HOTĂRÂRE nr. 531 din 30 mai 2007

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 393 din 11 iunie 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 71 16/07/1994
ActulREFERIRE LALEGE (R) 35 03/04/1991
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind aprobarea modului de îndeplinire a gradului valoric de integrare în România de către Societatea Comercială "Daewoo Automobile România" – S.A.



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul UNICEvaluarea modului de îndeplinire a gradului valoric de integrare în România de către Societatea Comercială "Daewoo Automobile România" – S.A., conform Legii nr. 71/1994 privind acordarea unor facilităţi suplimentare faţă de Legea nr. 35/1991, republicată, pentru atragerea de investitori străini în industrie, se calculează potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRUCĂLIN POPESCU-TĂRICEANUContrasemnează:───────────────Ministrul economiei şi finanţelor,Varujan VosganianPreşedintele Autorităţiipentru Valorificarea Activelor Statului,Teodor AtanasiuBucureşti, 30 mai 2007.Nr. 531.
 + 
Anexa CALCULULgradului de integrare pentru Cielo şi Matiz în anul 20011.1. Formula de calculÎn contractul de asistenţă tehnică, anexă la Contractul de societate al DWAR, se prevede la art. 1.11: "Termenul conţinuturi locale va însemna: (i) pentru autoturisme, motoare, cutii de viteze: preţul ex-factory – preţ import; şi (îi) pentru piesele şi componentele furnizorului: preţul ex-factory." Observând că sintagma conţinuturi locale este sinonimă cu grad de integrare, această definiţie este exprimată în termeni matematici astfel:

             
   
  grad de integrare (%) =   1 – Preţ piese import (CIF) ───────────────── Preţ vehicul (ex-factory)   x 100
 

1.2. Selectarea produselor de evaluatVehiculul Cielo a fost fabricat în anul 2001 în mai multe variante de echipare pentru a răspunde nevoilor pieţei. Aceste variante au fost definite pornindu-se de la varianta de echipare maximă, prin eliminarea unor accesorii. Varianta de echipare maximă este cea definită în Planul de afaceri al DWAR, anexă la contractul de societate. De aceea, gradul de integrare se determină pentru această variantă de Cielo. Din motive similare, gradul de integrare pentru Matiz se determină, de asemenea, pe varianta maximă de echipare.În anul 2001, denumirile comerciale utilizate şi în înregistrările interne ale DWAR pentru variantele de echipare maximă ale vehiculelor Cielo şi Matiz au fost:Cielo Executive, respectiv, Matiz SE PowerPrin urmare, acestea sunt variantele pentru care se determină gradul de integrare în anul 2001.1.3. Determinarea preţului pieselor de importConform Planului de afaceri, cap. VIII "Plan de integrare", partea a II-a "Procedura de dezvoltare a pieselor", piesele necesare producerii unui vehicul se clasifică în 3 categorii: (i) piese produse în DWAR (piese UP – uzinare proprie); (îi) piese aprovizionate de la furnizorii locali; şi (iii) piese importate de la furnizorii externi.1.3.1. Nomenclatorul pieselor de fabricaţieCorespunzător celor 3 categorii de piese definite în Procedura de dezvoltare a pieselor, DWAR menţine un nomenclator cu piesele de fabricaţie pentru fiecare produs, cu marcarea provenienţei fiecărei piese. Nomenclatoarele de piese conţin cantităţile de piese necesare pentru fabricarea unei unităţi de produs.1.3.2. Valorizarea pieselorPentru fiecare reper din listele cu piese din import a fost stabilit preţul de aprovizionare astfel:a) au fost identificate toate facturile pentru piese aprovizionate în cursul anului 2001 şi au fost extrase preţurile. În cazurile în care preţurile au variat în cursul anului, pentru calculul gradului de integrare a fost luat în considerare cel mai mare preţ de aprovizionare (aceasta fiind o situaţie defavorabilă DWAR);b) pentru piesele pentru care preţurile au fost negociate în condiţie FOB, preţurile au fost convertite la preţuri CIF prin aplicarea unui coeficient de corecţie de 6,29% pentru Cielo şi 5,55% pentru Matiz. Coeficienţii de corecţie au fost stabiliţi pe baza experienţei anterioare, ca valoare medie a cheltuielilor legate de transportul pieselor de la furnizori la Craiova, pentru modelul respectiv de vehicul;c) pentru piesele pentru care preţurile au fost negociate în condiţie CIP, au fost însumate preţurile obţinute prin aplicarea algoritmului descris la lit. a).

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x