HOTĂRÂRE nr. 371 din 13 mai 1999

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 239 din 27 mai 1999
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEANEXA 935 23/12/1998
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEANEXA 935 23/12/1998
ActulREFERIRE LAHG 935 23/12/1998
ActulREFERIRE LALEGE 141 24/07/1997 ART. 70
ActulREFERIRE LACODUL VAMAL 24/07/1997 ART. 70
 Nu exista acte care fac referire la acest act

pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 935/1998 privind aprobarea taxelor vamale de import, reduse sau exceptate, cu caracter temporar, pentru anul 1999, pentru importul unor produse agricole şi agroalimentare



În temeiul prevederilor art. 70 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României,Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul UNICNivelul taxelor vamale aferente poziţiilor tarifare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre înlocuieşte nivelul taxelor vamale aferente poziţiilor tarifare corespunzătoare, prevăzute în anexa publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 507 bis din 29 decembrie 1998 la Hotărârea Guvernului nr. 935/1998 privind aprobarea taxelor vamale de import, reduse sau exceptate, cu caracter temporar, pentru anul 1999, pentru importul unor produse agricole şi agroalimentare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 507 din 29 decembrie 1998.PRIM-MINISTRURADU VASILEContrasemnează:––––– Ministrul finanţelor,Decebal Traian RemesMinistrul industrieişi comerţului,Radu BerceanuMinistrul agriculturiişi alimentaţiei,Ioan Avram Muresan
 + 
Anexa 1

  Poziţia tarifară Denumirea mărfii Taxa vamală de bază Taxa vamală aplicabilă în anul 1999
  0203 Carne de porcine proaspătă, refrigerată sau congelată    
    Proaspătă sau refrigerată:    
  0203.11 Carcase şi semicarcase:    
  0203.11.10 De animale din specia porcine domestice 351,5 45
  0203.11.90 Altele 351,5 45
  0203.12 Jamboane, spete şi părţi din acestea, nedezosate:    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0203.12.11 –- Jamboane şi părţi de jamboane 351,5 45
  0203.12.19 –- Spete şi părţi de spete 351,5 45
  0203.12.90 Altele 351,5 45
  0203.19 Altele:    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0203.19.11 –- Anterioare şi părţi din acestea 351,5 45
  0203.19.13 –- Spinări şi părţi de spinări, nedezosate 351,5 45
  0203.19.15 –- Piept (împănat) şi părţi de piept 351,5 45
    –- Altele:    
  0203.19.55 –– Dezosate 351,5 45
  0203.19.59 –- Altele 351,5 45
  0203.19.90 Altele 351,5 45
    Congelată:    
  0203.21 Carcase sau semicarcase:    
  0203.21.10 De animale din specia porcine domestice 351,5 45
  0203.21.90 Altele 351,5 45
  0203.22 Jamboane, spete şi părţi din acestea, nedezosate:    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0203.22.11 –- Jamboane şi părţi de jamboane 351,5 45
  0203.22.19 –- Spete şi părţi de spete 351,5 45
  0203.22.90 Altele 351,5 45
  0203.29 Altele:    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0203.29.11 –- Anterioare şi părţi din acestea 351.5 45
  0203.29.13 –- Spinări şi părţi de spinări, nedezosate 351,5 45
  0203.29.15 –- Piept (împănat) şi părţi de piept 351,5 45
    –- Altele:    
  0203.29.55 –– Dezosate 351,5 45
  0203.29.59 Altele 351,5 45
  0203.29.90 Altele 351,5 45
  0206 Organe comestibile de bovine, porcine, ovine, caprine, cai, măgari, catâri, asini, proaspete, refrigerate sau congelate    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0206.30.21 Ficat: 332,5 45
