HOTĂRÂRE nr. 981 din 22 august 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 610 din 28 august 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 150 14/04/2003 ART. 6
ActulREFERIRE LALEGE 150 14/04/2003 ART. 7
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 107
ART. 1REFERIRE LALEGE 150 14/04/2003
ART. 4REFERIRE LAHG 816 03/07/2003
ART. 4REFERIRE LALEGE 150 14/04/2003
ART. 4REFERIRE LANORMA 03/07/2003 ANEXA 1
ART. 4REFERIRE LANORMA 03/07/2003 ANEXA 2
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 150 14/04/2003
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 150 14/04/2003 ART. 3
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind stabilirea nivelului fondurilor publice care se acordă în anul 2004, potrivit prevederilor Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003



În temeiul art. 107 din Constituţie, al art. 6 alin. (2) şi al art. 7 alin. (2) din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003,Guvernul României adopta prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1) Beneficiarii creditelor agricole pentru producţie, care rambursează creditele şi plătesc dobânzile aferente la termenele scadente prevăzute în contractul de împrumut, beneficiază de fonduri publice din volumul creditului.(2) Nivelul fondurilor publice pentru fiecare cultura, plantaţie şi specie de animale, pentru anul 2004, este prevăzut în anexa nr. 1.(3) Fondurile publice care se acordă potrivit prevederilor Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003 se asigura din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului pentru anul 2004.
 + 
Articolul 2(1) Fondurile publice se acordă beneficiarilor creditului agricol pentru producţie pe bază de cerere-tip, al carei model este prevăzut în anexa nr. 2, care se depune la direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.(2) Cererile-tip prevăzute la alin. (1), însoţite de documentele privind utilizarea şi rambursarea creditului, eliberate de băncile comerciale, se înregistrează în Registrul unic de evidenta a solicitărilor de fonduri publice deschis la direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 3(1) Cererile privind acordarea de fonduri publice beneficiarilor de credite agricole pentru producţie, aprobate, vor fi finanţate în ordinea depunerii şi în limita sumelor aprobate cu aceasta destinaţie din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului pe anul 2004.(2) Cererile care nu îndeplinesc condiţiile pentru acordarea fondurilor publice vor fi respinse şi, în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, solicitantului i se vor comunică motivele respingerii cererii.
 + 
Articolul 4(1) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe baza solicitărilor aprobate, vor întocmi situaţia justificativă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 816/2003, care va fi transmisă la Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului.(2) Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, pe baza solicitărilor primite de la direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va întocmi situaţia centralizatoare conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 816/2003, care va însoţi cererea de deschidere de credite transmisă la Ministerul Finanţelor Publice.
 + 
Articolul 5(1) După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului se alimentează conturile direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor-tip aprobate, efectuează plăţile către beneficiari.(2) Plăţile se fac în conturile beneficiarilor sau prin mandat poştal, caz în care beneficiarii suporta contravaloarea taxelor poştale.
 + 
Articolul 6Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRUADRIAN NASTASEContrasemnează:–––––Ministrul agriculturii,pădurilor, apelor şi mediului,Ilie SarbuMinistrul finanţelor publice,Mihai Nicolae TanasescuBucureşti, 22 august 2003.Nr. 981.
 + 
Anexa 1

                                   LISTA
                   cuprinzând nivelul fondurilor publice care
                 se acordă în anul 2004 pentru fiecare cultura,
                         plantaţie şi specie de animale
Nr.
crt.

Denumirea activităţii curente de producţie

Nivelul fondurilor
publice
(%)
1.

Înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea
culturilor agricole:
– grâu + secara 10
– orz pentru bere 10
– floarea-soarelui 15
– soia 15
– în şi canepa pentru fibra 15
– sfecla de zahăr 15
2. Întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor:
– pomicole 10
– vitivinicole 10
3. Achiziţionarea:
– puilor de pasare pentru carne şi oua 10
– purceilor pentru ingrasat 10
– tineretului ovin şi bovin pentru ingrasat 10
4. Producerea în unităţi proprii:
– puilor de pasare pentru carne şi oua 10
– purceilor pentru ingrasat 10
– tineretului ovin şi bovin pentru ingrasat 10
5.

Aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea
medicamentelor şi tratamentelor medicale pentru
animale, a cheltuielilor curente pentru
întreţinerea şi funcţionarea adaposturilor,
utilajelor şi instalaţiilor aferente
10

 + 
Anexa 2CERERE-TIP– model –Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralăa judeţului/municipiului Bucureşti ………………..Nr. ……./……..1. Denumirea solicitantului– persoana fizica: Numele şi prenumele ……………………..;C.N.P. …………………………………– persoana juridică ……………………………………….2. Domiciliu/sediul ……………………………………….…………………………………………………………3. Telefon/fax/e-mail ……………………………………..4. Cod unic de înregistrare ………………………………..5. Cont nr. ……., deschis la Banca ……………………….6. Date privind creditul agricol pentru producţie, utilizat:– valoarea ……………………………………………….;– denumirea băncii creditoare ………………………………;– data acordării creditului ………………………………..;– data rambursarii creditului …………………………….. .7. Documente justificative anexate*), privind destinaţia creditului:– ……………………………………………………..– ……………………………………………………..– ……………………………………………………..– ……………………………………………………..Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003, va rog sa aprobaţi alocarea fondurilor publice aferente.Declar pe propria răspundere că nu am beneficiat de credite agricole pentru aceeaşi activitate curenta, în condiţiile Legii nr. 150/2003, precum şi de exactitatea datelor şi informaţiilor prezentate.Data …….. Semnatura ………….––––-Notă *) a) pentru beneficiarii menţionaţi la art. 3 alin. (1) lit. a) din Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003:– copie de pe documentele de identitate sau copie de pe codul unic de înregistrare;– copii de pe documentele fiscale care justifica cheltuielile cu activităţile curente de producţie, pentru care s-au obţinut credite;b) pentru beneficiarii menţionaţi la art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 150/2003:– copie de pe documentele de identitate sau copie de pe codul unic de înregistrare;– copie de pe contractul de prestări de servicii încheiat cu producătorii agricoli;– copii de pe documentele fiscale care justifica cheltuielile cu activităţile curente de producţie, pentru care s-au obţinut credite în baza contractelor de prestări de servicii încheiate;c) pentru beneficiarii menţionaţi la art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 150/2003:– copie de pe codul unic de înregistrare al persoanei juridice;– copie de pe contractul încheiat cu producătorii agricoli privind finanţarea activităţilor de înfiinţare, întreţinere, recoltare a culturilor agricole şi achizitionare a producţiei agricole respective sau, după caz, copie de pe contractul de finanţare a activităţilor de întreţinere, recoltare şi achizitionare a producţiei plantaţiilor pomicole şi vitivinicole, în vederea procesarii;– copii de pe documentele fiscale care justifica cheltuielile cu activităţile curente de producţie, pentru care s-au obţinut credite în baza contractelor încheiate.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x