HOTĂRÂRE nr. 968 din 7 decembrie 2018

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 09/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1100 din 27 decembrie 2018
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 141 10/06/2015 ART. 2
ActulREFERIRE LALEGE 141 10/06/2015 ART. 3
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 108
 Nu exista acte care fac referire la acest act





În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. 2 alin. (2) și art. 3 alin. (4) din Legea nr. 141/2015 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă modelul steagului comunei Socol, județul Caraș-Severin, prevăzut în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale modelului steagului comunei Socol, județul Caraș-Severin, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU
VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
Contrasemnează:
p. Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice,
Sirma Caraman,
secretar de stat
București, 7 decembrie 2018.Nr. 968. + 
Anexa nr. 1*)Material textil: poliester sau satinat.*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. + 
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale modelului steagului comunei Socol, județul Caraș-Severin
Descrierea steaguluiModelul steagului comunei Socol este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, format cu câmp tăiat, având partea superioară de culoare albastră, iar partea inferioară de culoare albă, cu stema localității trecând peste tăiere.În partea de sus este inscripționat „Comuna Socodor“, cu litere de culoare albă, iar în partea de jos, cu litere de culoare albastră, sunt denumirea locală a zonei, „Poliadia“, și numele județului, „Județul Caraș-Severin“.Drapelul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.Semnificațiile elementelor și ale culorilor steaguluiDescrierea stemeiStema comunei Socol se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat și o fascie undată îngustă, de argint.În câmp superior, pe fond roșu, se află un personaj nimbat ținând în mână o bisericuță, totul de aur.În vârful scutului, pe fond alb, se află o barcă de argint în semiprofil dreapta.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumatePersonajul nimbat reprezintă cele trei mănăstiri existente în zonă încă din secolul al XIII-lea.Brâul undat reprezintă fluviul Dunărea, prin poziția sa localitatea fiind poarta de intrare a acestuia pe teritoriul țării.Fascia îngustă semnifică faptul că așezarea este mărginită de râul Nera, care reprezintă frontiera de stat.Barca simbolizează ocupația de bază a locuitorilor, pescuitul.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.Culoarea albă transmite puritate, curățenie și neutralitate.Culoarea albastră (sau azur) reprezintă apa, dar și aerul, și simbolizează blândețea, frumusețea, noblețea și buna-credință.
––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x