HOTĂRÂRE nr. 549 din 25 mai 2011

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 28/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 3 iunie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 4ABROGA PARTIAL PEHG 331 30/03/2011 ANEXA 1
ART. 4ABROGA PARTIAL PEHG 442 01/04/2004 ANEXA 1
ART. 4MODIFICA PEHG 442 01/04/2004 ANEXA 0
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 500 11/07/2002 ART. 42
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 2REFERIRE LALEGE 15 11/03/2011
ART. 2REFERIRE LAOUG 105 22/11/2010
ART. 4ABROGA PARTIAL PEHG 331 30/03/2011 ANEXA 1
ART. 4ABROGA PARTIAL PEHG 442 01/04/2004 ANEXA 1
ART. 4MODIFICA PEHG 442 01/04/2004 ANEXA 0
ANEXA 2REFERIRE LALEGE 15 11/03/2011
ANEXA 2REFERIRE LAOUG 105 22/11/2010
 Nu exista acte care fac referire la acest act





În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) și (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1)Se aprobă lista obiectivelor de investiții prioritare din infrastructura de mediu și gospodărirea apelor, prevăzută în anexa nr. I.(2)Se aprobă caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiții prevăzute la alin. (1), cuprinși în anexele nr. II/1-II/12.
 + 
Articolul 2Finanțarea obiectivelor de investiții prevăzute în anexele nr. II/1-II/12 se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii. + 
Articolul 3Anexele nr. I și II/1-II/12 fac parte integrantă din prezenta hotărâre. + 
Articolul 4La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă:a)poziția 16 din anexa nr. I, precum și anexa nr. II/16 privind Caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Punerea în siguranță a acumulării Poiana Uzului, județul Bacău” la Hotărârea Guvernului nr. 442/2004 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unor investiții cuprinse în Proiectul „Diminuarea riscurilor în cazul producerii calamităților naturale și pregătirea pentru situații de urgență” – Componenta C – „Reducerea riscurilor în caz de inundații și alunecări de teren”, finanțat printr-un credit extern acordat de Banca Mondială și cofinanțat de la bugetul de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 318 din 13 aprilie 2004, cu modificările ulterioare;b)pozițiile 6 și 8 din anexa nr. I, precum și anexele nr. II/6 și II/8 privind caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiții "Amenajarea râului Mureș în zona barajului de priză Azomureș-Târgu Mureș, județul Mureș" și "Amenajare râu Milcov pe sectorul aval Golești-confluența cu râul Putna, județul Vrancea" la Hotărârea Guvernului nr. 331/2011 privind aprobarea listei unor obiective de investiții prioritare din infrastructura de mediu și gospodărirea apelor, precum și a caracteristicilor principale și a indicatorilor tehnico-economici aferenți, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 245 din 7 aprilie 2011.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:
Ministrul mediului și pădurilor,
Laszlo Borbely
Ministrul dezvoltării regionale și turismului,
Elena Gabriela Udrea
Ministrul finanțelor publice,
Gheorghe Ialomițianu
București, 25 mai 2011.Nr. 549. + 
Anexa nr. I
LISTA
obiectivelor de investiții prioritare din infrastructura de mediu și gospodărirea apelor

Nr. crt. Denumirea
1. Regularizare râu Aiudel la Aiud, județul Alba
2. Regularizare Valea Petriș în comuna Petriș, județul Arad
3. Amenajarea râului Mureș în zona barajului de priză Azomureș-Târgu Mureș, județul Mureș
4. Regularizare râu Arieșul Mare și afluenți amonte acumularea Mihoiești, județul Alba
5. Punerea în siguranță a barajului de priză Albești, județul Mureș
6. Amenajarea râului Niraj amonte de acumularea Valea, județul Mureș
7. Amenajare râu Milcov pe sectorul aval Golești-confluența cu râul Putna, județul Vrancea
8. Punerea în siguranță a acumulării Poiana Uzului, județul Bacău
9. Supraînălțarea digurilor pe râul Râmnicu Sărat, pe sectorul Slobozia- Botești-Măicănești, județul Vrancea
10. Regularizare și apărări de maluri pe râul Galbena, pe sectorul Densuș-Hațeg, județul Hunedoara
11. Amenajarea brațului stâng și pragului de fund pe pârâul Sucevița în zona localității Marginea, județul Suceava
12. Amenajare râu Tazlău și afluenți, județul Bacău

