privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO(actualizată până la data de 20 ianuarie 1996*)
–––*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 191 din 23 august 1995. Aceasta este forma actualizată de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ până la data de 20 ianuarie 1996, cu modificările şi completările aduse de RECTIFICAREA nr. 624 din 16 august 1995.Guvernul României hotărăşte: + Articolul 1Comisia Naţionala a României pentru UNESCO, denumita în continuare Comisie, este instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată de la bugetul de stat, coordonata de Ministerul Învăţământului şi funcţionează în baza Hotărârii Guvernului nr. 458 din 29 iulie 1994, având relaţii de colaborare în principal cu Ministerul Culturii, Ministerul Cercetării şi Tehnologiei şi cu Comitetul Naţional Roman pentru Deceniul Mondial al Dezvoltării Culturale.––––-Art. 1 a fost modificat de RECTIFICAREA nr. 624 din 16 august 1995, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 13 din 20 ianuarie 1996. + Articolul 2Comisia este compusă din 70 de membri, numiţi prin ordin al ministrului învăţământului, din rindul personalitatilor marcante ale învăţământului, vieţii cultural-artistice şi ştiinţifice, la propunerea Ministerului Învăţământului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, Academiei Române şi a altor instituţii şi organisme centrale. + Articolul 3(1) Activitatea Comisiei se desfăşoară pe baza statutului propriu, aprobat de Ministerul Învăţământului. … (2) Preşedintele şi secretarul general al Comisiei sunt numiţi prin decizia primului-ministru, la propunerea Ministerului Învăţământului. … + Articolul 4Pentru desfăşurarea activităţii curente, Comisia are un secretariat, aprobat prin ordin al ministrului învăţământului, cu încadrarea în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 458 din 29 iulie 1994. + Articolul 5(1) Comisia este instituţia prin care se realizează relaţiile cu UNESCO – Paris şi cu alte instituţii UNESCO din străinătate, sub directa coordonare a Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Învăţământului. … (2) Comisia conlucreaza cu Delegaţia permanenta a României la UNESCO, care este organismul Ministerului Afacerilor Externe, care tine legătura şi rezolva direct problemele României la UNESCO – Paris. … + Articolul 6(1) Ministerele cu atribuţii pe linie UNESCO pot înfiinţa, în condiţiile legii, centre UNESCO de profil pentru desfăşurarea unor programe naţionale, prin ordin al ministrului, cu aprobarea preşedintelui Comisiei. … (2) Toate activităţile centrelor UNESCO prevăzute la alin. (1) se aproba de Comisie, în condiţiile legii. … + Articolul 7Orice prevedere contrară prezentei hotărâri se abroga.PRIM-MINISTRUNICOLAE VACAROIUContrasemnează:–––––Preşedintele Comisiei Naţionalea României pentru UNESCO,Liviu Maior,ministrul învăţământuluip. Ministru de stat,ministrul afacerilor externe,Marcel Dinu,secretar de stat–––––––
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
DezacordDe acord
Conectat cu
Permit crearea unui cont
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
Pentru a oferi cea mai buna experiența, utilizăm tehnologii cookie. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta în mod negativ anumite caracteristici și funcții ale siteului.
Functional
Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de abonat sau utilizator sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări prin intermediul unei rețele de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistii
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
A apărut o problemă la raportarea acestei postări.
Blocare membru?
Vă rugăm să confirmați că doriți să blocați acest membru.
Nu vei mai putea:
Vedeți postările membrilor blocați
Menționați acest membru în postări
Invitați acest membru în grupuri
Trimite mesaj acestui membru
Adăugați acest membru ca conexiune
Vă rugăm să rețineți:
Această acțiune va elimina și acest membru din conexiunile dvs. și va trimite un raport administratorului site-ului.
Vă rugăm să acordați câteva minute pentru finalizarea acestui proces.