HOTĂRÎRE nr. 1211 din 20 noiembrie 1990

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 10/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERN
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 132 din 26 noiembrie 1990
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICAT DEHG 58 25/01/1995
ActulMODIFICAT DEHG 463 29/07/1994
ActulMODIFICAT DEHG 307 05/06/1992
ANEXA 2COMPLETAT DEHG 522 03/09/1992
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 15 07/08/1990
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulMODIFICAT DEHG 58 25/01/1995
ActulMODIFICAT DEHG 463 29/07/1994
ActulMODIFICAT DEHG 307 05/06/1992
ANEXA 1REFERIT DEHG 307 05/06/1992
ANEXA 2COMPLETAT DEHG 522 03/09/1992

privind înfiinţarea Regiei autonome a lignitului din România



Guvernul României hotărăşte:  + 
Articolul 1Pe data prezentei hotărîri se înfiinţează Regia autonomă a lignitului, cu sediul în municipiul Tirgu Jiu, calea Bucureşti nr. 9 bis, judeţul Gorj.Regia autonomă a lignitului se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale şi cu regulamentul de organizare şi funcţionare, anexa nr. 1*) la prezenta hotărîre.Regia autonomă a lignitului este persoana juridică şi funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară.Ministerul Resurselor şi Industriei este împuternicit sa reprezinte interesele statului în regia autonomă.
 + 
Articolul 2Regia autonomă a lignitului are ca obiect de activitate:– gestionarea rezervelor industriale de lignit, cărbune brun şi turba din perimetrele încredinţate spre exploatare;– protecţia zăcămintelor de lignit, cărbune brun şi turba aferente regiei;– extractia din subteran şi cariere, prepararea şi comercializarea lignitului, carbunelui brun şi turbei din zacamintele şi cimpurile miniere aferente regiei;– executarea de lucrări miniere de deschidere şi pregătire în subteran şi de descoperta în cariere;– executarea de lucrări de cercetare geologica şi tehnologică în extinderea perimetrelor în exploatare şi pentru creşterea gradului de cunoaştere a celor existente;– elaborarea de studii, proiecte şi documentaţii în vederea punerii în valoare de noi zăcăminte;– menţinerea şi dezvoltarea capacităţilor existente, precum şi deschiderea de noi cîmpuri miniere;– executarea de lucrări şi prestări de servicii legate de obiectul sau de activitate.
 + 
Articolul 3Patrimoniul net al regiei autonome este de 64.506,9 milioane lei, stabilit conform bilanţului încheiat la 30 iunie 1990, prin însumarea valorilor patrimoniilor unităţilor economice componente ale Combinatului minier Motru, Combinatului minier Rovinari, Combinatului minier Ploiesti, precum şi ale Întreprinderii miniere Berbesti şi Întreprinderii de reparaţii utilaj minier Tirgu Jiu, care se preiau pe bază de protocol, împreună cu documentaţiile tehnico-economice pentru obiectivele de investiţii în curs de execuţie, de avizare sau de aprobare.Valoarea integrală a patrimoniului va fi corectată după finalizarea completa a evaluării acestuia, conform Hotărîrii Guvernului nr. 945/1990, pînă la data de 10 decembrie 1990.
 + 
Articolul 4Regia autonomă a lignitului îşi acoperă toate cheltuielile, inclusiv dobinzile, amortizarea investiţiilor şi rambursarea creditelor cu veniturile provenite din activitatea proprie şi prin subvenţii de la buget, acordate conform legii.
 + 
Articolul 5În îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege, Regia autonomă a lignitului va avea în structura sucursale teritoriale ale minelor Motru, Rovinari, Ploiesti, Jilt şi Berbesti şi subunitati de producţie specifice: exploatări, mine, cariere, uzine, fabrici, sectoare, secţii, raioane, ateliere şi alte subunitati necesare obiectului sau de activitate.
 + 
Articolul 6Pe data infiintarii Regiei autonome a lignitului îşi încetează activitatea Combinatul minier Motru, Combinatul minier Rovinari, Combinatul minier Ploiesti, Întreprinderea miniera Berbesti şi Întreprinderea de reparaţii utilaj minier Tirgu Jiu.Unităţile din cadrul acestor combinate miniere se desfiinţează sau se reorganizează pe baza prezentei hotărîri, conform anexei nr. 1.
 + 
Articolul 7Conducerea regiei este asigurata de Consiliul de administraţie, constituit potrivit legii.Preşedintele Consiliului de administraţie este directorul general al Regiei autonome a lignitului.Directorul general al regiei autonome se numeşte de ministrul resurselor şi industriei.
 + 
Articolul 8Personalul Regiei autonome a lignitului se supune prevederilor legislaţiei muncii şi reglementărilor interne ale regiei autonome aprobate de Consiliul de administraţie.Personalul unităţilor componente care se reorganizează va fi preluat de Regia autonomă a lignitului.Personalul transferat în interesul serviciului ca urmare a aplicării prevederilor prezentei hotărîri sau trecut în cadrul regiei şi subunitatilor regiei în funcţii cu niveluri de salarizare mai mici are dreptul la diferenţa pînă la salariul tarifar avut şi la sporul de vechime timp de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentei hotărîri, potrivit legii.
 + 
Articolul 9Se aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare al Regiei autonome a lignitului, prevăzut în anexa nr. 2*).Structura organizatorică şi funcţională a Regiei autonome a lignitului şi sucursalelor acesteia se aproba de Consiliul de administraţie. La data infiintarii Regiei autonome a lignitului structura organizatorică a acesteia este cea prevăzută în anexa nr. 3*).
 + 
Articolul 10Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărîre.
 + 
Articolul 11Orice dispoziţie contrară prezentei hotărîri se abroga.Notă *) Anexa se comunică unităţilor interesate.PRIM-MINISTRUPETRE ROMAN––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x