HOTĂRÂRE nr. 567 din 20 septembrie 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 253 din 25 septembrie 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 102 12/11/1994
ActulREFERIRE LAOG 26 28/08/1993 ART. 2
ActulREFERIRE LAOG 26 28/08/1993 ART. 35
ART. 1REFERIRE LAHG 161 05/05/1997
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind reducerea temporară a taxelor vamale aplicabile unor produse agricole originare din Uniunea Europeană la importul în România



În temeiul art. 2 şi al art. 35 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1993 privind Tariful vamal de import al României, aprobată şi modificată prin Legea nr. 102/1994,Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Taxele vamale pentru unele produse agricole originare din Uniunea Europeană, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 161/1997 privind taxele vamale de import pentru produsele agricole, în anul 1997, se reduc temporar, la nivelurile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
 + 
Articolul 2Prezenta hotărâre se aplică până la data de 31 decembrie 1997 inclusiv.PRIM-MINISTRUVICTOR CIORBEAContrasemnează:–––––Ministru de stat,ministrul finanţelor,Mircea CiumaraMinistrul agriculturii şi alimentaţiei,Dinu Gavrilescu Ministru de stat,ministrul industriei şi comerţului,Calin Popescu-Tariceanup. Ministru de stat,ministrul afacerilor externe,Lazar Comanescu,secretar de stat
 + 
Anexa 1                  TAXELE VAMALEaplicabile la importul în România a unor produse agricole originare din Uniunea Europeană

       
  Poziţia tarifară Denumirea produsului Taxa vamală
  01.04 Animale vii din specia ovină şi caprină.  
  0104.10 – Din specia ovină:  
  0104.10.10 – Reproducători de rasă pură 2,3
  0104.20 – Din specia caprină:  
  0104.20.10 – Reproducători de rasă pură 2,3
  04.03 Lapte bătut, lapte prins şi smântână, iaurt, chefir şi alte sorturi de lapte şi smântână fermentate sau acidulate, chiar concentrate, chiar cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi), sau aromatizate, sau cu adaos de fructe sau cacao.  
  0403.10 – Iaurt:  
    – Aromat, cu adaos de fructe sau de cacao:  
    – Pudră, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grăsimi:  
  0403.10.51 –- Care să nu depăşească 1,5% din greutate 29,75
  0403.10.53 –- Care să depăşească 1,5% dar să nu depăşească 27% din greutate 29,75
  0403.10.59 –- Care să depăşească 27% din greutate 29,75
    – Altele, cu un conţinut de grăsimi:  
  0403.10.91 –- Care să nu depăşească 3% din greutate 29,75
  0403.10.93 –- Care să depăşească 3% dar să nu depăşească 6% în greutate 29,75
  0403.10.99 –- Care să depăşească 6% din greutate 29,75
  0403.90 – Altele:  
    – Nearomate, fără adaos de fructe sau de cacao:  
    – Aromate, cu adaos de fructe sau de cacao:  
    – Pudră, granule sau alte forme solide, cu un conţinut de grăsimi de lapte:  
  0403.90.71 –- Care să nu depăşească 1,5% din greutate 29,75
  0403.90.73 –- Care să depăşească 1,5% dar să nu depăşească 27% din greutate 29,75
  0403.90.79 –- Care să depăşească 27% din greutate 29,75
    – Altele, cu un conţinut de grăsimi de lapte:  
  0403.90.91 –- Care să nu depăşească 3% din greutate 29,75
  0403.90.93 –- Care să depăşească 3% dar să nu depăşească 6% în greutate 29,75
  0403.90.99 –- Care să depăşească 6% din greutate 29,75
  04.06 Brânzeturi şi caşuri. 15*)
  07.10 Legume, pregătite sau nu prin fierbere în apă sau în aburi, congelate.  
  0710.40.00 – Porumb dulce 18,9
  07.11 Legume conservate provizoriu (de exemplu, cu bioxid de sulf, în saramură, în apă sulfuroasă sau în alte soluţii de preconservare), dar improprii consumului alimentar în această stare.  
  0711.90 – Alte legume; amestecuri de legume:  
    – Legume:  
  0711.90.30 – Porumb dulce 29,4
  08.05 Citrice, proaspete sau uscate.  
  0805.90.00 – Altele  
  ex 0805.90.00 – De la 1 noiembrie la 30 aprilie 15
  08.10 Alte fructe, proaspete.  
  0810.90 – Altele:  
  0810.90.85 – Altele  
  ex 0810.90.85 – De la 1 noiembrie la 30 aprilie 15
  12.11 Plante şi părţi de plante, seminţe şi fructe din speciile folosite în principal în parfumerie, medicină sau ca insecticide, fungicide şi în scopuri similare, proaspete sau uscate, chiar tăiate, sfărâmate sau sub formă de pudră.  
