HOTĂRÂRE nr. 516 din 12 septembrie 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 250 din 24 septembrie 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 12ABROGA PEHG 1360 27/11/1996
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 69 12/07/1996
ActulREFERIRE LALEGE 82 20/11/1993 ART. 10
ART. 12ABROGA PEHG 1360 27/11/1996
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 647 06/07/2001
ActulREFERIT DEPROCEDURA 06/07/2001

privind unele măsuri pentru exercitarea pescuitului pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării"



În temeiul art. 10 din Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei „Delta Dunării”, modificat şi completat prin Legea nr. 69/1996,Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Dreptul de pescuit industrial şi valorificarea acestei activităţi pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării" se atribuie prin autorizaţia de pescuit şi se exercită în baza permisului de pescuit.
 + 
Articolul 2Atribuirea dreptului de pescuit în Rezervatia Biosferei "Delta Dunării" şi eliberarea permiselor de pescuit se fac de către Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării", pe zone de pescuit, în acord cu potenţialul de regenerare a resurselor naturale şi cu capacitatea de suport a ecosistemelor.
 + 
Articolul 3(1) Dreptul de pescuit industrial în scopul valorificării se atribuie avându-se în vedere următoarele condiţii, în ordine prioritara:a) persoanelor fizice cu domiciliul pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării" sau în localităţile limitrofe şi care, la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, au statutul de pescar angajat al unei societăţi comerciale cu profil de activitate piscicolă sau de pescar independent şi care pescuiesc în mod tradiţional în acest perimetru;b) pescarilor sezonieri care domiciliază în localităţile prevăzute la lit. a) şi care pescuiesc în mod tradiţional în perimetrul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării".(2) Prin pescar independent se înţelege pescarul care îşi desfăşoară activitatea în baza autorizaţiei obţinute în baza Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice pe baza liberei iniţiative.(3) Prin pescar sezonier se înţelege pescarul care are statut de angajat al unei societăţi comerciale cu profil de activitate piscicolă numai pe perioada pentru care i s-a atribuit dreptul de pescuit.
 + 
Articolul 4Permisele de pescuit se vizează în fiecare an calendaristic, pe sezoane de pescuit şi pe tipuri de unelte. În permisul de pescuit în scop industrial se vor specifică zona de pescuit, tipul şi numărul uneltelor, marca de identificare a posesorului, specia şi cantitatea de peste care se pot recolta în anul curent şi condiţiile de valorificare a peştelui la cherhana. Pescarii posesori ai dreptului de pescuit industrial sunt obligaţi sa marcheze uneltele de pescuit cu mărci de identificare furnizate de Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării", o dată cu vizarea permiselor de pescuit.
 + 
Articolul 5Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării" poate atribui dreptul de pescuit şi valorificarea acestei activităţi şi poate elibera permise de pescuit, pe o durată limitată de la 2 la 3 luni, pescarilor sezonieri, în cazul nevalorificarii activităţii la potenţialul estimat al unei zone de pescuit, cu respectarea reglementărilor generale ale pescuitului în scop industrial.
 + 
Articolul 6Tarifele privind autorizarea acordării dreptului de practicare a pescuitului industrial se stabilesc potrivit legii şi se achită Administraţiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării", direct de către deţinătorul dreptului de pescuit industrial şi de valorificare a activităţii respective.
 + 
Articolul 7Nerespectarea condiţiilor de desfăşurare a activităţii înscrise în permisul de pescuit atrage retragerea definitivă a acestuia.
 + 
Articolul 8La cerere, Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării" eliberează, contra cost, permise de pescuit sportiv, în perimetrul acesteia, organizaţiilor afiliate Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.
 + 
Articolul 9Permisul de pescuit în scop ştiinţific se eliberează de către Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunării" persoanelor juridice cu profil de activitate ştiinţifică piscicolă, pe o perioadă limitată de timp de până la un an, pentru desfăşurarea programelor de cercetare a populatiilor de peşti.
 + 
Articolul 10Sumele încasate cu titlu de tarif pentru eliberarea permiselor de pescuit prevăzute la art. 6, 8 şi 9 constituie venit şi se vărsa la bugetul de stat.
 + 
Articolul 11În cazul în care limita de regenerare a resursei piscicole depăşeşte posibilităţile de pescuit ale pescarilor care au obţinut dreptul de pescuit, cantitatea cu care este depăşită aceasta limita va fi scoasa la licitaţie, în vederea concesionarii, în condiţiile legii.
 + 
Articolul 12Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 1.360/1996 pentru aprobarea concesionarii şi a caietelor de sarcini ale concesionarii, având ca obiect valorificarea resurselor piscicole din 21 de zone de pescuit existente pe teritoriul domeniului public de interes naţional al Rezervatiei Biosferei „Delta Dunării”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 336 din 11 decembrie 1996, se abroga.PRIM-MINISTRU,VICTOR CIORBEAContrasemnează:–––––Ministru de stat, ministrulfinanţelor,Mircea Ciumarap. Ministrul apelor, pădurilorşi protecţiei mediului,Constantin Viorel Raicusecretar de stat––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x