HOTĂRÂRE nr. 578 din 10 septembrie 1998

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 355 din 17 septembrie 1998
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 101 07/02/2002
ART. 3COMPLETAT DEHG 306 15/04/1999
ART. 4MODIFICAT DEHG 306 15/04/1999
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 101 07/02/2002
ART. 3COMPLETAT DEHG 306 15/04/1999
ART. 4MODIFICAT DEHG 306 15/04/1999

privind instituirea burselor de cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorala "Vasile Parvan" la Accademia di România din Roma şi "Nicolae Iorga" la Istituto Romeno di Cultura din Venetia



Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Se instituie bursele de cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorala "Vasile Parvan" la Accademia di România din Roma şi "Nicolae Iorga" la Istituto Romeno di Cultura din Venetia.
 + 
Articolul 2Bursele "Vasile Parvan" şi "Nicolae Iorga" sunt în număr de 14 şi, respectiv, 6 şi se acordă, la fiecare 2 ani, pentru următoarele domenii: istorie şi ştiinţe sociale, arheologie, arhivistica, biblioteconomie – 5 burse; filologie clasica şi moderna – 3 burse; istoria artei şi arhitectura – 3 burse; literatura şi studii literare – 3 burse; arte: muzica, arte plastice, teatru – 4 burse; ştiinţe economice şi ştiinţe exacte: fizica, matematica, chimie – 2 burse.
 + 
Articolul 3(1) Bursele sunt finanţate din surse bugetare şi extrabugetare de către Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Academia Română, Alianta Naţionala a Uniunilor de Creatori, Fundaţia Culturală Română, universităţi, precum şi din alte surse.(2) Banca Naţionala a României poate asigura acordarea de burse proprii şi achiziţionarea de aparatura şi materiale pentru unele dotări indispensabile bunei funcţionari a programului de pregătire din cele doua instituţii: ordinatoare, copiatoare, consumabile, abonamente la periodice.
 + 
Articolul 4(1) Cuantumul burselor reprezintă echivalentul sumei de 1.200 – 1.500 DM/luna/persoana, pentru 10 luni, plus cazarea gratuita la Accademia di România din Roma şi la Istituto Romeno di Cultura din Venetia.(2) Gestionarea fondului de burse se realizează de către Banca Naţionala a României.(3) Sumele rezultate prin anularea stagiului de pregătire a bursierilor se reutilizeaza pentru următorul concurs de selecţie.
 + 
Articolul 5(1) Selecţionarea bursierilor se face printr-un concurs naţional ale cărui criterii sunt prevăzute într-un regulament de selecţie, aprobat de instituţiile menţionate la art. 3. Acestea desemnează câte o persoană care va lucra în comisia pregătitoare a regulamentului de selecţie. Directorul de la Accademia di România din Roma şi directorul de la Istituto Romeno di Cultura din Venetia fac parte de drept din aceasta comisie.(2) Concursul de selecţie se anunta public până la sfârşitul lunii mai, iar rezultatul selecţiei este anuntat la sfârşitul lunii iunie, astfel încât stagiul de pregătire să poată începe la data de 1 octombrie a aceluiaşi an. Pentru anul universitar 1998/1999 calendarul concursului şi criteriile de selecţie se stabilesc prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, astfel încât stagiul de pregătire să poată începe la data de 1 decembrie 1998.(3) Juriul pentru acordarea burselor este format din 10 persoane de prestigiu recunoscut – oameni de ştiinţa, arta şi cultura -, desemnate de instituţiile menţionate la art. 3. Directorul de la Accademia di România din Roma şi directorul de la Istituto Romeno di Cultura din Venetia sunt de drept preşedintele, respectiv vicepreşedintele juriului.
 + 
Articolul 6Ministerul Educaţiei Naţionale eliberează o diploma cursanţilor care au absolvit stagiul de pregătire.
 + 
Articolul 7(1) Directorul de la Accademia di România din Roma şi directorul de la Istituto Romeno di Cultura din Venetia sunt răspunzători de organizarea şi controlul stagiului de pregătire a bursierilor, în conformitate cu proiectul prezentat de candidaţi în perioada de selecţie, şi pot propune, la verificarea anuală a îndeplinirii obligaţiilor asumate, întreruperea stagiului.(2) Bursierii au obligaţia să urmeze un program de cursuri şi de cercetare, prevăzut în proiectul în temeiul căruia au fost selecţionaţi.(3) La sfârşitul fiecărui an de studiu bursierii vor preda spre publicare în revista "Ephemeris Dacoromana" câte un studiu de minimum 30 de pagini sau vor dona către Accademia di România din Roma, respectiv către Istituto Româno di Cultura din Venetia, câte o opera literară, compoziţie muzicala, pictura, sculptura sau altele asemenea, după caz. PRIM-MINISTRURADU VASILE Contrasemnează:–––––-Ministrul educaţiei naţionale,Andrei MargaMinistrul afacerilor externe,Andrei Plesu Ministrul finanţelor,Daniel Daianup. Ministrul culturii,Maria Berza,secretar de stat–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x