  1211.90 – Altele:  
  1211.90.95 – Altele  
  ex 1211.90.95 – Altele, cu excepţia cojilor de chinină 18,8
  13.02 Seve şi extracte vegetale; substanţe pectice, pectinaţi şi pectaţi; agar-agar şi alte produse mucilaginoase şi agenţi de mărire a viscozităţii, chiar modificate, derivate din produse vegetale.  
  1302.31.00 – Agar-agar 4
  17.04 Produse zaharoase (inclusiv ciocolată albă), care nu conţin cacao.  
  1704.10 – Gumă de mestecat (chewing-gum), acoperită sau neacoperită cu zahăr:  
    – Cu un conţinut de zaharoză de până la 60% din greutate (inclusiv zahăr invertit calculat în zaharoză):  
  1704.10.11 – Sub formă de bandă 28,6
  1704.10.19 – Altele 30,3
    – Cu un conţinut de zaharoză de 60%, sau mai mult din greutate (inclusiv zahăr invertit calculat în zaharoză):  
  1704.10.91 – Sub formă de bandă 28,6
  1704.10.99 – Altele 28,6
  1704.90 – Altele:  
  1704.90.30 – Preparate aşa-zise "ciocolată albă" 33,6
    – Altele:  
  1704.90.55 – Pastile pentru gât şi dropsuri pentru tuse 34,4
  1704.90.61 – Drajeuri şi dulciuri similare drajeificate 38,8
    – Altele:  
  1704.90.65 –- Gumă de mestecat şi jeleuri, inclusiv paste de fructe, sub formă de zaharoză 38,8
  1704.90.71 –- Bomboane de zahăr ars, umplute sau nu 45
  1704.90.75 –- Caramele 48
    –- Altele:  
  1704.90.81 –– Obţinute prin compresie 48
  1704.90.99 –– Altele 48
  18.03 Pastă de cacao, degresată sau nedegresată.  
  1803.10.00 – Nedegresată 31,2
  1803.20.00 – Degresată total sau parţial 31,2
  1804.00.00 Unt, grăsimi şi ulei de cacao. 18,9
  1805.00.00 Pudră de cacao, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi). 31,2
  18.06 Ciocolată şi alte preparate alimentare care conţin cacao.  
  1806.10 – Pudră de cacao, cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi):  
  1806.10.15 – Care nu conţine zaharoză, sau conţine zaharoză în proporţie de mai puţin de 5% din greutate (inclusiv zahăr invertit calculat în zaharoză), sau izoglucoză calculată în zaharoză 32,6
  1806.10.20 – Cu un conţinut de zaharoză de 5% dar nu mai mult de 65% din greutate (inclusiv zahăr invertit calculat în zaharoză), sau izoglucoză calculată în zaharoză 32,6
  1806.10.30 – Cu un conţinut de zaharoză (inclusiv zahăr invertit calculat în zaharoză), sau izoglucoză calculată în zaharoză, de 65% sau mai mult şi de până la 80% din greutate 31,2
  1806.10.90 – Cu un conţinut de zaharoză (inclusiv zahăr invertit calculat în zaharoză), sau izoglucoză calculată în zaharoză de 80% şi peste 31,2
  1806.20 – Alte preparate care se prezintă sub formă de blocuri sau bare în greutate de peste 2 kg sau în stare lichidă, pastă, pudră, granule sau forme similare ambalate în recipiente sau ambalaje directe, cu un conţinut de peste 2 kg:  
  1806.20.10 – Cu un conţinut de unt de cacao de 31% sau mai mult din greutate, sau cu un conţinut de unt de cacao şi grăsimi de lapte de 31% sau mai mult din greutate 30,8
  1806.20.30 – Cu un conţinut de unt de cacao şi grăsimi de lapte de 25% sau mai mult şi de până la 31% din greutate 29,6
    – Altele:  
  1806.20.50 – Cu un conţinut de unt de cacao de 18% sau mai mult din greutate 30,8
  1806.20.70 – Preparate aşa-zise "ciocolată cu lapte fărâmată" 29,6
  1806.20.80 – Cacao glasată 29,6
  1806.20.95 – Altele 29,6
    – Altele care se prezintă sub formă de tablete, bare sau batoane:  
  1806.31.00 – Umplute 48*)
  1806.32 – Neumplute:  
  1806.32.10 – La care s-au adăugat cereale, fructe sau nuci 43,2*)
  1806.32.90 – Altele 48*)
  1806.90 – Altele:  
    – Ciocolată şi produse din ciocolată:  
    – Bomboane de ciocolată (praline), umplute sau nu:  
  1806.90.11 –- Care conţin alcool 48*)
  1806.90.19 –- Altele 43,2*)
    – Altele:  
  1806.90.31 –- Umplute 43,2*)
  1806.90.39 –- Neumplute 43,2*)
  1806.90.50 – Dulciuri şi înlocuitori ale acestora, fabricate din înlocuitori ai zahărului şi care conţin cacao 43,2*)
  1806.90.60 – Paste pentru umplutură care conţin cacao 43,2*)
  1806.90.70 – Preparate conţinând cacao, pentru băuturi 43,2*)
  1806.90.90 – Altele 43,2*)
  19.01 Extracte de malţ; preparate alimentare din făinuri, grişuri, amidonuri sau extracte de malţ, care nu conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie de sub 40% din greutate, calculată pe o bază complet degresată, nedenumite sau necuprinse în altă parte; preparate alimentare din produsele prevăzute la poziţiile nr. 04.01-04.04, care nu conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie de sub 5% din greutate calculată pe o bază complet degresată, nedenumite şi necuprinse în altă parte.  