  0206.30.31 –- Altele 332,5 45
  0206.30.90 Altele 332,5 45
    De porcine, congelate:    
  0206.41 Ficat:    
  0206.41.91 De animale din specia porcine domestice 332,5 45
  0206.41.99 –- Altele: 332,5 45
  0206.49 Altele:    
  0206.49.91 –- De animale din specia porcine domestice 332,5 45
  0206.49.99 –- Altele 332,5 45
  0207 Carne şi organe comestibile ale păsărilor de la poziţia nr. 01.05, proaspete, refrigerate sau congelate    
    Păsări din specia galinacee:    
  0207.11 Întregi proaspete sau refrigerate:    
  0207.11.10 Fără pene, eviscerate, cu cap şi picioare, denumite "pui 83%" 128 45
  0207.11.30 Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă denumite "pui 70%" 128 45
  0207.11.90 Fără pene, eviscerate, fără cap, picioare, gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "pui 65%", sau altfel prezentate 128 45
  0207.12 Întregi, congelate:    
  0207.12.10 Fără pene, eviscerate, fără cap, picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "pui 70%" 128 45
  0207.12.90 Fără pene, eviscerate, fără cap, picioare, gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "pui 65%", sau altfel prezentate 128 45
  0207.13 Părţi şi organe, proaspete sau refrigerate:    
    Părţi:    
  0207.13.10 Dezosate 128 45
    –- Nedezosate:    
  0207.13.20 –– Jumătăţi sau sferturi 128 45
  0207.13.30 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 128 45
  0207.13.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 128 45
  0207.13.50 –– Piepţi şi părţi de piepţi 128 45
  0207.13.60 –– Pulpe şi părţi de pulpe 128 45
  0207.13.70 –– Altele 128 45
    Organe:    
  0207.13.91 –- Ficaţi 128 45
  0207.13.99 –- Altele 128 45
  0207.14 Părţi şi organe, congelate:    
    Părţi:    
  0207.14.10 –- Dezosate 128 45
    –- Nedezosate:    
  0207.14.20 –– Jumătăţi sau sferturi 128 45
  0207.14.30 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 128 45
  0207.14.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 128 45
  0207.14.50 –– Piepţi şi părţi de piepţi 128 45
  0207.14.60 –– Pulpe şi părţi de pulpe 128 45
  0207.14.70 –– Altele 128 45
    Organe:    
  0207.14.91 –- Ficaţi 128 45
  0207.14.99 –- Altele 128 45
    De curcani:    
  0207.24 Întregi, proaspeţi sau refrigeraţi:    
  0207.24.10 Fără pene, evisceraţi, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumiţi "curcani 80%" 128 45
  0207.24.90 Fără pene, evisceraţi, fără cap, picioare, gât, ficat, inimă şi pipotă, denumiţi "curcani 73%", sau altfel prezentaţi 128 45
  0207.25 Întregi, congelaţi:    
  0207.25.10 Fără pene, evisceraţi, fără cap şi picioare, dar cu gât, ficat, inimă şi pipotă, denumiţi "curcani 80%" 128 45
  0207.25.90 Fără pene, evisceraţi, fără cap picioare, gât, ficat, inimă şi pipotă, denumiţi "curcani 73%", sau altfel prezentaţi 128 45
  0207.26 Părţi şi organe, proaspete sau refrigerate:    
    Părţi:    
  0207.26.10 –- Dezosate 128 45
    –- Nedezosate:    
  0207.26.20 –– Jumătăţi sau sferturi 128 45
  0207.26.30 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 128 45
  0207.26.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 128 45
  0207.26.50 –– Piepţi şi părţi de piepţi 128 45
    –– Pulpe şi părţi de pulpe:    
  0207.26.60 –– Copane şi părţi de copane 128 45
  0207.26.70 –– Altele 128 45
