privind modificarea Statutului profesiei de avocat
Consiliul Uniunii Avocaţilor din România, în conformitate cu dispoziţiile art. II din Legea nr. 489/2002 privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, ale art. 63 lit. b) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, hotărăşte modificarea Statutului profesiei de avocat, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 284 din 31 mai 2001, cu modificările ulterioare, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 561 din 31 iulie 2002, după cum urmează: + Articolul 1La articolul 22, alineatul (4) se abroga. + Articolul 2La articolul 28, alineatul (5) va avea următorul cuprins:"(5) Petentii care solicită primirea în profesie pe bază de diplome eliberate de instituţiile de învăţământ superior din alta ţara vor depune şi dovada echivalării diplomei, în condiţiile legii." + Articolul 3Articolul 34 va avea următorul cuprins:"Art. 34. – Avocatul străin va depune cererea pentru înscriere în baroul în a cărui raza teritorială urmează să îşi exercite profesia în condiţiile prevăzute de art. 12 din lege." + Articolul 4La articolul 35, alineatul (3) va avea următorul cuprins:"(3) O dată cu cererea de înscriere în barou, avocatul străin va depune actele doveditoare cu privire la forma şi modalitatea de exercitare a profesiei." + Articolul 5La articolul 36, alineatul (2) va avea următorul cuprins:"(2) Examenul de verificare a cunoştinţelor de drept românesc şi de limba română, prevăzut de art. 12 alin. (2) din lege, se va organiza de către Comisia Permanenta a Uniunii Avocaţilor din România." + Articolul 6Articolul 138 va avea următorul cuprins:"Art. 138. – (1) Consiliul Uniunii Avocaţilor din România este format din decanii barourilor şi din reprezentanţi ai barourilor, potrivit următoarei norme de reprezentare:– barourile care au între 100 şi 500 de avocaţi vor avea 1 reprezentant;– barourile care au peste 500 de avocaţi vor avea 2 reprezentanţi şi câte 2 reprezentanţi pentru fiecare mie care depăşeşte prima mie de avocaţi.(2) Consiliul Uniunii Avocaţilor din România se convoacă trimestrial în şedinţe ordinare sau, ori de câte ori este necesar, în şedinţe extraordinare, de către Comisia Permanenta a Uniunii Avocaţilor din România. … (3) Conducerea şedinţelor Consiliului Uniunii Avocaţilor din România revine preşedintelui acesteia, asistat de către vicepreşedinţi şi de membrul comisiei permanente coordonator al secretariatului Uniunii. … (4) Prevederile art. 124 din prezentul statut se vor aplica în mod corespunzător." … + Articolul 7Modificările Statutului profesiei de avocat vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Uniunii Avocaţilor din România,avocat Calin-Andrei ZamfirescuBucureşti, 14 decembrie 2002.Nr. 8.876.──────────────────
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
DezacordDe acord
Conectat cu
Permit crearea unui cont
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
Pentru a oferi cea mai buna experiența, utilizăm tehnologii cookie. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta în mod negativ anumite caracteristici și funcții ale siteului.
Functional
Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de abonat sau utilizator sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări prin intermediul unei rețele de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistii
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
A apărut o problemă la raportarea acestei postări.
Blocare membru?
Vă rugăm să confirmați că doriți să blocați acest membru.
Nu vei mai putea:
Vedeți postările membrilor blocați
Menționați acest membru în postări
Invitați acest membru în grupuri
Trimite mesaj acestui membru
Adăugați acest membru ca conexiune
Vă rugăm să rețineți:
Această acțiune va elimina și acest membru din conexiunile dvs. și va trimite un raport administratorului site-ului.
Vă rugăm să acordați câteva minute pentru finalizarea acestui proces.