HOTĂRÂRE nr. 586 din 13 iunie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 439 din 24 iunie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 123 02/04/2001 ART. 33
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 107
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHG 30 15/01/2004
ActulREFERIT DEPLAN 15/01/2004





În temeiul prevederilor art. 107 din Constituția României și ale art. 33 alin. (1) din Legea nr. 123/2001 privind regimul străinilor în România,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1)Se stabilesc noile documente românești de identitate și de trecere a frontierei de stat care se eliberează străinilor, denumite în continuare documente, prevăzute în anexele nr. 1-4.(2)Documentele se realizează în conformitate cu standardele și recomandările Uniunii Europene.
 + 
Articolul 2(1)Punerea în circulație a noilor tipuri de documente se face de autoritățile abilitate prin lege, după epuizarea stocului existent la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.(2)Documentele eliberate până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, aflate asupra deținătorilor, se retrag treptat din circulație.(3)Valabilitatea documentelor prevăzute la alin. (2) nu se mai prelungește după punerea în circulație a noilor documente. + 
Articolul 3Documentele se eliberează titularilor după achitarea costului acestora, a costurilor operațiunilor de emitere, precum și a taxelor consulare și tarifelor stabilite potrivit reglementărilor legale. + 
Articolul 4Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE
Contrasemnează:
p. Ministru de interne,
Toma Zaharia,
secretar de stat
Ministrul afacerilor externe,
Mircea Geoana
Ministrul finanțelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu + 
Anexa nr. 1
LEGITIMATIE DE ȘEDERE TEMPORARĂ
(Se eliberează străinilor cu reședința temporară în România.)
Forma și mărimea documentului: în conformitate cu SR EN ISO/CEI 7810 (Institutul Roman de Standardizare) pentru cartela tip ID-1.Rubrici – fața I:Titlul documentului: LEGITIMATIE DE ȘEDERE TEMPORARĂNumărul documentului: în elemente speciale de siguranță și precedat de sigla ROUNume: aceasta rubrica va conține numele și prenumele titularului, în aceasta ordineData expirării: se va indica data până la care documentul este valabilLocul/data eliberării: se vor indica formatiunea emitenta (județul) și data eliberării legitimatiei de ședere temporarăTipul documentului: PERMIS DE ȘEDERESemnatura titularuluiScopul șederii: se va indica activitatea desfășurată de străin.Rubrici – fața a II-a:Data și locul nașterii (țara)Cetățenia (țara)Sexul: simbolizat, după caz, prin litera F sau MAlte informații:– se va indica reședința strainului în România (adresa completa);– alte informații relevante privind natura permisului sau persoana în cauza, precum și referitoare la dreptul de muncă al strainului.Datele informatizate citibile optic.NOTĂ:Fotografia va fi pozitionata pe fața I, în partea din stanga jos.Aplicarea stemei tarii se va face pe fața I, în partea din dreapta.Documentul va fi protejat printr-un film special multistrat laminabil.Denumirile rubricilor vor fi înscrise în limba română și în limba engleza.Caracteristicile, rubricatia, numărul și tipul elementelor de siguranță trebuie să corespundă standardelor Uniunii Europene în materie de permise de rezidență, stabilite prin Acțiunea comuna nr. 497X0011 din 16 decembrie 1996 referitoare la un model uniform de permis de rezidență, publicată în Jurnalul Oficial nr. L7 din 10 ianuarie 1997, și prin Decizia Consiliului Uniunii Europene nr. 398D0701 din 3 decembrie 1998 pentru completarea unui format uniform al permisului de rezidență, publicată în Jurnalul Oficial nr. L333 din 9 decembrie 1998. Acestea vor putea fi adaptate în funcție de dinamica standardelor interne și ale Uniunii Europene în domeniu.
 + 
Anexa nr. 2
CARNET DE IDENTITATE
(Se eliberează străinilor cărora li s-a aprobat stabilirea domiciliului în România.)
