HOTĂRÂRE nr. 317 din 11 martie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 253 din 23 martie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 280 24/06/2003
ActulREFERIRE LAOUG 202 18/12/2002 ART. 33
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 4REFERIRE LALEGE 280 24/06/2003
ART. 4REFERIRE LAOUG 202 18/12/2002 ART. 61
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DESTRATEGIE 25/09/2024

privind utilizarea zonelor umede costiere ca zone de ancorare



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 33 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 280/2003,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1Ancorarea navelor în zonele umede costiere se efectuează în conformitate cu prezentele reglementări.
 + 
Articolul 2Prin excepţie de la prevederile art. 1, dispoziţiile prezentei hotărâri nu se aplică:a) navigaţiei şi regimului de ancorare a navelor în porturi şi pe apele naţionale navigabile, care sunt reglementate prin legi specifice;b) navelor militare şi sanitare, celor aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor, aflate în misiune, precum şi celor aflate în acţiuni de intervenţie în cazul fenomenelor meteorologice periculoase.
 + 
Articolul 3Accesul şi ancorarea navelor pe alte ape decât cele navigabile se pot efectua numai în condiţiile stabilite de autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului şi gospodărirea apelor.
 + 
Articolul 4(1) Zonele umede pentru ancorare sunt părţile din zonele umede costiere unde impactul activităţilor turistice evaluat este minim.(2) Identificarea zonelor umede costiere destinate ancorării în sensul prezentei hotărâri se va realiza prin studii de impact de către autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului şi gospodărirea apelor, prin institutele specializate aflate în coordonarea sa, cu asigurarea finanţării de la bugetul de stat conform art. 61 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 280/2003.
 + 
Articolul 5(1) Accesul navelor în zonele umede costiere se poate face în condiţiile contractului de concesiune, încheiat de autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului şi gospodărirea apelor, în baza unei cereri a proprietarului navei sau a reprezentantului legal al acestuia, în conformitate cu legislaţia în vigoare, prin care se stabileşte şi nivelul corespunzător al redevenţei.(2) Cererea pentru acces în zonele umede costiere va cuprinde cel puţin următoarele informaţii: datele de identificare a navei şi proprietarul, tipul şi caracteristicile navei, încărcătura şi/sau numărul de pasageri, activitatea pe care o desfăşoară, traseul pe care se deplasează, perioada pentru care utilizează apele respective, locurile şi perioadele de staţionare.
 + 
Articolul 6Desfăşurarea altor activităţi decât cele în baza cărora s-a întocmit contractul de concesiune, conform art. 5, duce la rezilierea acestuia.
 + 
Articolul 7În sensul prezentei hotărâri, prin ancorare se înţelege o staţionare mai mare de 72 de ore.
 + 
Articolul 8Redevenţa se stabileşte în funcţie de importanţa turistică a zonei concesionate, de gradul de utilizare al acesteia, precum şi de costurile necesare întreţinerii ecosistemelor din zonele umede costiere, cuprinse în studiile de impact prevăzute la art. 4.
 + 
Articolul 9(1) Se interzice utilizarea vegetaţiei sau a semnelor marcatoare, pentru ancorare.(2) Încălcarea prevederilor alin. (1) duce la anularea contractului de concesiune.
 + 
Articolul 10În cazuri de forţă majoră, când, pentru salvarea navei, a încărcăturii acesteia sau pentru evitarea degradării mediului, se impune o ancorare forţată, comandantul sau proprietarul navei are obligaţia să informeze autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului şi gospodărirea apelor.PRIM-MINISTRUADRIAN NĂSTASEContrasemnează:────────────────Ministrul agriculturii,pădurilor şi dezvoltării rurale,Ilie Sârbup. Ministrul transporturilor,construcţiilor şi turismului,Traian Panait,secretar de statMinistrul finanţelor publice,Mihai Nicolae TănăsescuBucureşti, 11 martie 2004.Nr. 317.________________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x