  1901.90 – Altele:  
    – Extracte de malţ:  
  1901.90.11 – Cu un conţinut în extract uscat de 90% sau mai mult din greutate 31,2
  1901.90.19 – Altele 31,2
  19.02 Aluat alimentar chiar fiert, umplut (cu carne sau alte substanţe) sau altfel preparat, ca de exemplu: spaghete, macaroane, fidea, lazane, gnochi, ravioli, canelone; cuşcuş preparat sau nepreparat. – Aluat alimentar nefiert, neumplut, nici altfel preparat:  
  1902.11.00 – Cu ouă în conţinut 35,5
  1902.19 – Altele:  
  1902.19.10 – Care nu conţin făină sau griş din grâu comun 31,5
  1902.19.90 – Altele 31,5
  1902.20 – Aluat alimentar umplut (chiar fiert sau altfel preparat):  
    – Altele:  
  1902.20.91 – Fierte 27,6
  1902.20.99 – Altele 27,6
  1902.30 – Alte aluaturi alimentare:  
  1902.30.10 – Uscate 34,6
  1902.30.90 – Altele 34,6
  1902.40 – Cuşcuş:  
  1902.40.10 – Nepreparat 38,2
  1902.40.90 – Altele 38,2
  19.05 Produse de brutărie, de patiserie şi biscuiţi chiar cu cacao; hostii, caşete goale pentru medicamente, vafe cu capac, pastă uscată de făină de amidon sau de fecule, în foi şi alte produse similare.  
  1905.30 – Biscuiţi la care s-au adăugat îndulcitori (edulcoranţi); vafe şi alveole:  
    – Acoperiţi sau glasaţi complet sau parţial cu ciocolată sau cu alte preparate care conţin cacao:  
  1905.30.11 – În ambalaje directe, cu un conţinut net care să nu depăşească 85 g 38,5
  1905.30.19 – Altele 38,5
    – Altele:  
    – Biscuiţi la care s-au adăugat îndulcitori (edulcoranţi):  
  1905.30.30 –- Cu un conţinut de grăsimi de lapte de 8% sau mai mult din greutate 37
    –- Altele:  
  1905.30.51 –– Sandviş de biscuiţi 27
  1905.30.59 –– Altele 28,5
    – Vafe şi alveole:  
  1905.30.91 –- Sărate, umplute sau neumplute 31,2
  1905.30.99 –- Altele 36,4
  1905.90 – Altele:  
    – Altele:  
  1905.90.40 – Vafe şi alveole cu un conţinut de apă care să depăşească 10% din greutate 31,2
  1905.90.45 – Biscuiţi 28,5
  1905.90.55 – Produse extrudate sau expandate, sărate sau aromatizate 28,5
    – Altele:  
  1905.90.60 –- La care s-au adăugat îndulcitori (edulcoranţi) 28,5
  1905.90.90 –- Altele 34
  20.01 Legume, fructe şi alte părţi comestibile de plante, preparate sau conservate în oţet sau acid acetic.  
  2001.90 – Altele:  
  2001.90.30 – Porumb dulce (Zea mays var. saccharata) 31,2
  21.01 Extracte, esenţe şi concentrate de cafea, de ceai sau de mate şi preparate având la bază aceste produse sau având la bază cafea, ceai sau mate; cicoare prăjită şi alţi înlocuitori organici de cafea şi extracte, esenţe şi concentrate din acestea.  
  2101.30 – Cicoare prăjită şi alţi înlocuitori prăjiţi de cafea şi extracte, esenţe şi concentrate din acestea:  
    – Cicoare prăjită şi alţi înlocuitori prăjiţi de cafea:  
  2101.30.11 – Cicoare prăjită 31,2
  2101.30.19 – Altele 31,2
    – Extracte, esenţe şi concentrate de cicoare prăjită şi de alţi înlocuitori prăjiţi de cafea:  
  2101.30.91 – De cicoare prăjită 31,2
  2101.30.99 – Altele 31,2
  21.02 Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme monocelulare moarte (cu excepţia vaccinurilor de la poziţia nr. 30.02); prafuri de copt preparate.  