Forma și mărimea documentului: în conformitate cu SR EN ISO/CEI 7810 (Institutul Roman de Standardizare) pentru cartela tip ID-1.Rubrici – fața I:Titlul documentului: CARNET DE IDENTITATENumărul documentului: în elemente speciale de siguranță și precedat de sigla ROUNume: aceasta rubrica va conține numele și prenumele titularului, în aceasta ordineData expirării: se va indica data până la care documentul este valabilLocul/data eliberării: se vor indica formatiunea emitenta (județul) și data eliberării legitimatiei de ședere temporarăTitlul documentului: PERMIS DE ȘEDERESemnatura titularuluiRubrici – fața a II-a:Data și locul nașterii (țara)Cetățenia (țara)Sexul: simbolizat prin litera F sau MAlte informații: se va indica domiciliul strainului în România (adresa completa)Datele informatizate citibile optic.NOTĂ:Fotografia va fi pozitionata pe fața I, în partea din stanga jos.Aplicarea stemei tarii se va face pe fața I, în partea din dreapta.Documentul va fi protejat printr-un film special multistrat laminabil.Denumirile rubricilor vor fi înscrise în limba română și în limba engleza.Caracteristicile, rubricatia, numărul și tipul elementelor de siguranță trebuie să corespundă standardelor Uniunii Europene în materie de permise de rezidență, stabilite prin Acțiunea comuna nr. 497X0011 din 16 decembrie 1996 referitoare la un model uniform de permis de rezidență, publicată în Jurnalul Oficial nr. L7 din 10 ianuarie 1997, și prin Decizia Consiliului Uniunii Europene nr. 398D0701 din 3 decembrie 1998 pentru completarea unui format uniform al permisului de rezidență, publicată în Jurnalul Oficial nr. L333 din 9 decembrie 1998. Acestea vor putea fi adaptate în funcție de dinamica standardelor interne și ale Uniunii Europene în domeniu.
 + 
Anexa nr. 3
TITLUL DE CĂLĂTORIE
(Se eliberează străinilor returnați care nu dispun de documente de trecere a frontierei de stat)
Culoare: verde deschisMărime: format A4Număr de pagini: unaRubrici:RomâniaNumărul de înregistrareNumărul documentuluiValabil pentru o singura călătorie – de la …..– până la …Numele și prenumeleData nașteriiCetățeniaÎnălțimeaSemne particulareAdresa din țara de origine (dacă se cunoaște)Fotografia titularuluiAutoritatea emitentaData eliberăriiSemnatura titularuluiȘtampilaObservațiiNOTĂ:Rubricile vor fi pretiparite în limbile română, engleza și franceza.Hârtia A4 va conține pe fundal stema tarii, iar de-a lungul întregii pagini, pe o linie ondulata, cu microtext, cuvântul ROMÂNIA.Pe fotografie se aplică timbru sec.Caracteristicile, rubricatia și elementele de siguranță ale documentului trebuie să fie în conformitate cu exigențele Uniunii Europene stabilite prin Recomandarea nr. 396Y0919(06) din 30 noiembrie 1994 privind adoptarea unui model de document de călătorie pentru expulzarea/returnarea cetățenilor din țările terțe, publicată în Jurnalul Oficial nr. C274 din 19 octombrie 1996, pag. 18. Acestea vor putea fi adaptate în funcție de dinamica standardelor interne și ale Uniunii Europene în domeniu.
 + 
Anexa nr. 4
PAȘAPORT
pentru persoane fără cetățenie
Culoarea copertei: maro închisMărimea: 125 x 88 mmNumăr de pagini: 32Seria pasaportului: perforata pe toate filele, exclusiv fila informatizataNumerotarea paginilor: tiparita în partea de jos a fiecărei paginiFila informatizata (prinsă prin coasere în carnet în momentul confectionarii):– datele de identitate ale titularului (nume, prenume, data nașterii, locul nașterii), data emiterii și organul emitent, data valabilității;– cod personal;– țara de origine a titularului;– seria pasaportului;– datele informatizate citibile optic;– fotografia titularului digitalizata direct pe fila informatizata.Protecția filei informatizate: film special multistrat laminabilPagini rezervate pentru mențiuni ale autorităților române:– prelungirea valabilității;– insotitoriPagini cu vizePagina cu instrucțiuni, obligațiiHârtie: specială, filigran, elemente de siguranță.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x