448 06/12/2006 ART. 21
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 448 06/12/2006 ART. 21
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 62 23/04/2007
ActulCONTINUT DEORDIN 62 23/04/2007

privind legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă pentru persoanele cu handicap



 + 
Articolul 1(1) Pentru a putea circula gratuit, pe întreg teritoriul ţării, persoanele cu handicap se vor legitima cu un document standard eliberat de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, denumit Legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă, denumită în continuare legitimaţie.(2) Primesc legitimaţie persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat.
 + 
Articolul 2(1) Legitimaţia, al cărei model este prezentat în anexele nr. 1 şi 2 la prezentele instrucţiuni, are mărimea 9/12 cm şi conţine următoarele elemente:a) numărul şi data emiterii legitimaţiei;b) calitatea posesorului legitimaţiei; se va completa, după caz: persoană cu handicap, asistent personal sau asistent personal profesionist;c) datele de identificare ale persoanei: numele şi prenumele persoanei, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, adresa;d) numărul documentului care atestă încadrarea în grad de handicap, cu menţionarea termenului de valabilitate, gradul de handicap, unde este cazul;e) foto tip act de identitate;f) emitentul, respectiv direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului, semnătura conducătorului şi ştampila acesteia;g) pe faţa legitimaţiei, în subsolul acesteia, se vor tipări următoarele:"Conform art. 21 alin. (3) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu completările şi modificările ulterioare, Legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă este valabilă pe întregul teritoriu al ţării, fiind recunoscută de toate regiile sau societăţile comerciale de transport local.”;h) pe verso, în partea dreaptă, legitimaţia va conţine următoarele înscrisuri:"Conform art. 21 alin. (2) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare prezenta legitimaţie este valabilă şi pentru următoarele persoane:– însoţitorul persoanei cu handicap grav, în prezenţa acesteia;– însoţitorul copilului cu handicap accentuat, în prezenţa acestuia;– însoţitorul adultului cu handicap auditiv şi mintal accentuat, în prezenţa acestuia.";i) elemente de siguranţă: legitimaţia este tipărită pe hârtie de culoare albă, cu filigran reprezentând simbolul internaţional al persoanei cu handicap în masa hârtiei, distribuit în 4 rânduri a câte 6 simboluri poziţionate la distanţe egale.(2) Legitimaţia este nominală, netransmisibilă şi este valabilă pe perioada de valabilitate a documentului de încadrare în grad de handicap.
 + 
Articolul 3Costurile emiterii legitimaţiei se suportă de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 4În cazul pierderii, distrugerii sau furtului legitimaţiei, persoana cu handicap o va declara nulă într-un cotidian şi va solicita eliberarea unui duplicat. Pierderea, distrugerea sau furtul duplicatului presupune costuri de emitere a unei noi legitimaţii, pe care persoana cu handicap le va suporta.
 + 
Articolul 5Odată cu încetarea contractului individual de muncă, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav şi asistenţii personali profesionişti au obligaţia de a preda legitimaţia.
 + 
Anexa 1––-la instrucţiuni–––––                                    ROMÂNIA      DIRECTIA GENERALĂ DE ASISTENŢA SOCIALA ŞI PROTECTIA COPILULUI                 JUDETUL/MUNICIPIUL BUCURESTI, SECTORUL X                              LEGITIMATIE             PENTRU TRANSPORTUL URBAN GRATUIT CU MIJLOACE                  DE TRANSPORT IN COMUN DE SUPRAFATA                            Nr. …………         Conform art. 21 alin. (3) din Legea nr. 448/2006 privind protectia         şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu completările         şi modificările ulterioare, legitimatia pentru transportul urban         cu mijloace de transport în comun de suprafaţa este valabila pe         intregul teritoriu al tarii, fiind recunoscută de toate regiile sau         societăţile comerciale de transport local.         În cazul pierderii, distrugerii sau furtului legitimatiei, persoana         cu handicap o va declara nula şi va solicita eliberarea unui duplicat.NOTA(CTCE)–––-Pe fundalul LEGITIMATIEI se afla simbolul care reprezinta persoanele cu handicap.
 + 
Anexa 2––-la instrucţiuni–––––         DECLARATIA GENERALĂ DE ASISTENŢA SOCIALA ŞI PROTECTIA COPILULUI   ┌────────┐ JUDETUL/MUNICIPIUL BUCURESTI, SECTORUL X   │ │   │ Foto │ Nr.:…………….   │20/30 mm│   │ │ Data emiterii:……   │ │┌───────────────────┐ Conform art. 21 alin. (2) din Legea nr.   └────────┘│ Calitate: │ 448/2006 privind protectia şi promovarea             └───────────────────┘ drepturilor persoanelor cu handicap, cu   ┌─────────────────────────────┐ completările şi modificările ulterioare,   │Nume: │ prezenta legitimatie este valabila şi   └─────────────────────────────┘ pentru urmatoarele persoane:   ┌─────────────────────────────┐ – insotitorul persoanei cu handicap grav   │Prenume: │ în prezenta acesteia;   └─────────────────────────────┘   ┌─────────────────────────────┐   │CNP: │   └─────────────────────────────┘ – insotitorul copilului cu handicap   ┌─────────────────────────────┐ accentuat, în prezenta acestuia;   │Seria şi numărul actului │   │de identitate: │   └─────────────────────────────┘   ┌─────────────────────────────┐ – insotitorul adultului cu handicap   │Adresa: │ auditiv şi mintal accentuat, în prezenta   └─────────────────────────────┘ acestuia;   ┌─────────────────────────────┐   │Numărul certificatului de │   │încadrare în grad de handicap│   └─────────────────────────────┘   ┌─────────────────────────────┐   │Termen de valabilitate: │   └─────────────────────────────┘   ┌─────────────────────────────┐   │Gradul de handicap: │   └─────────────────────────────┘   ┌─────────────────────────────┐   │Semnatura şi │   │stampila emitentului: │   └─────────────────────────────┘NOTA(CTCE)–––-Pe fundalul DECLARATIEI se afla simbolul care reprezinta persoanele cu handicap.–––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x