HOTĂRÂRE nr. 449 din 12 august 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 198 din 19 august 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LALEGE 82 21/07/1992 ART. 8
ART. 5REFERIRE LAHG 371 28/07/1993 ART. 7
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 13 13/01/1999

privind acordarea unor ajutoare umanitare populaţiei din judeţele Bacau, Bistrita-Nasaud, Hunedoara şi Tulcea, afectată de fenomenele meteorologice din perioada 15 iunie – 7 iulie 1997



Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Se acorda ajutor umanitar populaţiei din judeţele Bacau, Bistrita-Nasaud, Hunedoara şi Tulcea, afectată de fenomenele meteorologice din perioada 15 iunie – 7 iulie 1997, constând în materiale de construcţii şi pentru reparat case (ciment, var, tigle şi coame, cherestea de rasinoase, carton bitumat etc.), în limita a 1,85 miliarde lei, din care: 1.750 milioane lei pentru judeţul Bacau, 35 milioane lei pentru judeţul Bistrita-Nasaud, 25 milioane lei pentru judeţul Hunedoara şi 40 milioane lei pentru judeţul Tulcea.
 + 
Articolul 2În temeiul art. 8 alin. 4 din Legea privind rezervele materiale naţionale nr. 82/1992, cu modificările ulterioare, se aproba scoaterea definitivă, cu titlu gratuit, din rezervele materiale naţionale, a cantităţilor de produse prevăzute în anexa nr. 1*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.–––––Notă *) Anexa nr. 1 se comunică instituţiilor interesate.
 + 
Articolul 3Administraţia Naţionala a Rezervelor Materiale va scădea din gestiune, prin contul de finanţare, cantităţile de produse aprobate a fi scoase din rezervele materiale naţionale, conform art. 2, pe baza avizului de însoţire a mărfii şi a procesului-verbal de predare-primire, semnat de către reprezentanţii desemnaţi de prefecturile judeţelor Bacau, Bistrita-Nasaud, Hunedoara şi Tulcea, la ridicarea acestora de la unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale sau de la agenţii economici depozitari.Finanţarea acumularii pentru reîntregirea acestor stocuri, în limita nivelurilor aprobate prin nomenclator, se asigura în anul 1997 de către Administraţia Naţionala a Rezervelor Materiale, din disponibilul creat în condiţiile art. 8 din legea sus-menţionată.
 + 
Articolul 4Transportul produselor de la unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale sau de la agenţii economici depozitari până la zonele sinistrate se va efectua cu mijloacele auto ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale, precum şi cu mijloace auto puse la dispoziţie prin grija prefecturilor judeţelor Bacau, Bistrita-Nasaud, Hunedoara şi Tulcea sau pe calea ferată, prin grija Regiei Autonome "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Române".Transportul pe calea ferată şi cel cu mijloace auto, efectuat prin grija prefecturilor, se suporta de Administraţia Naţionala a Rezervelor Materiale.Distribuirea produselor către populaţia sinistrata se va face de către prefecturi, prin persoane anume împuternicite. Schimbarea sub orice formă, a destinaţiei produselor acordate ca ajutor din rezervele materiale naţionale este interzisă şi atrage răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală, după caz.
 + 
Articolul 5Modul de distribuire a produselor scoase din rezervele materiale naţionale, în condiţiile prezentei hotărâri, va fi justificat de către prefecturile judeţelor Bacau, Bistrita-Nasaud, Hunedoara şi Tulcea, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în prima intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei sinistrate ca urmare a unor situaţii excepţionale.Documentele justificative privind distribuirea produselor vor fi păstrate la sediul prefecturilor judeţelor Bacau, Bistrita-Nasaud, Hunedoara şi, respectiv, Tulcea, în vederea punerii la dispoziţia organelor de control abilitate.
 + 
Articolul 6Cantităţile de produse prevăzute în anexa nr. 2*) se includ în programul de acumulari aprobat pentru anul 1997. Finanţarea acumularii se asigura în cadrul fondurilor alocate Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale, prin bugetul de stat pe anul 1997, prin diminuarea corespunzătoare a sumelor prevăzute la produsele construcţii uşoare şi motorina. –––––Notă *) Anexa nr. 2 se comunică instituţiilor interesate.
 + 
Articolul 7Nivelul maxim al stocului de rezerva naţionala la produsul carton bitumat se majorează la 85 mii mp, cu modificarea corespunzătoare a prevederilor din Nomenclatorul produselor şi materialelor care se constituie şi se păstrează pe timp îndelungat în rezervele materiale naţionale – Secţiunea A.PRIM-MINISTRUVICTOR CIORBEAContrasemnează:––––––Ministru delegatpe lângă primul-ministrupentru coordonarea Secretariatului Generalal Guvernului şi a Departamentuluipentru Administraţie Publică Locală,Remus OprisMinistru de stat,ministrul finanţelor,Mircea CiumaraAdministraţia Naţionalaa Rezervelor Materiale,Constantin Dinca,secretar de stat–––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x