HOTĂRÎRE Nr. 803 din 17 septembrie 1996

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL NR. 227 din 23 septembrie 1996
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DELEGE 193 17/11/1997
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 83 30/11/1993 ART. 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DELEGE 193 17/11/1997

privind declararea produselor agricole de importanţa naţionala în anul 1997



În temeiul art. 1 alin. (2) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli,Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul UNIC(1) Se declara de importanţa naţionala, pentru anul 1997, următoarele produse agricole:a) griul pentru panificatie;b) laptele crud integral de vacă şi de bivolita;c) porcinele pentru tăiere;d) păsările pentru tăiere.(2) Condiţiile tehnice, regulile pentru verificarea calităţii şi metodele de analiza a griului pentru panificatie şi a laptelui de vacă şi de bivolita, a porcinelor şi pasarilor pentru tăiere, pentru prelucrarea acestora la fondul de consum, sunt prevăzute în anexa care face parte din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRUNICOLAE VACAROIUContrasemnează:–––––Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,Alexandru LapusanMinistru de stat, ministrul finanţelor,Florin Georgescu
 + 
Anexa 1CONDIŢIILE TEHNICE,regulile pentru verificarea calităţii şi metodele de analiza a griului pentrupanificatie, a laptelui de vacă şi de bivolita, a porcinelor şi pasarilor pentru tăiereA. Grîu pentru panificatie (STAS 813-68) Proprietăţi fizice şi chimice– masa (greutatea) hectolitrica – kg minim 75– umiditate – % maxim 14– corpuri străine – % maxim 3Celelalte proprietăţi fizice, chimice, organoleptice, precum şi regulile pentru verificarea calităţii, metodele de analiza şi condiţiile de ambalare, depozitare şi transport sunt prevăzute în STAS 813-68.B. Lapte crud integral (STAS 2418-61)Proprietăţi fizice şi chimice– grasime – % minim: 3,5 pentru lapte de vacă6,5 pentru lapte de bivolita– aciditate – gradethorner: 15-19 pentru lapte de vacămaximum 21 pentru lapte de bivolita– densitate, minimum: 1,029 pentru lapte de vacă1,031 pentru lapte de bivolita– temperatura: maximum 14 grade C pentru lapte de vacă şi de bivolita.Celelalte proprietăţi fizice şi chimice, biochimice, precum şi regulile pentru verificarea calităţii, metodele de analiza, condiţiile de ambalare, depozitare şi transport pentru lapte crud integral sunt prevăzute în STAS 2418-61.C. Porcine pentru tăiere (STAS 12512-87)Categoria:– porcine de carne: Grupa de greutate:––––––– peste 110 kg– 101 – 110 kg– 90 – 100 kg– scroafe reformate,reconditionate şivieri reformati,castrati şi recon-ditionati – peste 110 kgCelelalte condiţii tehnice de calitate, regulile şi metodele pentru verificarea calităţii, transport şi documente sunt prevăzute în STAS 12512-87.D. Păsări pentru tăiere (STAS 6997-74)Condiţii tehnice:Pui de gaina––––– clasa de calitate: I, II, III– masa corporală (kg minim): clasa I = 1,100; clasa a II-a = 0,900; clasa a III-a = 0,700.Gaini şi cocosi–––––– clasa de calitate: I, II– masa corporală (kg minim): clasa I = 2,00; clasa a II-a = 1,700 pentru rasele grele şi mixte şi 1,300 pentru rase ouatoare.– masa corporală (kg minim)pentru cocosi – clasa I = 1,800;– clasa a II-a = 1,600.Celelalte condiţii tehnice, regulile pentru verificarea calităţii, metodele de verificare, ambalare, marcare, transport şi documente sunt cele prevăzute în STAS 6997-74.–––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x