HOTĂRÂRE nr. 611 din 4 septembrie 1991

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 234 din 22 noiembrie 1991
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1COMPLETEAZA PEHG 464 05/07/1991 ANEXA 2
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1COMPLETEAZA PEHG 464 05/07/1991 ANEXA 2
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind subvenţionarea de la bugetul administraţiei centrale de stat a unor sortimente de carne şi preparate din carne



Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Lista produselor şi serviciilor importante pentru populaţie, care se subvenţionează de la bugetul administraţiei centrale de stat, cuprinsă în anexa nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 464/1991, se completează cu poziţia nr. 15 „carne şi preparate din carne”.
 + 
Articolul 2Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Ministerul Economiei şi Finanţelor vor stabili lista sortimentelor de carne şi preparate din carne pentru care se vor acorda subvenţii, precum şi nivelul preţurilor cu amănuntul, care vor constitui limite maxime. Regiile autonome şi societăţile comerciale cu capital de stat care comercializează produsele vor aplica aceste preţuri începînd cu data de 9 septembrie 1991.Adaosurile comerciale la produsele din carne subvenţionate sînt cele în vigoare la data de 30 iunie 1991.
 + 
Articolul 3Diferenţele dintre preţurile cu amănuntul, mai puţin adaosurile comerciale prevăzute la art. 2, şi preţurile cu ridicată adaptate pe baza costurilor de producţie ale agenţilor economici producători se acordă de la bugetul administraţiei centrale de stat pe perioada 9 septembrie – 31 decembrie 1991 în limita sumei de 3,3 miliarde lei, pe bază de deconturi lunare întocmite conform normelor ce se vor elabora în acest scop de către Ministerul Economiei şi Finanţelor împreună cu Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
 + 
Articolul 4Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe anul 1991 la capitolul "diferenţe de preţ" cu suma de 3,3 miliarde lei, cu acoperire din suma rezervată în anul 1991 prin bugetul administraţiei centrale de stat pentru indexarea cheltuielilor materiale şi de capital în funcţie de evoluţia indicilor de preţuri.
 + 
Articolul 5Societăţile comerciale cu capital de stat, care industrializeaza carnea animaliera şi de pasare, vor realiza lunar, din sortimentele subventionale, cantităţi cel puţin la nivelul realizarilor medii lunare din perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 1991.PRIM-MINISTRUPETRE ROMAN
 + 
Anexa                   PREŢURILE CU AMĂNUNTUL – LIMITE MAXIME –            la produsele de carne şi preparate din carne, care      se subvenţionează de la bugetul administraţiei centrale de stat

         
  Nr. crt. Denumirea produselor U.M. Preţul cu amănuntul – limită maximă – lei/U.M.
  1. Carne de pui şi de găină, fără cap, picioare şi gît    
    – calitatea I kg 97,00
    – calitatea a II-a kg 90,00
  2. Piept de pui cu os kg 167,00
  3. Carne de porc, fără slănină, calitatea a II-a (fleică) kg 132,00
  4. Carne de porc cu slănină, calitatea a II-a (fleică, piept şi rasoale, în amestec) kg 105,00
  5. Amestec de carne de porc pentru mîncăruri kg 74,00
  6. Carne de vită calitatea a II-a (fleică, greabăn, piept şi rasoale) kg 138,00
  7. Amestec de carne de vită pentru mîncăruri kg 62,00
  8. Parizer din carne de porc şi de vită kg 140,00
  9. Salam de vară kg 235,00

NOTĂ:Preţurile cu amănuntul, care la data intrării în vigoare a hotărîrii sînt sub nivelul maxim din prezenta anexa, vor rămîne nemodificate.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x