Informatii Document
Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 312 din 29 martie 2021
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
Articolul UNIC(1)Se aprobă stema comunei Hărău, județul Hunedoara, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei comunei Hărău, județul Hunedoara, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
FLORIN-VASILE CÎȚU
Contrasemnează:
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila ZoltanBucurești, 17 martie 2021.Nr. 328. +
Anexa nr. 1
STEMA
comunei Hărău, județul Hunedoara
+
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Hărău, județul HunedoaraDescrierea stemeiStema comunei Hărău se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat.În partea superioară, în câmp roșu se află o biserică de aur văzută din lateral, alcătuită dintr-un turn și o absidă poligonal văzută din lateral. Turnul este interpus de un acoperiș piramidal terminat cu o cruce, având o poartă închisă și două ferestre negre, una frontal și una lateral. Absida poligonală este văzută din lateral și arc cu două ferestre negre și o poartă, tot de culoare neagră.În partea inferioară, în câmp albastru, se află doi lei afrontați, ținând un glob crucifer de aur.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumateBiserica face referire la biserica Sfântul Nicolae de pe teritoriul comunei, declarată monument istoric din secolul al XVII-lea.Leii sunt preluați din tradiția heraldică a localității și sunt simbolul nobilității locuitorilor.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.