 + 
Anexa nr. II/1
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Regularizare râu Aiudel la Aiud, județul Alba”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: pe râul Aiudel până la confluența cu râul Mureș, pe o lungime de 7,2 km, în intravilanul municipiului Aiud, județul AlbaIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/2
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Regularizare Valea Petriș în comuna Petriș, județul Arad”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: în albia minoră a văii Petriș și a afluentului Valea Roșie, în zona localităților Petriș, Corbești, Roșia Nouă și Obârșia, comuna Petriș, județul AradIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/3
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Amenajarea râului Mureș în zona barajului de priză Azomureș-Târgu Mureș, județul Mureș”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: pe râul Mureș, în albia minoră și zona dig mal, în zona intravilanului localității Târgu Mureș, județul MureșIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/4
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Regularizare râu Arieșul Mare și afluenți amonte acumularea Mihoiești, județul Alba”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: pe râul Arieșul Mare între localitățile Gârda de Sus și Scărișoara, pe pârâul Albac în zona localității Albac și pe Arieșul Mic între localitatea Avram Iancu și Ponorel, județul AlbaIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/5
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Punerea în siguranță a barajului de priză Albești, județul Mureș”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: barajul și priza de apă Albești sunt amplasate pe cursul mijlociu al râului Târnava Mare, la cca 110 km de izvoare, în amonte de municipiul Sighișoara (în amonte de confluența cu pârâul Rogoz și în aval la 300 m de disipatorul acumulării nepermanente Vânători), județul MureșIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/6
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Amenajarea râului Niraj amonte de acumularea Valea, județul Mureș”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: pe cursul râului Niraj, în amonte de acumularea Valea, pe teritoriul comunelor Vărgata și Eremitu, județul MureșIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/7
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Amenajare râu Milcov pe sectorul aval Golești – confluența cu râul Putna, județul Vrancea”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă SiretAmplasament: în albia minoră și majoră a râului Milcov, pe sectorul aval Golești – confluența cu râul Putna, județul VranceaIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/8
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Punerea în siguranță a acumulării Poiana Uzului, județul Bacău”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă SiretAmplasament: Barajul Poiana Uzului este situat pe râul Uz, la 13 km de confluența cu râul Trotuș, la periferia localității Dărmănești și la 31 km de izvorul râului Uz, în vecinătatea localității Comănești, județul BacăuIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/9
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Supraînălțarea digurilor pe râul Râmnicu Sărat, pe sectorul Slobozia-Botești-Măicănești, județul Vrancea”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă SiretAmplasament: pe râul Râmnicu Sărat, de la confluența cu râul Siret spre amonte, pe zona Slobozia-Botești-Măicănești, județul VranceaIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/10
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Regularizare și apărări de maluri pe râul Galbena pe sectorul Densuș-Hațeg, județul Hunedoara”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă MureșAmplasament: în bazinul hidrografic Mureș (cod cadastral IV-1), în albia minoră și majoră a râului Galbena (cod cadastral IV-1.117.14.11), afluent al râului Mureș, pe teritoriul administrativ al comunei Densuș, al comunei General Berthelot, al orașului Hațeg și al comunei Sântămăria Orlea, județul HunedoaraIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/11
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Amenajarea brațului stâng și pragului de fund pe pârâul Sucevița în zona localității Marginea, județul Suceava”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă SiretAmplasament: pe cursul mijlociu al pârâului Sucevița, pe teritoriul administrativ al comunei Marginea, județul Suceava.Indicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiEtapa I – Finanțarea obiectivului de investiții se face din Fondul pentru mediu (fonduri alocate în regim de urgență prin Hotărârea Guvernului nr. 942/2010 pentru aprobarea finanțării din bugetul Fondului pentru mediu a unor lucrări destinate prevenirii, înlăturării și/sau diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în perioada iunie-iulie 2010 la lucrările de gospodărire a apelor aferente obiectivului din domeniul public al statului) și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.Etapa II – Finanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.
 + 
Anexa nr. II/12
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI
ai obiectivului de investiții ”Amenajare râu Tazlău și afluenți, județul Bacău”
Titular: Ministerul Mediului și PădurilorBeneficiar: Administrația Națională "Apele Române" – Administrația Bazinală de Apă SiretAmplasament: pe râul Tazlău, pe pâraiele Tazlăul Sărat, Cernu, Nadișa, Solonț și Cucueți, în zona municipiului Moinești, pe teritoriul administrativ al localităților Ardeoani, Balcani, Berești, Măgirești și Solonț, județul BacăuIndicatori tehnico-economici:*) Valoarea se va actualiza potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.Factori de riscObiectivul de investiții se va proteja antiseismic potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările și completările ulterioare.Finanțarea investițieiFinanțarea obiectivului de investiții se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2010 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a infrastructurii, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului și Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate conform legii.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x