HOTĂRÂRE nr. 578 din 25 septembrie 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 267 din 6 octombrie 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 2COMPLETAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 1MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 2MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 3MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 5MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DERAPORT 09/04/2002
ActulREFERIT DEORDIN 2101 27/11/1997
ActulREFERIT DENORMA 27/11/1997
ART. 2COMPLETAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 1MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 2MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 3MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997
ANEXA 5MODIFICAT DEHG 842 09/12/1997

privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli, rectificate pe anul 1997, ale regiilor autonome, companiilor, societăţilor naţionale şi al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecanică Fina – C.E.F.I.N. Bucureşti, din coordonarea Ministerului Industriei şi Comerţului, precum şi a subvenţiilor şi transferurilor pentru unele societăţi comerciale cu capital de stat



În temeiul art. 29 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/1997 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anu 1997,Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Se aprobă bugetele de venituri şi cheltuieli, rectificate pe anul 1997, ale regiilor autonome, companiilor, societăţilor naţionale şi al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecanică Fina – C.E.F.I.N. Bucureşti din coordonarea Ministerului Industriei şi Comerţului, prevăzute în anexa nr. I (1-15).Defalcarea pe trimestre a indicatorilor cuprinşi în bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate, prevăzute la alineatul precedent, se aproba de către Ministerul Industriei şi Comerţului.
 + 
Articolul 2Nivelul subventiei alocate pentru fiecare agent economic şi pentru fiecare produs este cel prevăzut în anexa nr. II (9-14, 16 şi 17).Subvenţiile de la bugetul de stat se acordă lunar, cumulat de la începutul anului, în funcţie de producţia livrata şi de norma de subvenţie pe produs, corespunzătoare perioadei în care se decontează, cu excepţia produselor pentru care exista alte prevederi în anexa nr. II. Pentru luna în curs se vor lua în calcul, la acordarea subventiei, cantităţile programate, care nu vor putea depăşi 1/12 din programul anual.Pentru trimestrul IV 1997, acordarea subvenţiilor se va efectua pe baza programelor aprobate, cu încadrarea în volumul total al subventiei alocate prin bugetul de stat rectificat.Regularizarea subventiei la sfârşitul anului se va face pe baza deconturilor definitive anuale, eventualele diferenţe în plus sau în minus faţă de prevederi putând fi redistribuite între agenţii economici de către ordonatorul principal de credite, în limita sumelor înscrise în bugetul de stat.
 + 
Articolul 3Nivelul transferurilor pentru fiecare regie autonomă, companie sau societate naţionala beneficiara este cel stabilit în anexa nr. III (9-14), acordarea acestora de la bugetul de stat urmând să se facă în limita valorilor totale aprobate, lunar, pe baza cheltuielilor realizate, iar pentru luna în curs se vor lua în calcul cheltuielile programate, care nu vor putea depăşi 1/12 din programul anual. Sumele rămase disponibile la finele anului, faţă de prevederile din bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate, vor putea fi solicitate de la bugetul de stat de către ministerul de resort pentru redistribuire, pe baza deconturilor anuale de cheltuieli.Acordarea transferurilor prevăzute în anexa nr. V pentru Societatea Comercială "Uzina de Valorificare a Cenusilor de Pirita Turnu Magurele" – S.A. se va face potrivit prevederilor art. 2, în limita sumei anuale aprobate cu aceeaşi destinaţie potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 14/1997.În vederea obţinerii sumelor de la bugetul de stat, deconturile lunare pentru subvenţii pe produse şi transferuri ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale vor fi avizate de către organele teritoriale ale Ministerului Finanţelor.
 + 
Articolul 4Lista produselor din industria carbunelui, minereurilor feroase, neferoase, radioactive, rare şi nemetalifere, care se subvenţionează de la bugetul de stat în anul 1997, este prevăzută în anexa nr. IV.
 + 
Articolul 5Cheltuielile totale aferente veniturilor înscrise în bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate ale regiilor autonome, companiilor, societăţilor naţionale şi al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanică Fina – C.E.F.I.N. Bucureşti, prevăzute la art. 1, reprezintă limite maxime şi nu pot fi depăşite decât în cazuri justificate, cu aprobarea Guvernului, la propunerea ministerului de resort, cu avizul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor.În cazul în care în execuţie se înregistrează depăşiri sau nerealizari ale veniturilor aprobate, regiile autonome, companiile, societăţile naţionale şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanică Fina – C.E.F.I.N. Bucureşti, pot efectua cheltuieli în funcţie de realizarea veniturilor cu încadrarea în indicatorii de eficienta aprobaţi.
 + 
Articolul 6Regiile autonome, companiile, societăţile naţionale şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanică Fina – C.E.F.I.N. Bucureşti vor aduce la îndeplinirea programelor de restructurare aprobate de Guvern, stabilind măsuri de eficienta în utilizarea fondurilor, concomitent cu reducerea costurilor de producţie, restructurarea unor activităţi şi creşterea profitabilitatii.Ministerul Industriei şi Comerţului va analiza şi va verifica modul de realizare a obiectivelor stabilite prin programele de restructurare, iar în raport cu concluziile, va hotărî oportunitatea menţinerii în funcţie a managerilor şi a membrilor consiliilor de administraţie şi va dispune măsuri concrete de imbunatatire a activităţii acestora.
 + 
Articolul 7Nerespectarea prevederilor art. 5 constituie contravenţie, dacă nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.Contravenţia se constata şi amenda se aplică de către organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, persoanelor vinovate de nerespectarea prezentei hotărâri.
 + 
Articolul 8Anexele nr. I (1-15), II (9-14, 16 şi 17), III (9-14), IV şi V fac parte integrantă din prezenta hotărâre şi se vor transmite Ministerului Industriei şi Comerţului şi Ministerului Finanţelor. PRIM-MINISTRUVICTOR CIORBEAContrasemnează:–––––Ministru de stat,ministrul finanţelor, Mircea CiumaraMinistru de stat,ministrul industriei şi comerţului,Calin Popescu-Tariceanup. Ministrul muncii şi protecţiei sociale,Norica Nicolai,secretar de stat––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x