HOTĂRÎRE nr. 97 din 6 februarie 1991

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 10/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERN
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 38 din 23 februarie 1991
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 820 10/08/2011
ART. 2MODIFICAT DEHG 637 05/08/1999
ART. 4COMPLETAT DEHG 121 09/03/1992
ANEXA 1COMPLETAT DEHG 637 05/08/1999
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 820 10/08/2011
ActulREFERIT DEORDIN 96 05/12/1995
ActulREFERIT DEORDIN 216 19/12/1994
ActulREFERIT DEORDIN 69 26/03/1993
ActulREFERIT DENORMA 26/03/1993
ART. 2MODIFICAT DEHG 637 05/08/1999
ART. 4COMPLETAT DEHG 121 09/03/1992
ANEXA 1COMPLETAT DEHG 637 05/08/1999

privind sprijinirea activităţii persoanelor fizice, persoanelor juridice şi organizaţiilor neguvernamentale din străinătate, care desfăşoară în România activităţi cu caracter umanitar, medical şi social



Guvernul României hotărăşte:  + 
Articolul 1În scopul examinării ofertelor de ajutoare umanitare, medicale şi sociale, făcute de persoane fizice, persoane juridice sau organizaţii neguvernamentale din străinătate, şi al rezolvarii unor probleme legate de transportul şi distribuirea acestor ajutoare în România, se constituie, la Ministerul Sănătăţii, o comisie avînd componenta prevăzută în anexa la prezenta hotărîre.
 + 
Articolul 2Comisia constituită potrivit prevederilor art. 1 are următoarele atribuţii:– stabileşte şi prezintă Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Secretariatului de Stat pentru Handicapati, Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei, Ministerului Culturii şi Ministerului Tineretului şi Sportului nevoile de ajutor umanitar, medical şi social, pentru ca, în contactele acestora cu persoane fizice, persoane juridice şi organizaţii neguvernamentale de peste hotare, să le comunice în străinătate;– examinează ofertele de ajutor umanitar, medical şi social făcute de persoane fizice, persoane juridice şi organizaţii neguvernamentale din străinătate, în structura şi valoarea lor, precum şi cheltuielile aferente, şi face organelor şi organizaţiilor interesate propuneri privind acceptarea acestora;– cooperează cu persoanele fizice, persoanele juridice şi organizaţiile neguvernamentale din ţara, în vederea primirii, depozitarii şi expedierii la beneficiari a ajutoarelor primite din străinătate;– sprijină persoanele străine care însoţesc ajutoarele trimise din străinătate în obţinerea facilităţilor ce li se cuvin potrivit legii;– rezolva, în cooperare cu organele şi organizaţiile din ţara, eventualele probleme ivite în acţiunea de primire a ajutoarelor umanitare, medicale şi sociale din străinătate.
 + 
Articolul 3(1) În cazul în care transportul ajutoarelor umanitare, medicale şi sociale donate din străinătate nu se asigura de persoana sau organizaţia expeditoare, acesta se efectuează de către organizaţiile române de transport internaţional sau intern. Cheltuielile de transport se decontează de Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Amenajării Teritoriului şi se recuperează de acesta de la bugetul de stat.(2) Decontarea cheltuielilor de transport se face pe baza documentelor încheiate de părţile din contractul de transport, vizate de către unitatea beneficiara de ajutoare.
 + 
Articolul 4(1) Persoanele fizice care însoţesc sau, după caz, acorda ajutoare medicale, umanitare sau sociale din străinătate, acceptate la propunerea comisiei prevăzute la art. 1, beneficiază în România de următoarele facilităţi:a) scutirea de taxe de viza sau rezidenţă;b) posibilitatea de a plati în lei următoarele prestaţii:– cazare în unităţi hoteliere, la tariful aplicat cetăţenilor români;– chiria pentru spaţiile locative, de depozitare şi operative;– folosirea mijloacelor de transport;– servirea mesei;– cumpărarea bonurilor de carburant pentru transport cu mijloace proprii în cursul acţiunii de ajutor;– folosirea mijloacelor de telecomunicaţii (telefon, telefax, telex);– transportul de la intrarea şi pînă la ieşirea din ţara, din momentul începerii şi pînă la terminarea acţiunii pe teritoriul român, dacă transportul se efectuează prin organizaţiile de transport din România.(2) Plăţile în lei se efectuează pe baza dovezii de efectuare a schimbului valutar la organizaţiile de schimb din ţara.
 + 
Articolul 5Facilităţile prevăzute la art. 4 se acordă pe baza avizului eliberat de comisia prevăzută la art. 1; în aviz se va specifică perioada pentru care se acordă facilităţile. Facilităţile acordate nu pot depăşi valoarea ajutorului dobîndit.
 + 
Articolul 6Ministerele şi celelalte organe centrale în subordinea cărora se afla unităţile beneficiare de ajutor umanitar, medical sau social vor lua, potrivit prevederilor legale, măsuri pentru asigurarea depozitarii, evidentei, pazei, precum şi a distribuirii ajutoarelor primite. PRIM-MINISTRUPETRE ROMAN
 + 
Anexa 1COMPONENTA COMISIEI1. Reprezentantul Ministerului Sănătăţii – coordonatorul activităţii comisiei;2. Reprezentantul Secretariatului de Stat pentru Handicapati;3. Reprezentantul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale;4. Reprezentantul Ministerului Finanţelor;5. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe;6. Reprezentantul Ministerului de Interne;7. Reprezentantul Ministerului Comerţului şi Turismului;8. Reprezentantul Ministerului Apărării Naţionale;9. Reprezentantul Ministerului Culturii;10. Reprezentantul Ministerului Învăţămîntului şi Culturii;11. Reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului;12. Reprezentantul Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Amenajării Teritoriului. ––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x