  2102.10 – Drojdii active:  
  2102.10.10 – Drojdii de cultură 30,3
    – Drojdii pentru panificaţie:  
  2102.10.31 – Uscate 37
  2102.10.39 – Altele 37
  2102.10.90 – Altele 31,2
  2102.20 – Drojdii inactive; alte microorganisme monocelulare moarte:  
    – Drojdii inactive:  
  2102.20.11 – În tablete, cuburi sau în alte forme similare, sau în ambalaje directe cu un conţinut net care să nu depăşească 1 kg 31,2
  2102.20.19 – Altele 31,2
  2102.30.00 – Prafuri de copt preparate 30,3
  21.03 Sosuri şi preparate pentru acestea; compoziţii din condimente şi din produse de asezonare; făină de muştar şi muştar preparat.  
  2103.20.00 – Ketchup şi alte sosuri de tomate 48*)
  2103.30 – Făină de muştar şi muştar preparat:  
  2103.30.90 – Muştar preparat 51,2
  2105.00 Îngheţate şi alte forme de gheaţă comestibilă cu sau fără cacao:  
  2105.00.10 – Care nu conţin grăsimi provenite din lapte, sau conţin mai puţin de 3% din greutate din aceste grăsimi 41,3*)
    – Cu un conţinut de grăsimi provenite din lapte:  
  2105.00.91 – Egal sau mai mare de 3% dar mai mic de 7% 45*)
  2105.00.99 – Egal sau mai mare de 7% 45*)
  21.06 Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în altă parte.  
  2106.10 – Concentrate de proteine şi substanţe proteice texturate:  
  2106.10.20 – Care nu conţin grăsimi provenite din lapte, zaharoză, izoglucoză, glucoză, amidon sau făină de cartofi (fecule), sau conţin mai puţin de 1,5% grăsimi din lapte, mai puţin de 5% zaharoză sau izoglucoză, mai puţin de 5% glucoză, amidon sau fecule 18,9
  2106.10.80 – Altele 18,9
  2203.00 Bere fabricată din malţ:  
    – În recipiente al căror conţinut este de 10 litri sau mai puţin:  
  2203.00.01 – În sticle 55*)
  2203.00.09 – Altele 55*)
  2203.00.10 – În recipiente al căror conţinut să depăşească 10 litri 55*)
  2304.00.00 Turte şi alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracţia uleiului de soia. ex

    *) Taxele vamale reduse la importul din Uniunea Europeană se aplică în limita contingentelor tarifare prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre. + 
Anexa 2                  LISTAproduselor agricole pentru care taxele vamale reduse la importul din Uniunea Europeană se acordă în limita unor contingente tarifare

       
  Poziţia tarifară Descriere Cantitatea anuală 1997
  04.06 Brânzeturi şi caşuri 1.400 tone
  18.06 Ciocolată şi alte preparate alimentare care conţin cacao  
    – Altele, care se prezintă sub formă de tablete, bare sau batoane 900 tone*)
  1806.31.00 – Umplute  
  1806.32.10 – La care s-au adăugat cereale, fructe sau nuci  
  1806.32.90 – Altele  
    – Ciocolată şi produse din ciocolată  
  1806.90.11 –- Care conţin alcool  
  1806.90.19 –- Altele  
    – Altele:  
  1806.90.31 –- Umplute  
  1806.90.39 –- Neumplute  
  1806.90.50 – Dulciuri şi înlocuitori ale acestora, fabricate din înlocuitori ai zahărului şi care conţin cacao  
  1806.90.60 – Paste pentru umplutură care conţin cacao  
  1806.90.70 – Preparate conţinând cacao, pentru băuturi  
  1806.90.90 – Altele  
  2103.20.00 – Ketchup şi alte sosuri de tomate 100 tone*)
  2105.00 Îngheţate şi alte forme de gheaţă comestibile cu sau fără cacao: 160 tone*)
  2105.00.10 – Care nu conţin grăsimi provenite din lapte sau conţin mai puţin de 3% din greutate din aceste grăsimi  
    – Cu un conţinut de grăsimi provenite din lapte:  
  2105.00.91 – Egal sau mai mare de 3% dar mai mic de 7%  
  2105.00.99 – Egal sau mai mare de 7%  
  2203.00 Bere fabricată din malţ: 60.000 hl*)
    – În recipiente al căror conţinut este de 10 litri sau mai puţin:  
  2203.00.01 – În sticle  
  2203.00.09 – Altele  
  2203.00.10 – În recipiente al căror conţinut să depăşească 10 litri

Notă *) Cantitatea efectivă se stabileşte pro rata temporis de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x