HOTĂRÂRE nr. 589 din 8 august 2019

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 10/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 685 din 20 august 2019
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 102 21/09/1992 ART. 10
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 108
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
 Nu exista acte care fac referire la acest act





În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema orașului Bucecea, județul Botoșani, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei orașului Bucecea, județul Botoșani, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU
VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
Contrasemnează:
Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice,
Vasile-Daniel Suciu
București, 8 august 2019.Nr. 589. + 
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
orașului Bucecea, județul Botoșani
 + 
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei orașului Bucecea, județul Botoșani
Descrierea stemeiPotrivit anexei nr. 1, stema orașului Bucecea se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tripartit în fascie.În prima partiție, în câmp roșu, se află amplasată o cruce treflată decupată pe interior, cu marginile de argint.A doua partiție este dată de un zid crenelat de piatră din argint.În a treia partiție, în câmp albastru, se află o bandă ondulată din argint.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu trei turnuri crenelate.Semnificațiile elementelor însumateCrucea treflată decupată pe interior evocă rădăcinile străvechi ale localității, prima atestare documentară datează din anul 1569 și face trimitere la biserica cu hramul „Sf. Nicolae“ din anul 1787, declarată monument istoric.Zidul de piatră face trimitere la faptul că localitatea dobândește, de la 16 ianuarie 1828, statutul de târg, prin grija proprietarului Alecu Ralet – participant la Revoluția de la 1848 și luptător pentru cauza Unirii (1859).Banda undată de argint, pe un câmp de culoare albastră, simbolizează faptul că localitatea Bucecea s-a dezvoltat pe cursul Siretului, care a constituit din vechime o importantă arteră comercială, și face trimitere și la rezervația naturală Bălțile Siretului, aflată pe teritoriul actual al orașului.Coroana murală cu trei turnuri crenelate semnifică faptul că localitatea are rangul de oraș.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x