Informatii Document
Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 655 din 2 iulie 2021
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema comunei Tormac, județul Timiș, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei comunei Tormac, județul Timiș, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
FLORIN-VASILE CÎȚU
Contrasemnează:
Viceprim-ministru,
Kelemen Hunor
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila ZoltánBucurești, 3 iunie 2021.Nr. 627. +
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
comunei Tormac, județul Timiș
+
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Tormac, județul TimișDescrierea stemeiStema comunei Tormac, județul Timiș, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în furcă răsturnată.În partea dreaptă, în câmp albastru, sus, în colț, se află o umbră de soare din aur, iar jos, un cal aflat în salt, fără șa și dârlogi, purtând un călăreț în ținută civilă cu brațele desfăcute, ridicând deasupra capului, în mâna dreaptă, o sabie, totul din aur.În partea stângă, în câmp roșu, se află un pelican cu aripile desfăcute (cu penele răsfirate) și capul spre dreapta, ciocul în jos, coborând spre trei pui. Puii sunt poziționați în semicerc, cu ciocurile ridicate, cel din dreapta este văzut din profil spre stânga, iar cei doi (cel din centru și cel din stânga) sunt văzuți din profil spre dreapta, totul din argint.În vârful scutului, în câmp verde, se află o rădăcină de copac retezat, din aur.Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumate ale stemeiCălărețul și soarele sunt elemente preluate din matricea sigilară a comunei din anul 1818.Pelicanul cu pui reprezintă simbolul creștinismului, iar numărul puilor indică numărul satelor componente ale comunei.Rădăcina de copac retezat simbolizează defrișarea terenului în vederea reconstruirii localității.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.