  0207.26.80 –– Altele 128 45
    Organe:    
  0207.26.91 –- Ficaţi 128 45
  0207.26.99 –- Altele 128 45
  0207.27 Părţi şi organe, congelate:    
    Părţi:    
  0207.27.10 –- Dezosate 128 45
    –- Nedezosate:    
  0207.27.20 –– Jumătăţi sau sferturi 128 45
  0207.27.30 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 128 45
  0207.27.40 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 128 45
  0207.27.50 –– Piepţi şi părţi de piepţi 128 45
    –– Pulpe şi părţi de pulpe:    
  0207.27.60 –– Copane şi părţi de copane 128 45
  0207.27.70 –– Altele 128 45
  0207.27.80 –– Altele 128 45
    Organe:    
  0207.27.91 –- Ficaţi 128 45
  0207.27.99 –- Altele 128 45
    De raţe, gâşte sau bibilici:    
  0207.32 Întregi, proaspete sau refrigerate:    
    De raţe:    
  0207.32.11 –- Fără pene şi sânge, neeviscerate, cu cap şi picioare, denumite "raţe 85%" 128 45
  0207.32.15 –- Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 70%" 128 45
  0207.32.19 –- Fără pene, eviscerate, fără cap, picioare, gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 63%", sau altfel prezentate 128 45
    De gâşte:    
  0207.32.51 –- Fără pene şi sânge, neeviscerate, cu cap şi picioare, denumite "gâşte 82%" 128 45
  0207.32.59 –- Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, cu sau fără inimă şi pipotă, denumite "gâşte 75%", sau altfel prezentate 128 45
  0207.32.90 De bibilici 128 45
  0207.33 Întregi, congelate:    
    De raţe:    
  0207.33.11 –- Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, dar cu gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 70%" 128 45
  0207.33.19 –- Fără pene, eviscerate, fără cap, picioare, gât, inimă, ficat şi pipotă, denumite "raţe 63%", sau altfel prezentate 128 45
    De gâşte:    
  0207.33.51 –- Fără pene şi sânge, neeviscerate, cu cap şi picioare, denumite "gâşte 82%" 128 45
  0207.33.59 –- Fără pene, eviscerate, fără cap şi picioare, cu sau fără inimă sau pipotă, denumite "gâşte 75%", sau altfel prezentate 128 45
  0207.33.90 De bibilici 128 45
  0207.34 Ficaţi graşi, proaspeţi sau refrigeraţi:    
  0207.34.10 De gâşte 128 45
  0207.34.90 De raţe 128 45
  0207.35 Altele, proaspete sau refrigerate:    
    Părţi:    
    –- Dezosate:    
  0207.35.11 –– De gâşte 128 45
  0207.35.15 –– De raţe sau bibilici 128 45
    –- Nedezosate:    
    –– Jumătăţi sau sferturi:    
  0207.35.21 –– De raţe 128 45
  0207.35.23 –– De gâşte 128 45
  0207.35.25 –– De bibilici 128 45
  0207.35.31 –– Aripi întregi, cu sau fără vârfuri 128 45
  0207.35.41 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 128 45
    –– Piept şi părţi de piepţi: 128 45
  0207.35.51 –– De gâşte 128 45
  0207.35.53 –– De raţe sau bibilici    
    –– Pulpe şi părţi de pulpe:    
  0207.35.61 –– De gâşte 128 45
  0207.35.63 –– De raţe sau bibilici 128 45
  0207.35.71 –– Părţi aşa-zise "scurte trei-sferturi de gâşte sau raţe" 128 45
  0207.35.79 –– Altele 128 45
    Organe:    
  0207.35.91 –- Ficat, altul decât ficatul gras 128 45
  0207.35.99 Altele 128 45
  0207.36 Altele, congelate:    
    Părţi:    
    –- Dezosate:    
  0207.36.11 –– De gâşte 128 45
  0207.36.15 –– De raţe sau bibilici 128 45
    –- Nedezosate:    
    –– Jumătăţi sau sferturi:    
  0207.36.21 –– De raţe 128 45
  0207.36.23 –– De gâşte 128 45
  0207.36.25 –– De bibilici 128 45
  0207.36.31 –– Aripi întregi, chiar fără vârfuri 128 45
