HOTĂRÎRE Nr. 852 din 23 septembrie 1996

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL NR. 241 din 3 octombrie 1996
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 1385 18/11/2009
ART. 6ABROGAT DEHG 59 10/03/1997
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 11COMPLETEAZA PEHG (R) 448 29/07/1994 ANEXA 2
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 6REFERIRE LAHG (R) 448 29/07/1994 ANEXA 2
ART. 8REFERIRE LAHG 281 17/06/1993
ART. 11COMPLETEAZA PEHG (R) 448 29/07/1994 ANEXA 2
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 1385 18/11/2009
ART. 6ABROGAT DEHG 59 10/03/1997

privind înfiinţarea Centrului Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie



Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Se înfiinţează Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie, ca instituţie bugetară cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, având sediul în Policlinica Universitară Titan – Centrul de diagnostic şi tratament -, Bd Nicolae Grigorescu nr. 41, sectorul 3, Bucureşti.
 + 
Articolul 2Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie are ca obiect de activitate urmărirea şi asigurarea respectării drepturilor femeii, precum şi eliminarea oricăror forme de discriminare exercitate împotriva acesteia, inclusiv combaterea fenomenelor de violenta în familie.
 + 
Articolul 3În realizarea obiectului sau de activitate, Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie exercita următoarele atribuţii principale:a) triaza, îndrumă şi înregistrează persoanele, victime ale violenţei în familie, care solicită sprijin în acest sens;b) analizează modalităţile concrete de asistenţa, protecţie şi intervenţie;c) dezvolta linii de servicii specifice, inclusiv prin înfiinţarea unui post telefonic tip "S.O.S.", în scopul protejării victimelor violenţei în familie;d) sesizează factorii competenţi şi solicita intervenţia acestora în vederea rezolvarii situaţiilor semnalate;e) creează banca de date referitoare la amploarea fenomenului de violenta în familie, pe baza cazurilor avute în observatie;f) evalueaza datele obţinute şi elaborează studii preliminarii asupra fenomenului de violenta în familie.
 + 
Articolul 4În vederea îndeplinirii atribuţiilor prevăzute la art. 3, Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie colaborează cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, precum şi cu alte structuri guvernamentale şi neguvernamentale având atribuţii în domeniul asistenţei şi protecţiei familiei.
 + 
Articolul 5Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie este condus de un director numit de ministrul muncii şi protecţiei sociale.
 + 
Articolul 6Se aprobă, pentru Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie, un număr de 7 posturi din numărul maxim de posturi prevăzut în anexa nr. 2 pct. I la Hotărârea Guvernului nr. 448/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, republicată.
 + 
Articolul 7Structura organizatorică a Centrului Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare se aproba prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale.
 + 
Articolul 8Personalul încadrat la Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie este salarizat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unităţile bugetare.
 + 
Articolul 9(1) Spaţiul necesar funcţionarii Centrului Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie, prevăzut la art. 1, este pus la dispoziţie, fără plata, de Ministerul Sănătăţii.(2) Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie va putea folosi, la cerere, personalul medical de specialitate din cadrul Policlinicii Universitare Titan, pe baza unei înţelegeri încheiate cu aceasta.(3) Ministerul de Interne va asigura paza permanenta a Centrului Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie.
 + 
Articolul 10Pentru anul 1996, cheltuielile de funcţionare se acoperă din fondurile aprobate pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Legea bugetului de stat pe anul 1996 nr. 29/1996.
 + 
Articolul 11Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 448/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 268 din 20 noiembrie 1995, se completează, la pct. I, cu o noua poziţie, astfel:"6. Centrul Pilot de Asistenţa şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie (7 posturi)."PRIM-MINISTRUNICOLAE VACAROIUContrasemnează:–––––-Ministru de stat,ministrul muncii şi protecţiei sociale,Dan Mircea PopescuMinistru de stat, ministrul finanţelor,Florin GeorgescuMinistrul sănătăţii,Daniela Bartos–––––––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x