HOTĂRÂRE nr. 938 din 8 decembrie 2016

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 06/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.054 din 28 decembrie 2016
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 102 21/09/1992 ART. 10
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind aprobarea stemei comunei Săcuieu, judeţul Cluj



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul UNIC(1) Se aprobă stema comunei Săcuieu, judeţul Cluj, prevăzută în anexa nr. 1.(2) Descrierea şi semnificaţiile elementelor însumate ale stemei sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.


PRIM-MINISTRU

DACIAN JULIEN CIOLOŞ

Contrasemnează:

–––––

Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării

regionale şi administraţiei publice,

Vasile Dîncu
Bucureşti, 8 decembrie 2016.Nr. 938. + 
Anexa 1
 + 
Anexa 2DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILEelementelor însumate ale stemeicomunei Săcuieu, judeţul ClujDescrierea stemeiStema comunei Săcuieu, potrivit anexei nr. 1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, scartelat.În partea superioară, în dreapta, în câmp roşu, se află un brad verde.În partea superioară, în stânga, în câmp albastru, se află un cocoş de munte cu creasta şi aripile roşii, stând pe o ramură verde.În partea inferioară, în dreapta, în câmp albastru, se află o stâncă de argint străbătută de un brâu undat albastru.În partea inferioară, în stânga, în câmp roşu, se află o ramură cu afine.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.Semnificaţiile elementelor însumateBradul simbolizează bogăţia silvică a zonei.Cocoşul de munte subliniază existenţa în zonă a acestei păsări sălbatice.Stânca subliniază faptul că aici există sub formă de monumente ale naturii, Pietrele albe.Ramura de afine reprezintă una dintre ocupaţiile locuitorilor, recoltarea fructelor de pădure şi plante medicinale.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x