  0207.36.41 –– Spate, gâturi, spate cu gâturi împreună, târtiţe şi vârfuri de aripi 128 45
    –– Piepţi şi părţi de piepţi:    
  0207.36.51 –– De gâşte 128 45
  0207.36.53 –– De raţe sau bibilici 128 45
    –– Pulpe şi părţi de pulpe:    
  0207.36.61 –– De gâşte 128 45
  0207.36.63 –– De raţe sau bibilici 128 45
  0207.36.71 –– Părţi aşa-zise "scurte trei-sferturi de gâşte sau de raţe" 128 45
  0207.36.79 –– Altele 128 45
    Organe:    
    –- Ficaţi:    
  0207.36.81 –– Ficaţi graşi de gâşte 128 45
  0207.36.85 –– Ficaţi graşi de raţe 128 45
  0207.36.89 –– Alţii 128 45
  0207.36.90 –- Altele 128 45
  0210 Carne şi organe comestibile, sărate sau în saramură, uscate sau afumate; făină şi pudră comestibilă de carne sau de organe    
    Carne de porcine:    
  0210.11 Jamboane, spete şi părţi din acestea, nedezosate:    
    De animale din specia porcine domestice:    
    –- Sărate sau în saramură:    
  0210.11.11 –– Jambon şi părţi de jambon 139 45
  0210.11.19 –– Spete şi părţi de spete 139 45
    –- Uscată sau afumată:    
  0210.11.31 –– Jambon şi părţi de jambon 139 45
  0210.11.39 –– Spete şi părţi de spete 139 45
  0210.11.90 Altele 139 45
  0210.12 Piept (împănat) şi părţi de piept:    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0210.12.11 –- Sărat sau în saramură 139 45
  0210.12.19 –- Uscat sau afumat 139 45
  0210.12.90 Altele 139 45
  0210.19 Altele:    
  0210.19.10 –– Semicarcasă de bacon sau trei sferturi din anterior 139 45
  0210.19.20 –– Trei sferturi din posterior sau mijloc 139 45
  0210.19.30 –– Anterior şi bucăţi din anterior 139 45
  0210.19.40 –– Spinări şi bucăţi de spinări 139 45
    –– Altele:    
  0210.19.51 –– Dezosate 139 45
  0210.19.59 –– Altele 139 45
    –- Uscate sau afumate:    
  0210.19.60 –– Anterior şi bucăţi din anterior 139 45
  0210.19.70 –– Spinări şi bucăţi de spinări 139 45
    –– Altele:    
  0210.19.81 –– Dezosate 139 45
  0210.19.89 –– Altele 139 45
  0210.19.90 Altele 139 45
  0210.90 Altele, inclusiv făină şi pudră comestibilă, de carne sau de organe:    
    Organe:    
    De animale din specia porcine domestice:    
  0210.90.31 –- Ficat 139 45
  0210.90.39 –- Altele 139 45
  0210.90.71 –– Ficaţi graşi de gâscă sau de raţă, sărat sau în saramură 139 45
  0210.90.79 –– Altele 139 45
  0210.90.80 –- Altele 139 45
  1601.00 Cârnaţi, cârnăciori şi produse similare, din carne, organe sau sânge; preparate alimentare pe bază de aceste produse:    
  1601.00.10 De ficat 190 45
    Altele (1):    
  1601.00.91 Cârnaţi şi cârnăciori, uscaţi sau pentru tartine, nefierţi 190 45
  1601.00.99 Altele 190 45
  1602 Alte preparate sau conserve din carne, organe sau sânge    
  1602.10.00 Preparate omogenizate 190 45
  1602.20 De ficat de orice animal:    
    De ficat de gâscă sau de raţă:    
  1602.20.11 Care conţin ficat gras 75% sau mai mult din greutate 190 45
  1602.20.19 Altele 190 45
  1602.20.90 Altele 190 45
    De păsări de curte de la poziţia nr. 01.05:    
  1602.31 De curcan:    
    Care conţin carne sau organe în proporţie de 57%, sau mai mult din greutate(*):    
  1602.31.11 –- Care conţin carne de curcan nefiartă 190 45
  1602.31.19 –- Altele 190 45
  1602.31.30 Care conţin carne sau organe în proporţie de 25% inclusiv până la 57% exclusiv din greutate(*) 190 45
  1602.31.90 Altele 190 45
  1602.32 Din păsări din specia galinacee:    
