HOTĂRÂRE nr. 431 din 9 mai 2007

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 22/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 22 mai 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE (R) 188 08/12/1999 ART. 20
ActulREFERIRE LALEGE (R) 188 08/12/1999 ART. 21
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 6REFERIRE LALEGE (R) 188 08/12/1999 ART. 21
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pentru anul 2007



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 20 alin. (1) lit. o) şi al art. 21 alin. (4) teza întâi din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1Se aprobă Planul de ocupare a funcţiilor publice din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală pentru anul 2007.
 + 
Articolul 2(1) Structura Planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi serviciile deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, finanţate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi de la bugetul asigurărilor pentru şomaj, se realizează de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pe baza propunerilor transmise de ordonatorii principali de credite bugetare în concordanţă cu numărul de posturi şi fondul aferent salariilor de bază, aprobate prin anexele la legile bugetare pentru anul 2007.(2) Planul de ocupare a funcţiilor publice în structura prevăzută la alin. (1) este întocmit pe total ordonator principal de credite bugetare şi pe fiecare instituţie din subordinea acestuia sau finanţată prin bugetul său.
 + 
Articolul 3Pentru celelalte categorii de autorităţi şi instituţii publice aflate în subordinea unor ministere sau a altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu finanţare din venituri proprii şi subvenţii sau integral din venituri proprii, responsabilitatea în gestiunea funcţiilor publice revine acestor autorităţi şi instituţii publice, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în condiţiile legii.
 + 
Articolul 4Pentru autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală Planul de ocupare a funcţiilor publice se aprobă prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean, în condiţiile legii.
 + 
Articolul 5Responsabilitatea pentru respectarea Planului de ocupare a funcţiilor publice în condiţiile prevăzute la art. 2 şi 4 revine ordonatorilor principali de credite bugetare din administraţia publică centrală şi locală.
 + 
Articolul 6(1) Pentru autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică centrală se autorizează Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să aprobe modificări în structura Planului de ocupare a funcţiilor publice, semestrial, pe baza propunerilor fundamentate transmise de ordonatorul principal de credite.(2) Autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală pot aproba modificări în structura Planului de ocupare a funcţiilor publice semestrial, prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean, cu respectarea prevederilor art. 21 alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 7(1) Pentru autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică centrală şi locală care se înfiinţează sau care se reorganizează în cursul anului 2007, funcţiile publice vacante înfiinţate, respectiv funcţiile publice supuse reorganizării, vor fi ocupate în condiţiile legii.(2) Se autorizează Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să aprobe modificări în structura Planului de ocupare a funcţiilor publice, semestrial, pe baza propunerilor transmise de ordonatorul principal de credite, pentru evidenţierea situaţiei prevăzute la alin. (1).
 + 
Articolul 8(1) Funcţiile publice de execuţie, stabilite în condiţiile legii, din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, care devin vacante în cursul anului 2007, pot fi ocupate în condiţiile legii.(2) Funcţiile publice de conducere din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, care devin vacante în cursul anului 2007, pot fi ocupate în condiţiile legii.(3) Se consideră funcţii publice vacante potrivit alin. (1) şi (2) şi funcţiile publice pentru care s-a organizat concurs după termenul de transmitere a propunerilor pentru Planul de ocupare a funcţiilor publice pentru anul 2007 sau pentru care concursul se afla în derulare la acea dată şi care nu au fost ocupate în condiţiile legii.
 + 
Articolul 9În cursul anului 2007 procedura de redistribuire a funcţionarilor publici, în condiţiile legii, este obligatorie şi prealabilă aprobării procedurii de organizare şi desfăşurare a concursurilor de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere şi de execuţie vacante.
 + 
Articolul 10Pentru anul 2007 se autorizează Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să stabilească în condiţiile legii, din numărul total de funcţii publice vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, un număr de 110 funcţii publice pe care vor fi încadraţi manageri publici.PRIM-MINISTRUCĂLIN POPESCU-TĂRICEANUContrasemnează:Ministrul internelor şi reformeiadministrative,Cristian DavidPreşedintele Agenţiei Naţionalea Funcţionarilor Publici,Jozsef BirtalanMinistrul economiei şi finanţelor,Varujan VosganianBucureşti, 9 mai 2007.Nr. 431.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x