HOTĂRÂRE nr. 554 din 12 iulie 1999

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 340 din 16 iulie 1999
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 772 14/07/2005
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 151 15/07/1998 ART. 12
ANEXA 1REFERIRE LAHG 978 23/12/1998
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 151 15/07/1998 ART. 2
ANEXA 1REFERIRE LALEGE 151 15/07/1998 ART. 10
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DERAPORT 04/06/2013
ActulABROGAT DEHG 772 14/07/2005
ActulREFERIT DEHG 404 19/04/2001

privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionala



În temeiul dispoziţiilor art. 12 din Legea nr. 151/1998 privind dezvoltarea regionala în România,Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul UNICSe aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionala, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRURADU VASILEContrasemnează:–––––Preşedintele Agenţiei Naţionalepentru Dezvoltare Regionala,Liviu Marcu
 + 
Anexa 1REGULAMENTde organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionala + 
Capitolul 1Dispoziţii generale + 
Articolul 1Consiliul Naţional pentru Dezvoltare Regionala, denumit în continuare C.N.D.R., este organ deliberativ fără personalitate juridică, înfiinţat în temeiul art. 10 din Legea nr. 151/1998 privind dezvoltarea regionala în România.
 + 
Articolul 2C.N.D.R. are ca scop promovarea obiectivelor de baza ale politicii de dezvoltare regionala în România, stabilite la art. 2 din Legea nr. 151/1998.
 + 
Articolul 3(1) C.N.D.R. are în componenta sa preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor pentru dezvoltare regionala şi, la paritate cu numărul acestora, conducatori ai organelor administraţiei publice centrale, desemnaţi prin hotărâre a Guvernului, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului.(2) În cazul indisponibilitatii membrilor titulari, aceştia vor desemna un înlocuitor cu drept de vot.(3) Membrii C.N.D.R. îşi exercită atribuţiile cu titlu gratuit.
 + 
Articolul 4Preşedintele C.N.D.R. este primul-ministru, conform dispoziţiilor art. 10 alin. (3) din Legea nr. 151/1998.
 + 
Articolul 5Organul executiv al C.N.D.R. este Agenţia Naţionala pentru Dezvoltare Regionala, care este organizată şi funcţionează potrivit dispoziţiilor Hotărârii Guvernului nr. 978/1998.
 + 
Articolul 6Agenţia Naţionala pentru Dezvoltare Regionala asigura secretariatul C.N.D.R., efectuand următoarele activităţi principale:a) pregăteşte şi transmite documentele necesare în vederea convocării şedinţelor C.N.D.R.;b) întocmeşte procesul-verbal al şedinţei;c) asigura, între şedinţe, asistenţa de specialitate necesară preşedintelui şi membrilor C.N.D.R.;d) asigura activităţile de registratura şi arhivare pentru toate documentele privind activitatea C.N.D.R.;e) asigura convocarea C.N.D.R. în condiţiile stabilite prin prezentul regulament;f) îndeplineşte alte activităţi legate de secretariatul C.N.D.R.
 + 
Capitolul 2Atribuţii + 
Articolul 7C.N.D.R. are următoarele atribuţii:a) aproba Strategia naţionala pentru dezvoltare regionala şi Programul naţional pentru dezvoltare regionala;b) prezintă Guvernului propuneri privind constituirea Fondului naţional pentru dezvoltare regionala;c) aproba criteriile, priorităţile şi modul de alocare a resurselor Fondului naţional pentru dezvoltare regionala;d) urmăreşte utilizarea fondurilor alocate agentiilor pentru dezvoltare regionala din Fondul naţional pentru dezvoltare regionala;e) urmăreşte realizarea obiectivelor dezvoltării regionale inclusiv în cadrul activităţilor de cooperare externa a regiunilor de dezvoltare, de tip transfrontalier, interregional, la nivelul euroregiunilor;f) elaborează propriul regulament de organizare şi funcţionare;g) stabileşte nivelul cheltuielilor de organizare şi funcţionare ale Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala, respectiv bugetul, din Fondul naţional de dezvoltare regionala şi îl înaintează Guvernului spre aprobare;h) propune Guvernului declararea şi delimitarea zonelor defavorizate;i) îndeplineşte alte atribuţii în domeniul dezvoltării regionale care îi sunt conferite prin lege sau prin acorduri internaţionale la care România este parte.
 + 
Articolul 8(1) Preşedintele C.N.D.R. are următoarele atribuţii:a) stabileşte data la care se convoacă C.N.D.R. în şedinţa ordinară sau extraordinară;b) aproba proiectul ordinii de zi a C.N.D.R.;c) semnează hotărârile luate de C.N.D.R.;d) conduce şedinţele C.N.D.R.(2) Preşedintele C.N.D.R. poate desemna dintre membrii C.N.D.R. un înlocuitor care să conducă şedinţa.
 + 
Capitolul 3Funcţionarea C.N.D.R. + 
Articolul 9(1) Lucrările C.N.D.R. se desfăşoară în cadrul şedinţelor ordinare şi extraordinare.(2) Şedinţele ordinare au loc semestrial sau ori de câte ori este nevoie, la iniţiativa preşedintelui C.N.D.R.(3) În cazuri deosebite se pot organiza şedinţe extraordinare ale C.N.D.R., la iniţiativa preşedintelui, la solicitarea unei treimi din numărul total al membrilor sau la solicitarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala.
 + 
Articolul 10(1) Convocarea şedinţelor ordinare se face în scris, cu cel puţin 15 zile înainte de data prevăzută, va conţine ziua, ora, locul desfăşurării şedinţei, ordinea de zi şi se transmite membrilor C.N.D.R. împreună cu documentele care urmează a fi analizate şi aprobate.(2) Convocarea şedinţelor extraordinare se face, în condiţiile art. 9 alin. (3), cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării reuniunii.
 + 
Articolul 11(1) Şedinţele C.N.D.R. se pot desfăşura numai în prezenta a cel puţin jumătate plus unul din numărul membrilor acestuia şi cu condiţia reprezentării tuturor regiunilor de dezvoltare.(2) Dacă la o şedinţa a C.N.D.R. nu sunt întrunite condiţiile de participare prevăzute la alin. (1), aceasta se amana, urmând să fie convocată o noua şedinţa în termen de 5 zile. Şedinţa convocată în urma unei amânări se desfăşoară chiar dacă nu este îndeplinită condiţia prevăzută la alin. (1).
 + 
Articolul 12(1) La începutul fiecărei şedinţe preşedintele C.N.D.R. supune la vot ordinea de zi, care se aproba cu votul majorităţii membrilor prezenţi.(2) Ordinea de zi poate fi completată şi cu alte probleme decât cele comunicate iniţial.
 + 
Articolul 13(1) În exercitarea atribuţiilor ce le revin membrii C.N.D.R. adopta hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi.(2) Hotărârile adoptate se comunică celor interesaţi de către Agenţia Naţionala pentru Dezvoltare Regionala.
 + 
Articolul 14(1) La şedinţele C.N.D.R. participa preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala.(2) Cu acordul preşedintelui C.N.D.R., la şedinţe pot lua parte, în calitate de invitaţi, alţi reprezentanţi ai Guvernului, ai consiliilor pentru dezvoltare regionala, ai Delegaţiei Comisiei Europene, precum şi ai altor instituţii şi organizaţii cu atribuţii în domeniul dezvoltării regionale, dacă la reuniunea respectiva se discuta probleme specifice domeniului de activitate al acestora.(3) Participanţii la şedinţa, alţii decât membrii C.N.D.R., nu au drept de vot. Aceştia pot face propuneri cu acordul preşedintelui.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x