    Care conţin carne sau organe în proporţie de 57% sau mai mult din greutate(*):    
  1602.32.11 –- Nefierte 190 45
  1602.32.19 –- Altele 190 45
  1602.32.30 Conţinând 25% din greutate sau mai mult, dar mai puţin de 57% carne sau organe(*) 190 45
  1602.32.90 Altele 190 45
  1602.39 Altele:    
    Carne sau organe în proporţie de 57% sau mai mult din greutate(*):    
  1602.39.21 –- Nefierte 190 45
  1602.39.29 –- Altele 190 45
  1602.39.40 Care conţin carne sau organe în proporţie de 25% inclusiv până la 57% exclusiv, din greutate(*) 190 45
  1602.39.80 Altele 190 45
    De porcine:    
  1602.41 Jamboane şi părţi din acestea:    
  1602.41.10 De specia porcine domestice 237,5 45
  1602.41.90 Altele 237,5 45
  1602.42 Spete şi părţi din acestea:    
  1602.42.10 De specia porcine domestice 237,5 45
  1602.42.90 Altele 237,5 45
  1602.49 Altele, inclusiv amestecuri:    
    De specia porcine domestice:    
    Care conţin carne sau organe de orice fel, inclusiv grăsimi de orice natură sau origine, în proporţie de 80% sau mai mult din greutate:    
  1602.49.11 –– Spete şi părţile lor, inclusiv amestecurile de spete şi jamboane 237,5 45
  1602.49.13 –– Spinări şi părţi din acestea, inclusiv amestecuri de spinări şi spete 237,5 45
  1602.49.15 –– Alte amestecuri, conţinând jamboane, spete sau spinări şi părţi ale acestora 237,5 45
  1602.49.19 –– Altele 237,5 45
  1602.49.30 –- Care conţin carne sau organe de orice fel, inclusiv grăsimi de orice natură sau origine, în proporţie de 40% inclusiv, până la 80% exclusiv, din greutate 237,5 45
  1602.49.50 –- Care conţin carne sau organe de orice fel, inclusiv grăsimi de orice natură sau origine, în proporţie de până la 40% din greutate 237,5 45
  1602.49.90 Altele 237,5 45
  1602.90.10 Preparate din sânge de orice animal 190 45
  1602.90.51 –- Care conţin carne şi organe din specia porcine domestice 190 45
  1701 Zahăr din trestie sau din sfeclă de zahăr şi zaharoză pură din punct de vedere chimic, în stare solidă    
    Zahăr brut fără adaosuri de substanţe aromatizante sau colorante:    
  1701.11 Din trestie de zahăr:    
  1701.11.90 Altele 190 45
  1701.12 Din sfeclă de zahăr:    
  1701.12.10 Destinat rafinării 190 45
  1701.12.90 Altele 190 45
    Altele:    
  1701.91.00 Cu adaosuri de substanţe aromatizante sau colorante 190 45
  1701.99 Altele: 190 45
  1701.99.10 Zahăr alb 190 45
  1701.99.90 Altele    
  1704 Produse zaharoase (inclusiv ciocolată albă), care nu conţin cacao    
  1704.90 Altele: 135 45
  1704.90.71 –- Bomboane de zahăr ars, umplute sau nu    
  1704.90.75 –- Caramele 135 45
    –- Altele:    
  1704.90.81 –– Obţinute prin compresie 135 45
  1704.90.99 –– Altele 135 45
  1806 Ciocolată şi alte preparate alimentare care conţin cacao    
  1806.31.00 Umplute 240,5 45
  1806.32 Neumplute:    
  1806.32.10 La care s-au adăugat cereale, fructe sau nuci 240,5 45
  1806.32.90 Altele 240,5 45
  1806.90 Altele:    
  1806.90.11 –- Care conţin alcool 240,5 45
  1806.90.19 –- Altele 240,5 45
    Altele:    
  1806.90.31 –- Umplute 240,5 45
  1806.90.39 –- Neumplute 240,5 45
  1806.90.50 Dulciuri şi înlocuitori ale acestora, fabricate din înlocuitori ai zahărului şi care conţin cacao 240,5 45
  1806.90.60 Paste pentru umplutură care conţin cacao 240,5 45
  1806.90.70 Preparate conţinând cacao, pentru băuturi 240,5 45
  1806.90.90 Altele 240,5 45

––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x